Αιγιάλεια: Ο Δήμος σύμμαχος με τους «20» μη μόνιμους – Θα τους στηρίξει στο δικαστικό αγώνα

Με την πολιτική στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Αιγιάλειας διεκδικούν παραμονή στην εργασία τους 20 πρώην συμβασιούχοι στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Πολλά μπερδέματα έχει φέρει ο νέος νόμος του 2023 που υποχρεώνει τις νομικές υπηρεσίες να μη συμμετέχουν σε πολιτικές αποφάσεις που ενδεχομένως θα έχουν βλαπτικές συνέπειες στους Δήμους.

Μια τέτοια υπόθεση εκτυλίσσεται και στην Αιγιάλεια, μετά τον Δήμο Πατρέων.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, το Σωματείο Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων είχε αιτηθεί τη συμπαράσταση του συμβουλίου στα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει στο Πρωτοδικείο Αθηνών για παρέκταση εργασίας 20 εργαζομένων με τη συμπαράσταση της νομικής υπηρεσίας.

Η πρόεδρος του σωματείου κ. Κοντεσοπούλου μίλησε στο σώμα του συμβουλίου εκφράζοντας την άποψη πως οι εργαζόμενοι είναι αναγκαίοι για την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή οι μόνιμοι υπάλληλοι δεν μπορούν να πάρουν ούτε ρεπό αλλά και ότι παρατηρείται δυσκολία στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γιώργος Μπέσκος υπεραμύνθηκε της υπηρεσίας, καθώς δεν επιτρέπεται από το νόμο οι δικηγόροι να προχωρήσουν σε πράξεις που μπορεί να βλάψουν τον δήμο. «Δεν είμαστε ενάντια στους 20. Θέλουμε να εφαρμόζεται το νόμιμο. Θεωρώ ότι οι εργαζόμενοι είναι θύματα που τους υποσχέθηκαν πράγματα που δεν μπορούν να εφαρμοστούν».

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος επισήμανε πως κατανοεί τις νομικές απόψεις, αλλά ξεκαθάρισε πως «ο καθένας μπορεί να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμά του και να αποφασίσει ο δικαστής». Δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εμείς παίρνουμε πολιτικές αποφάσεις και λέμε την άποψή μας. Ποιος απολογείται στον κόσμο; Ο δήμαρχος. Ποιος θα απολογηθεί αν δεν έχουμε καθαριότητα; Εγώ. Μας ενδιαφέρει η πραγματικότητα, πρέπει να έχουμε καθαρό Δήμο». Γι’ αυτό τον λόγο τάχθηκε υπέρ των εργαζομένων, σημειώνοντας πως έχει το θάρρος να παίρνει αποφάσεις, αλλά και πως το «αν είναι νόμιμο, ας το κρίνουν τα δικαστήρια».

Στο διά ταύτα και μετά από μικρή ένταση, τροποποιήθηκε η αρχική πρόταση που θα υποχρέωνε τη νομική υπηρεσία να λειτουργήσει με βάση την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και πέρασε με 18 θετικές ψήφους η εισήγηση για στήριξη στους 20 εργαζόμενους για παρέκταση των αρμοδιοτήτων τους χωρίς να αναφέρεται πουθενά ο τρόπος λειτουργίας των νομικών.

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments