Αιγιάλεια – Θανάσης Παναγόπουλος για δημοτικές εξελίξεις: «Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου…»

Πώς σχολίασε ο πρώην δήμαρχος Αιγιάλειας τις εξελίξεις στις επικείμενες δημοτικές εκλογές

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Για τις δικαστικές του περιπέτειες, ως δήμαρχος Αιγιάλειας, καλέσαμε τον Θανάση Παναγόπουλο, να πει τη δική του άποψη, αλλά δεν γινόταν να μην τον ρωτήσουμε πώς βλέπει τις ραγδαίες εξελίξεις στα δημοτικά της Αιγιάλειας. Κάθοδος Σπηλιόπουλου, κάθοδος Βασιλείου, κοινή κάθοδος Ψυχράμη-Γούτου, εκ νέου υποψηφιότητα Καλογερόπουλου.

Αρχικά, δεν ήθελε να πει κουβέντα, αλλά μετά από πρέσινγκ, δέχθηκε να πει «δυο λόγια». Τα οποία, όμως, είναι σίγουρο πως θα προκαλέσουν πολλή συζήτηση στην Αιγιάλεια!

«Καλύτερα να μη μιλήσω γιατί αν πω αυτά που πραγματικά σκέφτομαι και νιώθω, θα δυσαρεστήσω πολλούς… Αλλά αφού με πιέζετε, θα σας πω δυο λόγια, έστω πιο συγκρατημένα…

Δυστυχώς, στον αυτοδιοικητικό κλάδο, με εξαίρεση κάποιες χτυπητές περιπτώσεις, ασχολούνται άνθρωποι που δεν έχουν ως κύριο σκοπό να συνεισφέρουν στο δημόσιο και τοπικό συμφέρον, αλλά να λύσουν προβλήματα δικά τους…

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα στα δημοτικά της Αιγιάλειας, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο, εξαιρετικό. Θα σας έλεγα, δηλαδή, τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου… Ή αν προτιμάτε, περσινά ξινά σταφύλια»!!!

Και για τα δικαστικά:

Αθώος κρίθηκε την περασμένη Τετάρτη, από το Πρωτοδικείο Αιγίου, ο πρώην δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, στην εκδίκαση της μήνυσης που είχε καταθέσει εις βάρος του η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών», με αφορμή το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων πριν από τέσσερα χρόνια.

Ηταν τότε που υπήρχε το σοβαρό πρόβλημα με τη μεταφορά σκουπιδιών της Αιγιάλειας και τα περισσότερα σκουπίδια «έμεναν» στην περιοχή. Ο τότε δήμαρχος είχε κατηγορηθεί ότι, εξαιτίας λαθεμένων χειρισμών του, τα σκουπίδια δεν μαζεύονταν για πολύ καιρό και αυτό κατέστρεφε το περιβάλλον. Το δικαστήριο δεν του καταλόγισε ευθύνη και τον απάλλαξε.

Μια μέρα πριν, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, είχε αναβληθεί η δίκη του κ. Παναγόπουλου ενώπιον του Εφετείου Πατρών. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν σκοπούμενο δόλο και κατ’ εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος με δόλο, με συνέπεια την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας. Η αρχική ποινή που ομόφωνα του επεβλήθη από το δικαστήριο ήταν 17 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι και σε αυτή τη δίκη θα αθωωθώ. Με κατηγόρησαν τότε ότι ειδικά στην Ανατολική Αιγιάλεια είχα δώσει εντολή να μη μαζεύονται τα σκουπίδια γιατί είχα δόλο σε βάρος τους. Αν είναι δυνατόν… Το Εφετείο θα εξετάσει την ύπαρξη δόλου. Δόλος δεν υπάρχει, άρα δεν ανησυχώ…  Τρελός ήμουν, να ‘χα δώσει εντολή σε όλη την Αιγιάλεια να μαζεύονται τα σκουπίδια εκτός από την Ανατολική; Απορώ γιατί είχαν και έχουν τέτοια εμμονή σε βάρος μου…», τόνισε στην «ΠτΔ» ο κ. Παναγόπουλος.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δυτική Ελλάδα
Πύργος
ΠΑΤΡΑ
ΝΕΚΡΟΣ