Αιγιάλεια – Ακράτα: «Τα πρώτα τουφέκια της Επανάστασης» σε νέα γλώσσα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας προσπάθησε να καταγραψεί στην νέα ελληνική γλώσσα η τοπική ιστορία και η συμμετοχή της περιοχής στην ελευθερία του έθνους.

akrata biblio Ο Ανδ. Μεσσήνης φιλοτέχνησε το εξώφυλλο

Σε μία προσπάθεια να καταγραφεί στην νέα ελληνική γλώσσα η τοπική ιστορία και η συμμετοχή της περιοχής στην ελευθερία του έθνους, κυκλοφόρησε το βιβλίο «Τα πρώτα τουφέκια της Επανάστασης», που επιμελήθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννησις» Ακράτας, η προετοιμασία του οποίου υπήρξε πολύμηνη.

Η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Αναστασία Ευσταθίου, μετά από ενδελεχή ιστορική έρευνα, κατέγραψε τους αγώνες των Νωνακριδών αλλά και αγωνιστών που έδρασαν στην Ανατολική Αιγιάλεια. Στις 150 σελίδες του καταγράφονται, το πρώτο ένοπλο χτύπημα του αγώνα στις Πόρτες Αγριδίου (14 Μάρτη 1821), η μάχη της Ακράτας, η αυτοθυσία των ηρωίδων Καστρακίου, άγνωστες πτυχές της ιστορίας κι όλα τα σημαντικά γεγονότα της Νωνάκριδας.

Στο βιβλίο περιέχονται ονόματα φιλικών, αγωνιστών και αιχμαλώτων στα παζάρια της Αιγύπτου, καθώς και στοιχεία που εδραιώνουν την εγκυρότητα των γεγονότων. Συμπεριλαμβάνονται και τα θεατρικά κείμενα που τα εξιστορούν, με σκοπό να κοινωνηθούν στα σχολειά και στα παιδιά.

Χορηγός είναι η ΔΗΚΕΠΑ που κάλυψε το κόστος της έκδοσης, ο Ανδρέας Μεσσήνης φιλοτέχνησε το εξώφυλλο, ενώ άλλοι συμμετείχαν με κείμενά τους και φωτογραφικό υλικό. Διατίθεται από το ΔΣ του Συλλόγου «Αναγέννησις.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

kapote sto vosporo afisa
tziovas filippidis
DSC 5371 Ανάλυση οθόνης
ΝΕΡΟΜΑΝΑ