Αιγιάλεια: Κωνσταντοπούλου κατά δημάρχου για τη Μονάδα Βιοαποβλήτου

Η δημοτική αρχή ποντάρει πολλά στη Μονάδα στην Τέμενη, αλλά μερίδα των κατοίκων αντιδρούν σφόδρα

Αιγιάλεια: Κωνσταντοπούλου κατά δημάρχου για τη Μονάδα Βιοαποβλήτου

O Περιβαλλοντικός Σύλλογος Τέμενης εξακολουθεί να σηκώνει σημαία επανάστασης κατά της πρόθεσης της δημοτικής αρχής για κατασκευή στην Τέμενη «Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαπόβλητων των Δήμων Αιγιάλειας και Καλαβρύτων».

Στον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Τέμενης υπενθυμίζουν ότι η νομική εκπρόσωπός τους, Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει καταθέσει στις 29/10/2021 προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικράτειας για να μη γίνει το έργο.

Ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Τέμενης, Στάθης Κολλιόπουλος, τόνισε: «Εχουμε ενημερώσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία ότι το έργο αυτό δεν είναι σύννομο. Ηδη η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ζητήσει από τον Δήμο Αιγιάλειας να κάνει άμεσα τις απαιτούμενες ενέργειες για την αποκατάσταση και εξυγίανση της χωματερής “ΤΖΟΥΡΑ” στην οποία έχουν χωθεί 10.000 τόνοι σκουπίδια από τα διαλυμένα πακέτα σκουπιδιών που τοποθετήθηκαν επί δημαρχίας Καραφωτιά (2006-2010) και χώθηκαν με χώμα την 6/7/2017 επί δημάρχου Παναγόπουλου (2014-2019) μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς. Γενικός γραμματέας του Δήμου Αιγιάλειας επί δημάρχου Παναγόπουλου (που χώθηκαν τα σκουπίδια) ήταν ο σημερινός δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Τέμενης θα συνεχίσει αδιαλείπτως τις νόμιμες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση για να αποτραπεί η κατασκευή της Μονάδας που θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την μόλυνση του περιβάλλοντος, την μόλυνση των νερών του παρακείμενου στην χωματερή ποταμού Σελινούντα και κατ’ επέκταση την μόλυνση όλων των παραλιών της Αιγιάλειας».

Υπενθυμίζουμε ότι η κατασκευή και λειτουργία Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων στην Τέμενη Αιγίου βρίσκεται πλέον σε φάση δημοπράτησης, καθώς εγκρίθηκαν από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Προγραμμάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, ανάβοντας το «πράσινο φως» για τη διαδικασία της προκήρυξης και ανάδειξης αναδόχου που θα το υλοποιήσει.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 9.359.854 ευρώ, που αφορά στο κόστος κατασκευής του έργου, προμήθεια εξοπλισμού, καθώς και προμήθεια συστήματος συλλογής βιοαποβλήτων και ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαχείρισης βιοαποβλήτων και κόστος κανονικής λειτουργίας. Η κατασκευή του έργου χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου μέσω ΕΣΠΑ.

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει πει για το θέμα: «Με τη λειτουργία της η Μονάδα αυτή θα μειώσει κατά 50% το βάρος των απορριμμάτων που θα μεταφέρονται σε Χώρους Επεξεργασίας Αποβλήτων, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα τεράστιο οικονομικό όφελος και προστασία του περιβάλλοντος».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ