Αίγινα: Βίντεο ντοκουμέντο από την δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης

Στις 25 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διαπιστώθηκε ότι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα αυξήθηκε η ροή νερού από 800 κυβικά σε 2.400 κυβικά.

Αίγινα

Εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης στην Αίγινα και σε βάθος 50 μέτρων, όπως διαπιστώθηκε από αυτοψία της εταιρείας διαχείρισης.

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ φέρνει φως της δημοσιότητας τον τρόπο και το σημείο που επλήγη ο αγωγός που δίνει νερό σε 12.500 κατοίκους στην Αίγινα.

Στις 25 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, διαπιστώθηκε ότι μέσα σε 30 δευτερόλεπτα αυξήθηκε η ροή νερού από 800 κυβικά σε 2.400 κυβικά.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο ξεκίνησε αυτοψία και διαπίστωσε ότι τοποθετήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε βάθος 50 μέτρων που κατέστρεψε το τσιμεντόστρωμα του αγωγού.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τέταρτη ενέργεια δολιοφθοράς στον συγκεκριμένο αγωγό, ο οποίος συνδέει την Αίγινα με τη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της απευθείας υδροδότησης του νησιού από τις 24 Ιανουαρίου.

Το ζήτημα απασχόλησε και το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε το σώμα για τα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών και για τις επικείμενες νομικές ενέργειες της διοίκησης.
«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα παίζουν με την υγεία των πολιτών είναι γελασμένοι. Όλα θα βγουν στο φως», δήλωσε μετά την κατάθεση της αναφοράς ο Περιφερειάρχης Αττικής, τονίζοντας ότι γνωστοποίησε στην Εισαγγελία κάθε διαθέσιμο στοιχείο, ζητώντας προκαταρκτική εξέταση για να αποκαλυφθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες για το «ΟΧΙ» του Πανεπιστημίου Πατρών σε εξ’ αποστάσεως εξεταστική – Η απάντηση Μπούρα στην «Π»

Αχαΐα: Ερχονται νέες κινητοποιήσεις αγροτών – Πάνε στην …«Agrotica»

Βοιωτία: Νεκρές μοναχές μετά από φωτιά σε Μοναστήρι – ΝΕΟΤΕΡΑ

Τιμολόγια ρεύματος: «Ποδαρικό» με μειώσεις τον Φεβρουάριο – Από 11 λεπτά η κιλοβατώρα στα «πράσινα» τιμολόγια

ΕΝΦΙΑ: Πως θα δοθεί η μείωση ως 10% για ασφαλισμένα σπίτια – Η παγίδα