Αιγιάλεια: Mηνυτήρια αναφορά για το δρόμο προς το σταθμό του ΟΣΕ – Στην Εισαγγελία καταφεύγει ο Γιώργος Μπέσκος

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μπέσκος θα ζητήσει να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την τεράστια χρονική καθυστέρηση στην κατασκευή δρόμου να συνδέει τον σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου με το οδικό δίκτυο.

Αιγιάλεια Τα έργα που είχε εξαγγείλει πως θα ξεκινούσαν στο σταθμό του Αιγίου τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Κ. Καραμανλής, ακόμα να ξεκινήσουν...

Mία ακόμα νομική ηχηρή κίνηση από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Μπέσκο.

Ετοιμάζεται να καταθέσει, τις επόμενες μέρες, μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αιγίου για τη διερεύνηση ακόμα και ποινικών ευθυνών για την έλλειψη βασικών υποδομών στο σιδηροδρομικό δίκτυο σε όλη την Αχαΐα.

Αιγιάλεια

O πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μπέσκος

Μέσα στην εβδομάδα, όπως πληροφορήθηκε η «ΠτΔ», ο κ. Μπέσκος θα προσέλθει στην Εισαγγελία για να καταθέσει εγγράφως τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου!

Με βάση τις πληροφορίες της «ΠτΔ», ο κ. Μπέσκος θα εστιάσει στα εξής σημεία:

-Για το θέμα της πυρασφάλειας στα τούνελ, και όχι μόνο,  της σιδηροδρομικής γραμμής στο μήκος της Αχαΐας. Αν υπάρχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας, πότε εκδόθηκαν, από ποιες Υπηρεσίες και με ποια διάρκεια.

-Θα ζητήσει, επίσης, να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για την τεράστια χρονική καθυστέρηση στην κατασκευή δρόμου που να συνδέει τον σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου με το οδικό δίκτυο.

«Ο υπουργός είχε δεσμευθεί πριν τρία χρόνια σχεδόν, στα εγκαίνια, ότι με διαδικασίες φαστ τρακ θα φτιαχνόταν το συγκεκριμένο κομμάτι. Και από τότε δεν έγινε απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία του ΟΣΕ, επειδή δεν έχουν πρόσβαση στον σταθμό του ΟΣΕ, να πηγαίνουν στο Κιάτο και να μην έρχονται το Αίγιο επειδή δεν μπορούν να διασχίσουν τον… χωματόδρομο μέχρι τον σταθμό του Αιγίου», έλεγε πριν λίγες μέρες σε συνεργάτες και φίλους ο κ. Μπέσκος.

-Και ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο θα ζητήσει από την Εισαγγελία να διερευνήσει ακόμα και ποινικές ευθύνες για το αδίκημα της διατάραξης σιδηροδρομικών συγκοινωνιών.

Στην αναφορά του στην Εισαγγελία, ο κ. Μπέσκος θα ζητάει να εξεταστούν σε βάθος οι εξηγήσεις κυβερνητικών στελεχών και αξιωματούχων της εταιρείας για ποιο λόγο έχουν καθυστερήσει τόσα χρόνια τα έργα σύνδεσης του σταθμού με το οδικό δίκτυο και αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για τις παραλείψεις που έχουν γίνει.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Στα εγκαίνια της σιδηροδρομικής γραμμής Αιγίου-Κιάτου, στις 14 Ιουλίου του 2020, ο τότε υπουργός Κώστας Καραμανλής, κεντρικός προσκεκλημένος, είχε πει επί λέξει για το θέμα της πρόσβασης που αφορά το Αίγιο: «Επειδή νομίζω ως οι νέοι πολιτικοί πρέπει να είμαστε πρωτίστως ειλικρινείς, θέλω να πω ότι το έργο μπορεί να είναι ολοκληρωμένο σε υψηλό επίπεδο, όμως, όπως είπε και ο δήμαρχος, εξακολουθούμε να έχουμε αρκετά προβλήματα στην πρόσβαση του σταθμού του Αιγίου. Παρόλο που τα έργα των οδικών συνδέσεων είχαν προβλεφθεί στις μελέτες του 2009, μέχρι τώρα δεν κατόρθωσε η ελληνική πολιτεία να τις υλοποιήσει. Από αυτό το βήμα θέλω να σας πω κατηγορηματικά, πως στις επόμενες μέρες βάζουμε μπρος να γίνουν και αυτά τα έργα που απομένουν. Είναι κάτι που το χρωστάμε στην τοπική κοινωνία, είναι κάτι που δεσμευόμαστε σήμερα εδώ, πως θα δοθούν λύσεις».

Στην τελετή, ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου Σωτήρης Σπηλιωτόπουλος είχε παραδώσει υπόμνημα στον υπουργό σχετικά με το αίτημα πρόσβασης των λεωφορείων στον σταθμό!

ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΝΤΟΓΙΑΚΟΥ

Ο Γιώργος Μπέσκος έκανε την Παρασκευή μια κίνηση με πανελλήνια αίσθηση, αφού την έκανε ως πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου. Ζήτησε την παραίτηση του Ισίδωρου Ντογιάκου, μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών!!!

Και εξηγεί τον λόγο:

«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να κάνει το αυτονόητο, όπως έκανε και ο υπουργός Υποδομών στον οποίο υπηρετούσε ως μετακλητός σύμβουλος ο γιος του.

Η σχέση που είχε το συγγενικό του πρόσωπο με τον εν λόγω υπουργό (σχέση μετακλητού του) δίνει λαβές για σχόλια και κρίσεις που δεν συνάδουν με την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και ενδεχομένως να δημιουργούν στους πολίτες αμφιβολίες σχετικά με την πορεία της ποινικής διερεύνησης στην οποία έχει εκ της θέσεώς του και την ανώτατη εποπτεία.

Ως πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου, αλλά και ως δικηγόρος, θεωρώ πως δεν πρέπει να υπάρχει καμιά υπόνοια σε αυτή την έρευνα και οφείλει να κάνει το αυτονόητο.

Η πράξη σας αυτή θα αποτελέσει μια αρχή και ένα παράδειγμα για να αλλάξει η αντίληψη των νέων ανθρώπων για “κακιά χώρα”».