Αιγιάλεια – Δαμακίνι: Αντί για 20-40 ευρώ πήρε λογαριασμούς νερού… «στον Θεό»!

Αναστάτωση σε χωριό της Αιγιάλειας από υπεργουσκωμένα «ραβασάκια» της ΔΕΥΑΑ

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Δεν πίστευε στα μάτια του ο ιδιοκτήτης εξοχικής κατοικίας στο Δαμακίνι Αιγιάλειας όταν πήρε στα χέρια του τους προηγούμενους μήνες τον λογαριασμό της ΔΕΥΑΑ.

Ο συνταξιούχος τραπεζικός Βασίλης Βασιλείου επικοινώνησε με την «Π» για να καταγγείλει το γεγονός πως ο λογαριασμός του νερού του ήρθε 590 ευρώ και ο αμέσως επόμενος περίπου 300 ευρώ, ενώ το προηγούμενο διάστημα του ερχόταν περίπου 25 με 40 ευρώ.

«Δεν έχω αμπέλια ή καλλιέργειες για να δικαιολογείται κάτι τέτοιο. Μια εξοχική κατοικία είναι, η οποία λειτουργεί τρεις με τέσσερις εβδομάδες τον χρόνο στο σύνολο. Δεν δικαιολογείται αυτό το ποσό με τίποτα» τόνισε αρχικά στην «Π» ο κ. Βασιλείου.

Οπως εξήγησε, αμέσως μόλις πήρε τον λογαριασμό ξεκίνησε να ψάχνει πώς είναι δυνατή η τόσο μεγάλη αύξηση. «Μας είπαν από τη ΔΕΥΑΑ να ελέγξουμε εμείς την υδρομέτρηση από το ρολόι. Εψαξα να βρω το υδρόμετρο, το οποίο βρίσκεται μαζί με όλα του χωριού, αλλά κανένα δεν αντιστοιχούσε με τη μέτρηση που έγραφε ο λογαριασμός μου. Αφού δεν βγάζαμε άκρη από το τηλέφωνο, μας είπαν να έρθουμε σε επικοινωνία με τον καταμετρητή. Μίλησα με τον άνθρωπο, του ζήτησα να κλείσουμε ραντεβού, είπε ναι και τελικά με έστησε, κατηγορώντας με επιπλέον, λέγοντας πως ήρθε και δεν με βρήκε. Εγώ ήμουν εκεί και περίμενα ένα τέταρτο πριν το ραντεβού μας. Και όταν του ζήτησα τον λόγο για τη συμπεριφορά του, με έστειλε στη διοίκηση» επισήμανε ο κ. Βασιλείου.

Εν τέλει, μετά από την αρχική ταλαιπωρία, ο κ. Βασιλείου βρήκε μόνος του το ρολόι μαζί με τον γιο του. Εβγαλαν φωτογραφίες για πειστήρια αλλά και για να φαίνεται ότι οι υδρορροές έχουν αλλαγμένα λάστιχα. Ο συνταξιούχος τραπεζικός, όπως ενημέρωσε την «Π», έχει συντάξει μια επιστολή με όλα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες, τα οποία σκοπεύει να τα στείλει σε κάθε αρμόδιο, ακόμα και στον Συνήγορο του Πολίτη. «Θα πάω δικαστικά αν δεν βγάλω άκρη. Οπως ενημερώθηκα από το χωριό, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι κάτοικοι» κατέληξε.

Ο αντιδήμαρχος Ερινεού και αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Αιγιάλειας,Γιώργος Ντίνος, σε επικοινωνία που είχε η «Π» μαζί του, μάς διαβεβαίωσε ότι θα επικοινωνήσει ο ίδιος με τον κ. Βασιλείου και θα του εξηγήσει το τι ακριβώως έχει συμβεί, χωρίς να θέλει σε μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kostas Zanakis
Kostas Zanakis
14 ημέρες πριν

Θα μου πεις, ο κ. αντιπρόεδρος και αντιδήμαρχος είναι κι αυτός τραπεζικός και μπορεί να τα βρουν μεταξύ τους. Αν πάντως, δεν έχει χτίσει κάτι ο παθών που να δικαιολογεί κατανάλωση νερού, ας κοιτάξει αν η σύμβαση αντιστοιχεί με τον αριθμό του ρολογιού. Γενικευμένο πρόβλημα ασυμβατότητας. Κανείς δεν ενδιαφέρετε, πόσο μάλλον ο Γιώργης της Ζήριας. Όσο για τους καταμετρητές της ΔΕΥΑ, να τους βάλουν να υπογράφουν το έντυπο επίσκεψης – αυτοψίας κάποιος, πχ. ο πρόεδρος της κοινότητας, ότι πήγαν στο ραντεβού και δεν βρήκαν τον ιδιοκτήτη. Διαφορετικά, ας τους ψάξουν στο καφενείο που συχνάζουν. Είναι ψηλά το Δαμακίνι, βλέπεις, που να τρέχουμε τώρα…