Αίγιο – Αγορά: Λείπουν 20 εκ. ευρώ από την σταφίδα – Τι περιμένει ο Λ. Παπαδόπουλος

Οι συνθήκες λειτουργίας των καταστημάτων μπορεί να είναι καλύτερες από πέρυσι, αλλά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, από την αγορά λείπει τζίρος 20 εκατ. ευρώ από την απούλητη σταφίδα.

Αγορά

Στην αγορά του Αιγίου τα πράγματα δεν είναι αισιόδοξα. Οι συνθήκες λειτουργίας των καταστημάτων μπορεί να είναι καλύτερες από πέρυσι, αλλά, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, από την αγορά λείπει τζίρος 20 εκατ. ευρώ από την απούλητη σταφίδα.

Επιπλέον, τα τελευταία μέτρα που επέβαλλε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους, δεν αγγίζουν μόνο την εστίαση, αλλά επεκτείνονται και στο λιανεμπόριο. Πως; Ενας καταναλωτής που έρχεται στην αγορά του Αιγίου και είναι αναγκασμένος να επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test, θα προτιμήσει να πάει σε κάποιο σούπερ μάρκετ όπου θα βρει χωρίς έλεγχο, όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και καθημερινότητας, τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου.

Σε όλα αυτά, προσθέστε το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην πόλη από την αναστολή της παραγωγής στην ΕΒΟ και την επικείμενη διακοπή λειτουργίας των πανεπιστημιακών σχολών, με ένα κέντρο που μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο από τα έργα που έχουν βαλτώσει, συμπλήρωσε ο Λάμπης Παπαδόπουλος.

Τέλος, το απειλούμενο πρόστιμο των 100 ευρώ σε όσους ηλικιωμένους δεν κάνουν εμβόλιο, θα στερήσει το χαρτζιλίκι ή το δώρο των Χριστουγέννων του παππού στα εγγόνια του και φυσικά, πρόσθετο τζίρο από τα καταστήματα του Αιγίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος προσπαθεί να φέρει εορταστικό κλίμα στην αγορά, με τον διαγωνισμό χριστουγεννιάτικης βιτρίνας και το αίτημα προς τον δήμο να παίζει μουσική από τα μεγάφωνα της πόλης. «Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αλλάξουμε την ψυχολογία της αγοράς» τόνισε ο Λάμπης Παπαδόπουλος, ωστόσο υπάρχει η αβεβαιότητα του αύριο και το κλίμα ανησυχίας για το τι μπορεί να ακολουθήσει μετά τις γιορτές και γι΄αυτό οι καταναλωτές είναι «κουμπωμένοι» στις αγορές τους.

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop