Αιγιάλεια: Οι δημοτικοί αρχηγοί συναντήθηκαν, βρήκαν που διαφωνούν και περιμένουν – Προς αναβολή τα τέλη

Για αυτή την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά πιθανά θα αναβληθεί εκ νέου η συζήτηση του θέματος.

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Συναντήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες οι δημοτικοί αρχηγοί της Αιγιάλειας για να βρουν κοινά σημεία επαφής σχετικά με την κατάρτιση των δημοτικών τελών για το 2023.

Για αυτή την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά πιθανά θα αναβληθεί εκ νέου η συζήτηση του θέματος. Το ρεπορτάζ της «ΠτΔ» αναφέρει πως κατά τη συνάντηση που είχε ζητήσει ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, εκφράστηκαν διαφωνίες ως προς την πρόταση της δημοτικής αρχής, η οποία περιγράφει αυξήσεις περί του 15% στα ανταποδοτικά.

-Πρώτον, σχετικά με τον υπολογισμό των χρημάτων για τη μεταφορά των απορριμμάτων, οι παρατάξεις Γούτου-Ψυχράμη εξέφρασαν την άποψη ότι δεν γίνεται να προϋπολογιστούν 800.000 ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι αναφέρουν οι συμβάσεις. Ο δήμαρχος φέρεται να δέχτηκε το επιχείρημα και ίσως γίνει αναπροσαρμογή με βάση τις ενεργές συμβάσεις μεταφοράς απορριμμάτων.

-Δεύτερο σημείο διαφωνίας είναι το θέμα της εργολαβίας στον ηλεκτροφωτισμό, όπου η δημοτική αρχή έχει προϋπολογίσει για το 2023 ποσό ενός εκατομμυρίου για το έργο, αλλά εκκρεμεί η απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σε αυτό το θέμα, η αντιπολίτευση εκτιμά ότι δεν χρειάζεται να προϋπολογιστεί το ποσό καθώς το έργο ενδέχεται να μην ξεκινήσει εντός του επόμενου έτους.

Στο διά ταύτα, ο δήμαρχος δείχνει διάθεση συνεργασίας, καθώς η λύση θα είναι επωφελής για τους δημότες, αλλά η αντιπολίτευση αντιστέκεται σθεναρά και εκτιμά ότι αν ικανοποιηθούν τα δύο αιτήματά της (μεταφορά απορριμμάτων και ηλεκτροφωτισμός) τότε θα μπορεί να υπάρξει σοβαρή μείωση στα τέλη κατά 11-12%.

Η δημοτική αρχή θα περιμένει μερικές ημέρες ακόμα για την απόφαση του Ελεγκτικού, γι’ αυτό και είναι πιθανό να αναβληθεί εκ νέου η συζήτηση του θέματος.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments