Αιγιάλεια: Γιατροί στο Νοσοκομείο μόνο από το Κέντρο Υγείας Ακράτας

Το Νοσοκομείο Αιγίου είναι παράδειγμα προς αποφυγήν για όλα τα Περιφερειακά Νοσοκομεία, αφού τα κενά του πολλαπλασιάζονται, από τη στιγμή που οι μισές οργανικές θέσεις ιατρών είναι κενές και δεν έχουν καλυφθεί από το υπουργείο Υγείας με μόνιμο προσωπικό.

Αιγιάλεια: Γιατροί στο Νοσοκομείο μόνο από το Κέντρο Υγείας Ακράτας

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε στο νοσοκομειακό ιατρικό κόσμο της Αχαΐας, η προσωρινή λύση που προέκρινε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης και κλήθηκε να εφαρμόσει ο διοικητής του Νοσοκομείου Αιγίου Θανάσης Γεωργάκης, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στον χειρουργικό του τομέα, αφού έχουν μείνει μόλις 4, αντί 12 χειρουργών, οι οποίοι και εξαντλούνται σε συνεχείς εφημερίες, ενώ εδώ και μέρες δεν υπάρχουν τακτικά ιατρεία και Χειρουργεία!

Η μετακίνηση γενικών ιατρών στο Νοσοκομείο Αιγίου από τα Κέντρα Υγείας Ακράτας, Χαλανδρίτσας και Ερυμάνθειας – μία φορά τον μήνα για εφημερία – προκάλεσε την ένσταση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας, λόγω επερχόμενης δυσλειτουργία των ΚΥ.

Το στέλεχος της ΕΙΝΑ (παλιότερα υπηρετών στο Νοσοκομείο Αιγίου) Στέλιος Τσόχατζης, δήλωσε στην «ΠτΔ», ότι «μόνο από το ΚΥ Ακράτας θα πρέπει, προσωρινά, να μετακινηθούν γιατροί, καθότι είναι το πλησιέστερο και όχι από άλλα, όπου γιατροί καλούνται να μετακινηθούν από τη μία άκρη του νομού στην άλλη και την επόμενη μέρα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τα ραντεβού τους, πηγαίνοντας πίσω όλο το πρόγραμμά τους», χαρακτηρίζοντας «πρωτοφανή» την απόφαση του κ. Καρβέλη, αφού αυτό δεν έχει ξαναγίνει!

Ωστόσο, αναγνώρισε πως και στο ΚΥ Ακράτας θα διαταραχθεί η λειτουργία και θα υποβαθμιστεί, αναγκαστικά όμως, δίχως να υπάρχει άλλος τρόπος να καλυφθεί το «απαρχαιωμένο οργανόγραμμα» του Νοσοκομείου Αιγίου, προτείνοντας αυτόνομο ΤΕΠ (τμήμα επειγόντων περιστατικών) και διακρίνοντας παρά ταύτα «άγνοια ή και ανικανότητα των διοικούντων να αλλάξουν τα δεδομένα».

Χαρακτήρισε δε το Νοσοκομείο Αιγίου, παράδειγμα προς αποφυγήν για όλα τα Περιφερειακά Νοσοκομεία, αφού τα κενά πολλαπλασιάζονται, από τη στιγμή που οι μισές οργανικές θέσεις ιατρών είναι κενές και δεν έχουν καλυφθεί από το υπουργείο Υγείας με μόνιμο προσωπικό.

Η νοσοκομειακή παράταξη ΑΚΙ – ΔΗΚΙ (στην οποία ανήκει συνδικαλιστικά και ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Ακράτας Σπύρος Μάρκου), με χθεσινή ανακοίνωσή της για τα κενά του Νοσοκομείου Αιγίου, αναφέρει:

«Το Νοσοκομείο Αιγίου αποτελεί τον μοναδικό πυλώνα υγείας στην Ανατολική Αχαΐα. Ως εκ τούτου ένα είναι το δεδομένο: κλείσιμο ή αναστολή λειτουργίας κλινικών του είναι εκτός πραγματικότητας. Πάση θυσία πρέπει να μείνει πλήρως λειτουργικό, ειδικά λόγω της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης των νοσοκομείων της Πάτρας, ένεκα πανδημίας, η παρουσία του είναι υπερπολύτιμη».
Για τις δυσκολίες από μετακινήσεις ιατρών των Κέντρων Υγείας Ερυμάνθειας, Χαλανδρίτσας και Ακράτας για εφημερίες προτείνει:
> Την επιτάχυνση κρίσεων στο Νοσοκομείο Αιγίου.
> Τη συμβολή του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου με ιδιώτες, όπως γίνεται αλλού.
> Την ισομερή κατανομή εφημερίων σε όλα τα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ της Αχαΐας, ως αναπόφευκτη αλλά τουλάχιστον ισοβαρή.
> Την έναρξη διαλόγου για βιώσιμη λύση στο Νοσοκομείο Αιγίου.
> Τη διασύνδεση με το Πανεπιστημιακό Πατρών ως ουσιαστική πρόταση βιώσιμης λύσης.
> Το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, με αυτό των Συνταξιούχων ΙΚΑ και τον Αγροτικό Σύλλογο, αποφάσισαν αγωνιστική κινητοποίηση την Τετάρτη (19/1) στο Νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ