Αιγιάλεια-Οινοξένεια 2021: Δύο κορυφαίοι σταρ δίνουν άλλη γεύση!

Στον χώρο της Μονής Ταξιαρχών θα βάλουν απόψε τη σφραγίδα τους στα Οινοξένεια Λευτέρης Λαζάρου, Κώστας Λαζαράκης, Σάκης Παπαδημητρίου.

ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ

Η μεγάλη μέρα για τα Οινοξένεια! Σήμερα είναι το κυρίως «μενού». Με εκλεκτούς προσκεκλημένους και εκλεκτό πρόγραμμα!
Λευτέρης Λαζάρου, Κώστας Λαζαράκης σ’ ένα εξαιρετικά ελκυστικό γραστρονομικό-οινολογικό «πρότζεκτ» και αμέσως μετά, Σάκης Παπαδημητρίου σ’ ένα μουσικό κοκτέιλ απ’ αυτά που ξέρει μόνο αυτός να φτιάχνει!

Σε δύο δόσεις το σημερινό «μενού» των Οινοξενείων:
-Πρώτο πιάτο στις 4 μμ στο εστιατόριο-wine bar Κύβος, στην παραλία Αιγίου, με Σεμινάριο Οινογνωσίας για επαγγελματίες της εστίασης και της φιλοξενίας αλλά και για οινόφιλους, με κεντρικό καλεσμένο τον Master of wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη (σε συνεργασία με το PatrasWineClub και το Wine2wine).

-Και το δεύτερο πιάτο, το ακόμα πιο χορταστικό, στη Μονή Ταξιαρχών Αιγίου.

Θα προηγηθεί στις 6 μ.μ. ξενάγηση στη Μονή, την εκκλησία, το κρυφό σχολείο και το βαγεναριό με τα μεγάλα βαρέλια κρασιού. Και από τις 8 μ.μ. μπαίνουμε στο κυρίως «δείπνο» της βραδιάς: Γεύσεις του ’21 είναι ο τίτλος της ενημερωτικής-εκπαιδευτικής παρουσίασης. Η παρουσίαση τοπικών/γηγενών ποικιλιών και το ταίριασμα με τις γεύσεις του ’21 θα γίνει από τον Master of wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη.

Και η παρουσίαση γεύσεων του ’21 από τον διάσημο chef Λευτέρη Λαζάρου.
Και στις 8.30 μμ αρχίζει το καλλιτεχνικό μενού!
Με τίτλο «Τον ταμπουρά μου πότισα γλυκό κρασί και μέλι»!

Το Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου παρουσιάζει μια ανθολογία τραγουδιών και ποιημάτων της ελληνικής παράδοσης, με αυθεντικά μουσικά όργανα από τον Σάκη Παπαδημητρίου και ερμηνεία από την Δώρα Πετρίδη.
Τα φετινά Οινοξένεια, που ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν αύριο, διοργανώνονται από τη ΔΗΚΕΠΑ σε συνεργασία με το πρόγραμμα Μοριάς 21, μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου (Costa Navarino).
Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από το πρόγραμμα LEADER/CLLD της Αχαΐα-Αναπτυξιακή και την δράση με τίτλο «Αιγιάλεια: Ες φυτείαν αμπέλων εστίν επιτήδεια», ενώ στους υποστηρικτές είναι και η Ολυμπία Οδός.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

received 4355000644586265
IMG 1327
20210920 ΑΙΤΩΛΙΚΟ 1
kart