Αιγιάλεια: Και πάλι χωρίς προϋπολογισμό με «πολιτικά παιχνίδια»

Ο Δήμος Αιγιάλειας παραμένει χωρίς προϋπολογισμό, καθώς εκτιμάται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν θα εγκρίνει το σχέδιο Γούτου-Ψυχράμη.

Αιγιάλεια: Και πάλι χωρίς προϋπολογισμό με «πολιτικά παιχνίδια»

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Δήμος Αιγιάλειας θα αποκτήσει προϋπολογισμό, έστω και την προτελευταία ημέρα του Μαρτίου, χθες σημειώθηκε μία ακόμα αποτυχία, η οποία οφείλεται μάλλον σε «πολιτικά παιχνίδια». Επειδή τα όσα συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο Αιγιάλειας είναι αρκετά μπλεγμένα, ας προσπαθήσουμε να τα ξεμπερδέψουμε:

-Την Τετάρτη 29 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του προϋπολογισμού.

-Εν μέσω έντονων αντιπαραθέσεων μεταξύ δημοτικής αρχής Καλογερόπουλου και παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατατέθηκαν τρεις προτάσεις προς ψήφιση. Του δημάρχου, των Γούτου-Ψυχράμη και του Παπακωνσταντινόπουλου.

-Η πρόταση του δημάρχου είχε λάβει την έγκριση της Οικονομικής Υπηρεσίας και κρίθηκε νόμιμη. Η πρόταση Γούτου-Ψυχράμη δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη της Οικονομικής Υπηρεσίας. Η πρόταση του Παπακωνσταντινόπουλου κρίθηκε πως δεν στερείται νομιμότητας από την Οικονομική Υπηρεσία.

-Ο Δ. Καλογερόπουλος διαπιστώνοντας ότι δεν θα ψηφιζόταν ο προϋπολογισμός, ζήτησε από τον Χρ. Γούτο να «βάλει νερό στο κρασί του», αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημα.

-Τότε ο δήμαρχος είπε πως αποσύρει την πρότασή του και προέτρεψε τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του να ψηφίσουν την πρόταση του κ. Παπακωνσταντινόπουλου που ήταν νόμιμη κι έτσι θα αποκτούσε ο δήμος προϋπολογισμό.

-Τέθηκαν σε ψηφοφορία οι τρεις προτάσεις. Υπερίσχυσε η πρόταση Παπακωνσταντινόπουλου και άπαντες νόμισαν ότι ο Δήμος Αιγιάλειας απέκτησε προϋπολογισμό.

-Την πρόταση Παπακωνσταντινόπουλου ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης, οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής και η ανεξάρτητη Γιώτα Γκρέμου. Την πρόταση Γούτου-Ψυχράμη ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης και οι ανεξάρτητοι Καλαμίδας-Χρυσανθόπουλος. Οι ανεξάρτητοι Μαρινόπουλος και Γκίκας ψήφισαν υπέρ της πρότασης του δημάρχου, ενώ η Αγγελική Κουρή δεν συμμετείχε στα «παιχνίδια» ψηφίζοντας λευκό.

-Ανακοινώθηκε από την πρόεδρο Μαρία Γιδά ότι υπερψηφίστηκε η πρόταση Παπακωνσταντινόπουλου, αλλά λίγο αργότερα διαπίστωσαν άπαντες ότι η ψήφος του κ. Χρυσανθόπουλου είχε προσμετρηθεί σε λάθος πρόταση (στου κ. Παπακωνσταντινόπουλου αντί στην πρόταση Γούτου που ήταν το ορθό)!

-Το λάθος έγινε από την γραμματεία και αποφασίστηκε να συνεδριάσει ανά το συμβούλιο, χθες Πέμπτη, ώστε να επαναληφθεί η ψηφοφορία.

-Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία, αλλά αυτή τη φορά έλαβε περισσότερες ψήφους η πρόταση Γούτου-Ψυχράμη, η οποία και εγκρίθηκε.

-Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν έχει λάβει την έγκριση της Οικονομικής Υπηρεσίας και εκτιμάται πως θα επιστραφεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

– Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο, με νέες προτάσεις από τις παρατάξεις και την ελπίδα πως θα υπάρξουν συγκλίσεις ώστε να αποκτήσει, επιτέλους, προϋπολογισμό ο Δήμος Αιγιάλειας.

Καλό Πάσχα δηλαδή…

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ