Αιγιάλεια: Αυτή είναι η ομάδα εργασίας για τη Γεωργική Σχολή – Τα ονόματα

Αυτοί οι «6» τρέχουν το πρότζεκτ για την ακαδημαϊκή στέγη στην Πούντα Αιγιάλειας!

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ Ο Π.Ανδριόπουλος σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αποκαλύπτει σήμερα ποια μέλη απαρτίζουν την ομάδα εργασίας που κατέστρωσε και συνέταξε το πρότζεκτ πλαν για την ίδρυση και λειτουργία της Γεωργικής Σχολής Αιγιαλείας «Ψηφιακή και Ευφυής Γεωργία».

Μέλη αυτής της ομάδας έκαναν συναντήσεις με τον πρόεδρο του «ΕΛΓΟ Δήμητρα» κ. Χαρουτουνιάν, που βάσει του εκπαιδευτικού συστήματος είναι ο μόνος κρατικός φορέας που λειτουργεί γεωργικές σχολές και χρηματοδοτείται και
εποπτεύεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με στελέχη του υπουργείου, με τον ίδιο τον υπουργό κ. Γεωργαντά, ενώ ακολούθησαν επισκέψεις σε γεωργικές σχολές ανά τη χώρα προκειμένου να διαμορφώσουμε εικόνα για τον τρόπο λειτουργίας των σχολών.

Συντονιστής της ομάδας είναι ο αντιδήμαρχος Αξιοποίησης – Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας & Κληροδοτημάτων, Παιδείας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, και μέλη της ομάδας οι εξής:

1. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και τοπικού ενδιαφέροντος, πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας.

2. Ευσταθία Χριστοπούλου, Xημικός Εμπειρογνώμονας του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρώην διευθύντρια υπουργείου Ανάπτυξης ως υπεύθυνη των χημικών εργαστηρίων.

3. Ηλίας Ανδρέου, βιολόγος – μαθηματικός, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πατρών, διευθυντής 1ου ΓΕΛ Αιγίου, ελαιοπαραγωγός διαχειριστής παραδοσιακού
ελαιοτριβείου.

4. Παναγιώτης Νικολόπουλος, γεωπόνος ΕΛΓΑ (εκτιμητική διαδικασία και συγγραφή πορισμάτων).

5. Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, πρώην μέλος διοικητικού συμβουλίου ΕΛΓΟ Δήμητρα, πρώην πρόεδρος ΣΥΔΑΣΕ.

Η 6μελής ομάδα εργασίας μετά από μελέτη για την οριοθέτηση του αντικειμένου της Γεωργικής Σχολής Αιγιαλείας, κατέληξε ομόφωνα στην πρότασή της με αντικείμενο «Ψηφιακή και Ευφυής Γεωργία» με εξειδίκευση στους τομείς της ελιάς, των αμπελοειδών και των εσπεριδοειδών, αγροτικών προϊόντων με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Αιγιάλειας.

Και ένα από τα βασικά και καίρια πλεονεκτήματα που διαθέτει ο Δήμος Αιγιάλειας για να αποσπάσει το τελικό οκ του υπουργείου, και βεβαίως του ΕΛΓΟ Δήμητρα, είναι το ότι μπορεί να διαθέσει για την εγκατάσταση της Σχολής, καθώς και για δημιουργία ξενώνα για τους σπουδαστές, τον κατάλληλο χώρο. Και ο χώρος, όπως αποκάλυψε προχθές η «Πελοπόννησος της Δευτέρας», είναι το δημοτικό κληροδότημα Μιχαλακοπούλειο Κληροδότημα, στην Πούντα της Κοινότητας του Διακοπτού.

Απομένει, πριν τρέξουν οι τελικές διαδικασίες, να ανάψει πράσινο φως το δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments