Αιγιάλεια: Ο Δήμος πέρασε το 1ο τεστ σε 2 ταυτόχρονες φωτιές!

Με 33 άτομα προσωπικό σε επιφυλακή, ο Δήμος Αιγιάλειας συνέδραμε το έργο της Πυροσβεστικής στην πρώτη πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού, με 2 υδροφόρες, 3 πυροσβεστικά 4Χ4 και 2 οχήματα έργων.

fotia1

Θετικός είναι ο απολογισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιάλειας, που απευχόταν μεν να κληθεί ν’ αντιμετωπίσει πυρκαγιές – με την περιοχή να είναι σε πολύ υψηλό επικινδυνότητας – αλλά βρέθηκε να πρέπει συντονιστικά να συνδιαχειριστεί όχι ένα αλλά δύο πύρινα μέτωπα, σε μία ημέρα, την Παρασκευή.

Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί, επέδειξαν αμεσότητα ενεργειών και συνεννόησης με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, κάτι που αποδείχθηκε πως έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να τεθούν υπό έλεγχο οι δύο ταυτόχρονες φωτιές, σε Κάτω Μαυρίκι (πλησίον του ποταμού Σελινούντα) και στο χώρο εναπόθεσης κλαδοδεμάτων Τέμενης, στο Αίγιο.

Ευρισκόμενος σε επιφυλακή, με 33 άτομα προσωπικό σε «συναγερμό» ο Δήμος συνέδραμε το έργο της Πυροσβεστικής με 2 υδροφόρες, 3 πυροσβεστικά 4Χ4 και 2 οχήματα έργων και έτσι η πρώτη πυρκαγιά -σε πυκνή βλάστηση και με ισχυρούς ανέμους- τέθηκε υπό έλεγχο μετά από τρεις και πλέον ώρες, σε κάτι που συνέβαλαν τα εναέρια μέσα.

Στο σημείο, κοντά στη Βόβοδα, βρέθηκαν ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Μαρία Γιδά και Νίκος Καραΐσκος και ο εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου Βασίλης Χριστόπουλος, όπου είχαν συνεργασία με τον Περιφερειακό Διοικητή της ΠΥ Ανδρέα Στεμπίλη και την διοικήτρια της ΠΥ Αιγίου Ευφροσύνη Λαλιώτη. Ο κ. Καλογερόπουλος εξέφρασε ικανοποίηση για τα άμεσα αντανακλαστικά της τοπικής ΠΥ και δήλωσε:

«Ο τρόπος που ξέσπασαν οι εστίες ξύπνησαν μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 στην Αιγιάλεια. Η αγαστή συνεργασία, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η αμεσότητα που λειτούργησαν άπαντες, είχε αποτέλεσμα. Παραμένουμε σε ετοιμότητα, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού. Να είμαστε πολύ προσεκτικοί ακολουθώντας τις οδηγίες προστασίας από πυρκαγιά και αντιμετώπισης του κινδύνου, ειδοποιώντας την ΠΥ στο 199 ή τον πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112».

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

koronoios 1
potamos peiros
police 1
ΚΟΥΝΙΝΑ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 780x436 1