Αιγιάλεια: Στον «Συνήγορο του Πολίτη» για «παράλογο» λογαριασμό νερού σχεδόν 600 ευρώ!

Καταναλωτής της ΔΕΥΑ Αιγιάλειας πήρε «ραβασάκι» 593+326 ευρώ και ψάχνει το δίκιο του

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Επιστολή στη ΔΕΥΑ Αιγιάλειας, κοινοποιημένη στον «Συνήγορο του Πολίτη», θα στείλει από μέρα σε μέρα ο συνταξιούχος τραπεζικός Νίκος Βασιλείου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μιας εξοχικής κατοικίας στο Δαμακίνι Αιγιάλειας και τους τελευταίους μήνες έχει λάβει «παραφουσκωμένους» λογαριασμούς ύδρευσης ύψους 593 και 326 ευρώ σε διάστημα δύο μηνών!

Οπως είχε επισημάνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» την περασμένη εβδομάδα: «Δεν έχω αμπέλια ή καλλιέργειες για να δικαιολογείται κάτι τέτοιο. Μια εξοχική κατοικία είναι, η οποία λειτουργεί λίγες εβδομάδες τον χρόνο στο σύνολο. Δεν δικαιολογείται αυτό το ποσό με τίποτα».

Ο κ. Βασιλείου παρέδωσε στην «Π» έναν φάκελο με δεκάδες έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι σε βάθος ετών οι συνηθισμένοι λογαριασμοί που λάμβανε κυμαίνονταν από 20 έως 40 ευρώ, αλλά και τις αποδείξεις κατάθεσης των ποσών. Στον ίδιο φάκελο συμπεριλαμβάνεται και η επιστολή-αίτηση αμφισβήτησης των δύο «φουσκωμένων» λογαριασμών, όπου με επιχειρήματά ζητά τη διερεύνηση της υπόθεσής του.

Μάλιστα, συνοδεύει τον φάκελο με φωτογραφικό υλικό που δείχνει ότι τα ρολόγια καταμέτρησης βρίσκονται εκτεθειμένα σε έναν δρόμο και όχι εντός του οικοπέδου του, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τα ρολόγια της ΔΕΗ.

Ο συνταξιούχος τραπεζικός αμφισβητεί τους λογαριασμούς που έχει λάβει επειδή υποστηρίζει πως έχουν γίνει τρεις αλλαγές στους αριθμούς των υδρομέτρων χωρίς να έχει ενημερωθεί ως ιδιοκτήτης και επειδή δεν γνωρίζει ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός του υδρομέτρου του, ενώ επίσης αμφισβητεί το ύψος της κατανάλωσης επειδή διαμένει στο οίκημα για περίπου 4-5 εβδομάδες τον χρόνο.

Καταλήγοντας, ευελπιστεί να «εξομαλυνθεί η προκύψασα υπέρογκος διαφορά χρέωσης και να εγκριθεί η εγκατάσταση εσωτερικά της εξωτερικής μάντρας της οικίας του η παροχή του υδρομέτρου, όπως συμβαίνει αντιστοίχως με την παροχή της ΔΕΗ, ώστε να μην προκύψει ποτέ αμφισβήτηση στην κατανάλωση παροχής νερού ποτέ και από κανέναν».

Με το τελευταίο, προκύπτει το συμπέρασμα ότι οι αυξημένοι λογαριασμοί νερού ενδεχομένως μπορεί να οφείλονται σε περίπτωση υδροκλοπής.

Ο αντιδήμαρχος Ερινεού και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιάλειας, Γιώργος Ντίνος, τις προηγούμενες ημέρες και μετά την πρώτη δημοσίευση της «Π», επικοινώνησε με την εφημερίδα για να έρθει σε επαφή με τον διαμαρτυρόμενο και να τον διαβεβαιώσει πως θα διερευνηθεί το θέμα του. Μάλιστα, ήδη έχει έρθει σε μια πρώτη επαφή με τον κ. Βασιλείου και αναμένεται να μιλήσουν ξανά, δείχνοντας έτσι εμπράκτως το ενδιαφέρον του για την περίπτωση.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments