Αιγιάλεια: Μας ανήκει το Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων – «Αποκάλυψη» για παραχώρηση του 70% από το…1983!

Το ιδιοκτησιακό σκέλος της Δημοτικής Επιχείρησης στο Χιονοδρομικό Κέντρου του Χελμού, στα Καλάβρυτα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

Αιγιάλεια: Μας ανήκει το Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων - «Αποκάλυψη» για παραχώρηση του 70% από το...1983!

Ένα έγγραφο αίτημα στον Δήμο Καλαβρύτων, για επαναφορά του εκπτωτικού καθεστώτος 50% που ίσχυε από το 2015 έως και το 2017 για Αιγιαλείς χρήστες του Χιονοδρομικού Κέντρου, οδήγησε το δημοτικό συμβούλιο – χθες βράδυ στο Αίγιο- στη διατύπωση ενός υψίστης σημασίας ζητήματος, που αφορά στο ιδιοκτησιακό σκέλος της Δημοτικής Επιχείρησης στον Χελμό.

Αιγιάλεια: Βάζει θέμα έκπτωσης 50% για τους δημότες του στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων

Αιγιάλεια: Μας ανήκει το Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων - «Αποκάλυψη» για παραχώρηση του 70% από το...1983!

Ο πρ. Aντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας και νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Γιοβάς.

Ο ακρατινός πρ. αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας και νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Γιοβάς, «αποκάλυψε» πως το Χιονοδρομικό βρίσκεται κατά 70% σε έκταση του Δήμου Αιγιάλειας, η οποία από το 1983 έχει παραχωρηθεί προς χρήση, από τον αείμνηστο κοινοτάρχη Μεσορουγγίου Ακράτας Σωτήρη Κρικέτο και μάλιστα με αντίτιμο 5% επί των ακαθάριστων εσόδων του Κέντρου.

«Μόνο το κομμάτι του Καταφυγίου ανήκει στον Δήμο Καλαβρύτων… και το άλλο -έως κα 80% θα έλεγα – είναι όλο δικό μας» πρόσθεσε, με έμφαση.

Μάλιστα, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ο κ. Γιοβάς έκανε γνωστό πως έχει ενημερωθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ονοματίζοντας τον μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο (καταγόμενο από την Περιστέρα Ακράτας) ο οποίος – ως συμμετέχων στο ΔΣ του Χιονοδρομικού – «θεωρεί το αίτημα δίκαιο, ώστε να επωφεληθούν και οι Αιγιαλείς πολίτες, πέραν των Καλαβρυτινών» και πρόκειται να βάλει το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ηδη, με παραίνεση της αντιπολίτευσης, ο Δήμος καλείται τώρα να βρει αντίγραφο της παραχώρησης έκτασης στο Κέντρο, όπως και το τοπογραφικό, ώστε να διεκδικηθεί, επιπλέον, η συμμετοχή στη Διοίκηση του ΧΚ του εκάστοτε κοινοτάρχη Μεσορουγγίου και του αντιδημάρχου Ανατ. Αιγιάλειας.

Ο δημοτικός σύμβουλος (από Αιγείρα) Πάνος Γιαννούλης, παρεμβαίνοντας στη συνεδρίαση του ΔΣ, ανέφερε ενδεικτικά ότι «οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού είναι της Αιγιάλειας και αυτό φάνηκε όταν παλιότερα ιδιώτης θέλησε να φτιάξει ξενοδοχείο στον παραχωρημένο χώρο του σημερινού πάρκινγκ… κάτι που δεν επετράπη».

«Εντός Μεσορουγγίου το Κέντρο, να μην υπάρχει αμφιβολία»

Αιγιάλεια: Μας ανήκει το Χιονοδρομικό των Καλαβρύτων - «Αποκάλυψη» για παραχώρηση του 70% από το...1983!

Η Αντιδήμαρχος Ακράτας – Αιγείρας Μαρία Σταυροπούλου.

 

Την ευκαιρία που έδωσε η αναφορά του δημοτικού συμβούλου Γ. Γιοβά -που να σημειωθεί είναι γιος του αειμνήστου δημάρχου Νωνάκριδας Αιγιάλειας Παύλου Γιοβά- άδραξε η αντιδήμαρχος Ακράτας – Αιγείρας Μαρία Σταυροπούλου, η οποία έδειξε να υπερθεματίζει, με τη φράση «είμαστε μαζί σε ό,τι είναι προς όφελος των Αιγιαλέων»!

Το στέλεχος της δημοτικής αρχής και νομικός, αναρωτήθηκε για ποιους λόγους τίθεται τώρα το θέμα (υπονοώντας κάποια σχέση με το έργο 18 εκατ. ευρώ αναβάθμισης του Χιονοδρομικού Κέντρου), αλλά και γιατί δεν έγιναν διερευνητικές κινήσεις για το παραχωρητήριο… ούτε επί Δήμου Νωνάκριδας.

Ωστόσο, ευθυγραμμίστηκε ευθέως στη γραμμή διεκδίκησης των δικαιωμάτων της Αιγιάλειας, λέγοντας: «Είμαστε στην κατεύθυνση να διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τις Κοινότητές μας και τους Οικισμούς μας, στα όρια των οποίων ανήκει η έκταση του Χιονοδρομικού. Εντός της Κοινότητας Μεσορουγγίου είναι το μεγαλύτερο μέρος του Κέντρου. Να μην υπάρχει αμφιβολία. Εχει γίνει κτηματογράφηση…».

Με το δημοτικό συμβούλιο, τελικά, να λαμβάνει ομόφωνη απόφαση, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος περιορίστηκε στο να πει ότι «δεν είναι όλο το Χιονοδρομικό στην Αιγιάλεια», προτίμησε ωστόσο να μη δώσει συνέχεια… τόσο απλά θεσμικά

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ