Αιγιάλεια: Το όραμα για την Επέτειο της Βοστίτσας – Θεσμός πανελλαδικής εμβέλειας ο νέος στόχος

Κλίμα ικανοποίησης για την επιτυχία των εκδηλώσεων από τη Δημοτική αρχή Αιγιαλείας και συνεργούς τοπικούς φορείς.

Αιγιάλεια: Το όραμα για την Επέτειο της Βοστίτσας - Θεσμός πανελλαδικής εμβέλειας ο νέος στόχος Οι κ.κ. Μπεντεβή, Ψυχογιάννης και Βαρδάκης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Δημρχείο Αιγίου

Η μεγάλη επιτυχία των τετραήμερων εκδηλώσεων αλλά και η σωστή προετοιμασία ώστε από την επόμενη χρονιά το γεγονός να λάβει πλέον πανελλήνιες διαστάσεις, ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Τρίτης στο γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου, παρουσία του αντιδημάρχου Στράτου Βαρδάκη, της προέδρου της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας Βάνας Μπεντεβή και του προέδρου του Συλλόγου Αναβιωτών «Βοστίτσα 1821» Λάμπη Ψυχογιάννη.

Αρχικά, ο κ. Καλογερόπουλος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνεργάστηκαν με σωστό συντονισμό για την επιτυχία των εκδηλώσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ενα τόσο βαρυσήμαντο γεγονός, όπως η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, πρέπει πλέον -και είναι ευθύνη μας- να λάβει πανελλήνιες διαστάσεις. Οι αγώνες των προγόνων μας βρίσκουν δικαίωση όταν εμείς σήμερα τους τιμούμε με ενότητα, ομοψυχία, αυταπάρνηση, θάρρος και πατριωτισμό, κρατώντας ψηλά τη σημαία της Αιγιάλειας και της πατρίδας μας».

Ο Λάμπης Ψυχογιάννης εξέφρασε καταρχάς τις ευχαριστίες του προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλο που στήριξε εξαρχής τη διοργάνωση. «Η πόλη μας έχει γίνει ήδη σημείο αναφοράς, οι αναβιωτές μάς αγαπούν και μας τιμούν και οραματίζομαι οι εκδηλώσεις μας να φτάσουν σε επίπεδο αυτές του Μεσολογγίου, λόγω της μεγάλης σημασίας της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας για την έναρξη του επαναστατικού αγώνα. Δουλέψαμε βήμα-βήμα σε μια επίπονη και δύσκολη προσπάθεια αλλά η χαρά που νιώθουμε είναι πραγματικά ανυπέρβλητη» ανέφερε ο ίδιος, εκφράζοντας επίσης τις ευχαριστίες του για την άψογη συνεργασία των διοργανωτών.

Η Βάνα Μπεντεβή μίλησε για τη μεγάλη και βαθιά συγκίνησή της για την ανταπόκριση του κόσμου. «Στον προσωπικό μου αγώνα οφείλεται η καθιέρωση της τοπικής γιορτής, καθώς από την έρευνά μου προέκυψε ότι η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας δεν ήταν απλά μια σημαντική αλλά η πρώτη πολιτική πράξη που οδήγησε στην Ελληνική Επανάσταση. Η καθιέρωση της γιορτής ως τοπική αργία ιστορικής σημασίας οφείλεται βεβαίως στην πολιτική πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου κ. Θανάση Παναγόπουλου αλλά ό,τι συμβαίνει σήμερα οφείλεται στον σημερινό δήμαρχο κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο που πίστεψε και αγκάλιασε τις προσπάθειες των διοργανωτών. Ειλικρινά δεν περίμενα τόσο μεγάλη επιτυχία».

Συνεχίζοντας, η κ. Μπεντεβή κατέθεσε τις προτάσεις της για σύσταση επιτροπής που θα εργάζεται όλη τη χρονιά για την προετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων αλλά και να εκδοθούν βιβλία σχετικά με τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, με πλούσιο υλικό. Κλείνοντας, η κ. Μπεντεβή δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα τοπικά ΜΜΕ για την εξαιρετική δουλειά τους ως προς την ανάδειξη του γεγονότος.

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ»

 

Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για ζητήματα Εθιμοτυπίας Στράτος Βαρδάκης σημείωσε ότι «όλοι μαζί με καλή συνεργασία μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Ομως, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και γι’ αυτό θα μαζευτούμε ξανά το επόμενο διάστημα με την οργανωτική επιτροπή για να προετοιμαστούμε καλύτερα για το μέλλον της εκδήλωσης, καθώς είδαμε ότι ο κόσμος αγκάλιασε θετικά την όλη διοργάνωση και μας έδωσε τα εύσημα για τη γιορτινή ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών στην πόλη». Ο κ. Βαρδάκης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση από την περιοχή μας αλλά και τους προσκεκλημένους συλλόγους.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments