Αιγιάλεια- Γούτος: «Καλούμε τη δημοτική αρχή να παραιτηθεί»

Ωμή πρόκληση Χ. Γούτου στον Δ. Καλογερόπουλο

Αιγιάλεια- Γούτος: «Καλούμε τη δημοτική αρχή να παραιτηθεί»

Με μία ανακοίνωση, το περιεχόμενο της οποίας ήρθε να επιβεβαιώσει το αρχικό σχόλιο του αρχηγού της αντιπολίτευσης Χρήστου Γούτου στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για το νομικό ναυάγιο του έργου ανάπλασης της Πλατείας Αγίας Λαύρας Αιγίου, η δημοτική παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο», «χτύπησε» χθες βράδυ ολομέτωπα τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Αναφερόμενη σε θεσμική υποχρέωσή της να ελέγχει όλες τις πράξεις διοίκησης του Δήμου, από τη δημοτική αρχή και κάθε δημοτικό όργανο, αλλά και πιστή στον όρκο που έδωσε και στις αρχές που τη διέπουν, για νομιμότητα, αποδίδει σ’ αυτά τα στοιχεία και το τελευταίο αίτημα ελέγχου του έργου στην κεντρική πλατεία με την ακύρωση της απόφασης «Υποκατάστασης» του εργολάβου.

Αφού υπενθυμίζει ότι η δημοτική αρχή και ο κ Καλογερόπουλος προσωπικά, υποστήριζαν, μέχρι χθες, το αντίθετο, ότι δηλαδή τη ανάπλαση θα συνεχιστεί «καθόλα νόμιμα», καταλήγει στο συμπέρασμα: «Δυστυχώς, αν και θα θέλαμε να’ ναι έτσι, αποδείχθηκε πως ζουν σε έναν δικό τους κόσμο και το ελάχιστο που έπρεπε να κάνει, τώρα, είναι να ζητήσει μια συγνώμη από τους δημότες, που με την τακτική της τους ταλαιπωρεί. Αντ’ αυτού, επιμένει να κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι αυτή εμποδίζει το έργο. Ποιο έργο της; Το παράνομο;

Δεν βρίσκεται στον κόσμο της νομιμότητας, αλλά στον κόσμο της παρανομίας. Πιάστηκε παράνομη διπλά για τα δημοτικά τέλη, παράνομη για το κλείσιμο της οδού Μητροπόλεως, παράνομη για τη μεταφορά των απορριμμάτων και αποδεικνύεται πως δεν έχει τη δυνατότητα να χειριστεί τα θέματα, θέτοντας σε κίνδυνο και σε περιπέτειες την κοινωνίας, τους δημότες και επαγγελματίες».

Για πρώτη φορά, η παράταξη του κ. Γούτου, καλεί τη δημοτική αρχή σε μία και μόνη επιλογή της. «Να παραιτηθεί. Αν θέλει να κάνει και κάτι χρήσιμο, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παραιτηθεί. Οσο παραμένει δημιουργεί προβλήματα» όπως αναφέρει.

 

 

Η παρακάτω ανακοίνωση:

«Θεσμική υποχρέωση της Αντιπολίτευσης είναι ο έλεγχος των Πράξεων Διοίκησης του Δήμου, από τον Δήμαρχο, της Δημοτική Αρχή και κάθε Διοικητικό Όργανο του Δήμου.
Η παράταξή μας, πιστή στον όρκο που έδωσε και στις Αρχές που τη διέπουν για Νομιμότητα, πολλές φορές προσέφυγε στα Όργανα της Πολιτείας, για να ελεγχθούν αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.
Στην τελευταία περίπτωση, το αίτημα Ελέγχου της Νομιμότητας του Έργου Ανάπλασης της Πλατείας Αγίας Λαύρας του Αιγίου, κατέληξε σε ακύρωση της απόφασης «Υποκατάστασης» του Εργολάβου.
Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος προσωπικά, υποστήριζαν, μέχρι χθες, το αντίθετο. Ότι δηλαδή το έργο θα εκτελεστεί «καθόλα νόμιμα».
Δυστυχώς, αν και θα θέλαμε να’ ναι έτσι, η Δημοτική Αρχή αποδείχθηκε πως ζει σε έναν δικό της κόσμο.
Το ελάχιστο που έπρεπε να κάνει, τώρα, είναι να ζητήσει μια συγνώμη από τους δημότες, που με την τακτική της ταλαιπωρεί. Αλλά, αντ’ αυτού, βγάζει κ ανακοινώσεις και επιμένει να κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι αυτή εμποδίζει το έργο.
Ποιο έργο της; Το παράνομο;
Δυστυχώς, δεν βρίσκεται στον κόσμο της Νομιμότητας, αλλά στον κόσμο της Παρανομίας.
Η Δημοτική Αρχή «πιάστηκε» Παράνομη διπλά για τα Δημοτικά Τέλη, Παράνομη για το κλείσιμο της οδού Μητροπόλεως, Παράνομη για τη μεταφορά των Απορριμμάτων αλλά και σε άλλες περιπτώσεις.
Αποδεικνύεται, πως η Δημοτική Αρχή δεν έχει τη δυνατότητα να χειριστεί τα θέματα του Δήμου, θέτοντας αυτόν σε κίνδυνο και σε περιπέτειες, εις βάρος της κοινωνίας, των δημοτών και επαγγελματιών.
Μία είναι πια η επιλογή της και την καλούμε να την κάνει.
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ…»
Με την τακτική της, έχει βάλει σε περιπέτεια την πόλη κι αν θέλει να κάνει και κάτι χρήσιμο για αυτήν, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παραιτηθεί .
Όσο παραμένει δημιουργεί προβλήματα».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ