Αίγινα: Ποιος ωφελείται από τις δολιοφθορές στις υποδομές – Είχαν βρει μέχρι και φιτίλι οι Αρχές, αλλά δεν έκαναν έρευνα

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται οι κάτοικοι στην Αίγινα.

Αίγινα

Στο ίδιο έργο θεατές βρίσκονται οι κάτοικοι στην Αίγινα μετά το νέο περιστατικό δολιοφθοράς στον υποθαλάσσιο αγωγό με τα ερωτηματικά να πληθαίνουν για την αντίδραση του κράτους, καθώς πρόκειται για την τέταρτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο.

Σύμφωνα με όσα είπε η Μίνα Καραμήτρου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πρόκειται για άτομα που κάνουν μία τυπική διαδικασία αρκετές φορές με αποτέλεσμα το νησί της Αίγινας να μένει χωρίς καθαρό νερό.

Αποκαλυπτικό βίντεο για τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας – Σαμποτάζ με εκρηκτικό μηχανισμό

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν οι Αρχές είχαν εντοπίσει και φιτίλι από το σαμποτάζ, ωστόσο δεν υπήρξε εξέλιξη στις έρευνες. Έτσι το ερώτημα για το ποιος ωφελείται από τις δολιοφθορές στις υποδομές μένει αναπάντητο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στις 25 Ιανουαρίου, διαπιστώθηκε ότι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα αυξήθηκε η ροή νερού από 800 κυβικά σε 2.400 κυβικά. Η εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ ξεκίνησε αυτοψία και διαπίστωσε ότι τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε βάθος 50 μέτρων που κατέστρεψε το τσιμεντόστρωμα του αγωγού.

 

Ο Περιφερειάχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία Πειραιά για τη δολιοφθορά και ταυτόχρονα διατάχθηκε εισαγγελική παρέμβαση για τη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς είναι η τέταρτη φορά που βρίσκεται στο στόχαστρο ο αγωγός.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χαρδαλιά

«Δεν θα μείνουμε απλοί θεατές σε αυτό το απαράδεκτο γεγονός, με συνεχείς δολιοφθορές σε μία κρίσιμη υποδομή, όπως είναι αυτή του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας. Η Δικαιοσύνη και το κράτος έχουν τόσο τα μέσα, όσο και τις διαδικασίες, ώστε να δοθεί ένα τέλος σε αυτό που συμβαίνει. Δεν θα ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω. Σήμερα, καταθέτουμε τη μηνυτήρια αναφορά και ζητάμε να διερευνηθούν συγκεκριμένα πράγματα.

Να γνωρίζουν όλοι -όσο κι αν προσπαθούν να κρυφτούν- ότι όλα θα βγουν στο φως. Και ξέρουμε. Και θέλουμε. Και μπορούμε να δώσουμε λύσεις. Και να είναι σίγουροι, όσοι απεργάζονται τέτοιου είδους διαδικασίες, ότι θα μας βρουν απέναντί τους σε κάθε υπόθεση που αφορά την Περιφέρεια Αττικής.

Θέλουμε να ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί. Ποιοι μπορεί να έχουν δόλο ή ποιοι μπορεί να αισθάνονται ότι έχουν να κερδίσουν μέσα από αυτή τη διαδικασία, δεν θα το πούμε εμείς, θα το πει η Δικαιοσύνη μετά την έρευνα που θα κάνει. Οι κάτοικοι της Αίγινας θέλω να ξέρουν ότι είμαστε δίπλα τους. Η Περιφέρεια Αττικής -το ξαναλέω- σε αυτό το παιχνίδι που παίζεται δεν μένει θεατής. Συμμετέχει ενεργά σε οτιδήποτε αφορά τη ζωή των πολιτών».

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα – Mega Yacht: «Συγκάτοικοι»… σε άλλη πόλη – Δημοτικοί παράγοντες κατά και υπέρ της μαρίνας

Αίγινα: Βίντεο ντοκουμέντο από την δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης

Ο Άγγελος Ανδριόπουλος από το Μίραλι στο «Ναυάγιο»

Ρωσία: Τα παιδιά θα διδάσκονται στα σχολεία τη στρατιωτική τεχνολογία των drones