Αιγιάλεια: Μειωμένα τέλη, με απρόσμενη πολιτική συμμαχία

Η πρόταση της Βασιλής Ψυχράμη για τα δημοτικά τέλη, «πέρασε» με αποδοχή του Δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Αιγιάλεια: Μειωμένα τέλη, με απρόσμενη πολιτική συμμαχία

Με αντίθετες προσεγγίσεις και προτάσεις, για τα δημοτικά τέλη του 2022, αλλά σε πολύ χαμηλούς τόνους, διεξήχθη χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο η συζήτηση για τα οικονομικά της επόμενης χρονιάς στον Δήμο Αιγιάλειας.

Η δημοτική αρχή, γνωρίζοντας πως δεν έχει την πλειοψηφία για να περάσει τη δική της πολιτική, φέτος σε αντίθεση με το 2021, φρόντισε να μην επιμείνει σε αυτή, αλλά να στηρίξει την αντιπρόταση της πρώην συμμάχου της Βασιλικής Ψυχράμη, για μεσοσταθμική μείωση των δημοτικών τελών, κατά 5%.

Η ψηφοφορία δικαίωσε την τακτική του δημάρχου, αφού κατέληξε σε 17 υπέρ, όσες δηλαδή ψήφους απαιτούνταν για να εγκριθούν τα νέα τέλη, έναντι όλων των άλλων αρνητικών ψήφων, καθότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, καθεμία, στήριξε και δική της αντιπρόταση.

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ευθέως είπε ότι «δεν επιθυμεί τα περσινά», εννοώντας την ψήφιση τελών και προϋπολογισμού αρχές καλοκαιριού, με τον Δήμο αίολο. Για τα αυξημένα κονδύλια στη μεταφορά απορριμάτων, εξήγησε πως έχει προϋπολογίσει την αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως, εν’ αντιθέσει μ΄αυτόν, βλέπει έσοδα και όχι έξοδα. «Είμαστε υπέρ της λογικής διαχείρισης, για να διασφαλιστεί ο κίνδυνος να περαμείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους» τόνισε και κατέληξε, λέγοντας πως «δεν μπορεί να είναι όλοι οι πολίτες ίσοι, αλλά ανάλογα την περιοχή τους και τις υπηρεσίες που απαιτούν».

 Ο Χρήστος Γούτος, αντιπρότεινε μείωση στα τέλη, κατά 10%, με 255.000€ μείωση των εξόδων για τα σκουπίδια και τάχθηκε, με έμφαση, υπέρ του ενιαίου συντελεστή ανά οικιστική ζώνη.

Η Βασιλική Ψυχράμη, απέδωσε την ψηφισθείσα πρότασή της, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, με απώτερο σκοπό την ελάφρυνση νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πληττόμενων αγροτών.

Ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, εστίασε στην αύξηση τ.μ και εσόδων το 2022 και κατέθεσε πρόταση για μείωση τελών στο 15%, θεωρώντας υπερβολική και τη δαπάνη μεταφοράς των απορριμμάτων.

Η Αγγελική Κουρή, συμφώνησε σε ενιαίο συντελεστή ζωνών, απαλλαγές σε άνεργους, ανάπηρους κλπ, καθώς και στην ατέλεια των καταστηματαρχών, όσο εκκρεμεί το έργο ανάπλασης στην πλατεία Αγ. Λαύρας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

νερό
Αίγιο: Επίσκεψη Καλογερόπουλου στα Παλαιά Σφαγεία - Σημείο αναφοράς για την περιοχή
Στα νοσοκομεία της Ηλείας την Τετάρτη η Μίνα Γκάγκα - Υπόμνημα με προτάσεις από την Αυγερινοπούλου
Πάτρα - Καφέ «Γέφυρες»: Η πρωτοβουλία της «Π» ανοίγει δρόμο