Αιγιάλεια: “Έσβησε τον χρόνο” ο Φαρμάκης με έργα σε χωριά

Για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια υπάρχει σωστός και συστηματικός καθαρισμός από πλήρες συνεργείο στην επαρχιακή οδό.

Φαρμάκης

Στον καθαρισμό των ρείθρων της 25ης επαρχιακής οδού Αιγίου – Δαφνών – Παρασκευής προχώρησε η Περιφέρεια ΔΕ, μετά από προσωπική παρέμβαση του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη κι ενώ είχαν προηγηθεί, επί πολλά έτη, έγγραφα αιτήματα των κοινοταρχών Κούμαρη, Χατζή, Δαφνών και Παρασκευής για έργα, που τώρα γίνονται πράξη και για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια υπάρχει σωστός και συστηματικός καθαρισμός από πλήρες συνεργείο.

Ο πρόεδρος του Φιλοπροοδευτικού – Μορφωτικού Συλλόγου Παρασκευής Γ. Κραουνάκης, κάλεσε ωστόσο τους υπευθύνους να φροντίσουν για τις καθιζήσεις και τις λακκούβες στο τμήμα Δάφνες – Παρασκευή, που εδώ και 3 χρόνια πολλοί έχουν «σπάσει» τ’ αυτοκίνητά του… και εργολάβους δεν βλέπουν. «Αν θεωρείται έργο το ξύσιμο ερεισμάτων, τότε αν ρίξουν καμιά φτυαριά άσφαλτο θα μας μιλήσουν για εθνική οδό» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ικανοποίηση επικρατεί και στον Πλάτανο Ακράτας, με τον κοινοτάρχη Α. Ρεκούτη να ευχαριστεί τον Ν. Φαρμάκη, τους αντιπεριφερειάρχες Φ. Ζαΐμη, Π. Σακελλαρόπουλο και τα στελέχη της ΠΔΕ Χ. Μητρογιώργο και Π. Φλωράτο για την αποδοχή του αιτήματός του – από τον Αύγουστο του 2020 – περί επισκευής από ρηγματώσεις και καθιζήσεις μέρους του δρόμου προς το χωριό.
Μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες είδαν 150 μ. με νέο τάπητα κυκλοφορίας καθώς και την επανακατασκευή τριγωνικής τάφρου για την παροχέτευση των ομβρίων υδάτων.