Αιγιάλεια: Χωρίς τον Στέλιο Πέτσα αλλά με κινητοποίηση η ημερίδα της ΔΕΥΑ για το νερό

Αύριο η ημερίδα της ΔΕΥΑ Αιγιάλειας για την ορθολογική διαχείριση του νερού, αύριο και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ.

Αιγιάλεια: Χωρίς τον Στέλιο Πέτσα αλλά με κινητοποίηση η ημερίδα της ΔΕΥΑ για το νερό

Χωρίς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα θα γίνει, τελικά, αύριο Τρίτη η ημερίδα που διοργανώνει η Δημοτική Επιχείρηση Αρδευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Αιγιαλείας για τη «Βιώσιμη Διαχείριση των Φυσικών Πόρων του Δήμου Αιγιαλείας», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου).

Ακόμα κι έτσι, όμως, το συλλαλητήριο που έχει προγραμματίσει η παράταξη ΜΠΡΟΣΤΑ του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου, πριν την ημερίδα έξω από το «Αλέκος Μέγαρης», θα γίνει κανονικά!

Αρχικά, στην ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12.30 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αιγιαλείας «Αλέκος Μέγαρης», είχε προσκληθεί ως κεντρικός ομιλητής ο αν. υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας. Ομως, δεν θα έρθει τελικά, γιατί όπως πληροφορήθηκε η «Π», την ίδια μέρα και ώρα προγραμματίστηκε υπουργικό συμβούλιο στο οποίο πρέπει να είναι παρών ο κ. Πέτσας.

Οπως κυκλοφορεί, θα έρθει, πιθανότατα, άλλο κυβερνητικό στέλεχος στη θέση του κ. Πέτσα.

Η παράταξη ΜΠΡΟΣΤΑ θεωρώντας πως η κυβέρνηση προχωράει με το νομοσχέδιό της σε σταδιακή ιδιωτικοποίηση του νερού, κάλεσε τον κόσμο σε συγκέντρωση έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο, ως αντίδραση-αντίσταση κατά της κίνησης της Κυβέρνησης και της αποδοχής της, όπως εκτιμά, από τη δημοτική αρχή.

Η «ΠτΔ» ρώτησε τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο αν τον ανησυχεί η παρέμβαση-συλλαλητήριο της παράταξης ΜΠΡΟΣΤΑ και απάντησε: «Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να γίνει τέτοιου είδους συγκέντρωση. Καταρχάς, διευκρινίστηκε από την κυβέρνηση πως δεν θα γίνει καμία ιδιωτικοποίηση του νερού. Οτι δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα. Κατά δεύτερον, από τη στιγμή που δεν θα παραστεί ο κ. Πέτσας, που λογικά θα ήταν στόχος της συγκέντρωσης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, θεωρώ περιττό να γίνει μια τέτοια συγκέντρωση».

Ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος, όμως, απαντώντας χθες σε σχετικό ερώτημα της «ΠτΔ», είπε πως η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει κανονικά και στρέφεται και κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά της δημοτικής αρχής και κατά της ΔΕΑΑ Αιγιάλειας για την πολιτική της στο θέμα της άρδευσης και της ύδρευσης.

Ομιλητές στην αυριανή ημερίδα θα είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος ΕΔΕΔΥΑ Γεώργιος Μαρινάκης και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολος Βανταράκης.

Θεματολογία είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο δήμαρχος Αιγιαλείας και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας Δημ. Καλογερόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτ. Φαρµάκης και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Θαν. Παπαδόπουλος.

Ενα απόσπασμα της ανακοίνωσης της Μαχητική ΠΡΟοδευτικής Συνεργασίας Της Αιγιαλείας- ΜΠΡΟΣΤΑ:

«Η δημοτική παράταξη ΜΠΡΟΣΤΑ καταγγέλλει τη φιέστα που διοργανώνει ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος, με όχημα τη ΔΕΥΑ, για το νερό, την Τρίτη 28-3, με βασικό καλεσμένο και ομιλητή τον κ. Πέτσα, υπουργό του κόμματος που πριν τρεις μέρες στη Βουλή ψήφισε τον νόμο με τον οποίο ξεκινάει η παράδοση του νερού της χώρας στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Ενώ όλοι οι γειτονικοί Δήμοι (Δήμος Πατρών, Δήμος Δυτικής Αχαΐας) έβγαλαν ανακοινώσεις και ψηφίσματα που καταγγέλλουν την ιδιωτικοποίηση του νερού, ο δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος δεν έβγαλε άχνα.
Αντίθετα, με τη φιέστα, πανηγυρίζει, φαίνεται, την έναρξη της ιδιωτικοποίησης του νερού.
Καλούμε τους δημότες της Αιγιάλειας να καταδικάσουν τη φιέστα του κ. Καλογερόπουλου. Να οργανωθούν και να απαιτήσουν:
-Καμία ιδιωτικοποίηση στο νερό.
-Να καταργηθεί ο νόμος για την ρυθμιστική αρχή.
-Μειώσεις στο μισό των τελών ύδρευσης και άρδευσης.
-Να φύγει η άρδευση από την ΔΕΥΑ και η διαχείρισή της να περάσει στα τοπικά συμβούλια».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ