Αίγιο: Κανονικά οι εφημερίες του Τμήματος Επειγόντων στο Νοσοκομείο

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Αίγιο: Κανονικά οι εφημερίες του Τμήματος Επειγόντων στο Νοσοκομείο

Κανονικά θα πραγματοποιούνται οι εφημερίδες του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Περιστατικών του Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου Αιγίου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Νοσοκομείου Αιγίου: «Κατόπιν διαβουλεύσεων με τις αρμόδιες αρχές για την έγκριση προσωρινής αναστολής διενέργειας εφημεριών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Χειρουργικού Τομέα, αυτή δεν ενεκρίθη».

Παράλληλα, σε άλλη ανακοίνωση η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ απαντώντας σε δημοσιεύματα σημειώνει ότι «ουδέποτε ενέκρινε αναστολή εφημέρευσης οποιουδήποτε τμήματος, ιατρικού τομέα της Ν.Μ. Αιγίου του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας και σε καμία περίπτωση δεν συναίνεσε στη διακομιδή όλων των χειρουργικών και ορθοπεδικών περιστατικών προς τα Νοσοκομεία της Πάτρας ή σε άλλα όμορα Νοσοκομεία».

Συνεχίζοντας σημειώνει: «Αντίθετα, η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ έχει αποστείλει και το υπ. αριθμ. πρωτ. 68882/12-11-2021 έγγραφο προς τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (Γ.Ν. Ζακυνθου & ΓΝ Κεφαλληνίας) σύμφωνα με το οποίο λόγω των υγειονομικών συνθηκών, παρακαλούμε όπως εξαντληθούν οι δυνατότητες αντιμετώπισης των non covid περιστατικών στα Νοσοκομεία αρμοδιότητάς τους. Βασική επιδίωξη είναι η ύπαρξη της μέγιστης δυνατής ανάσχεσης των περιστατικών που προσέρχονται στα ΤΕΠ των νοσοκομείων Π.Γ.Ν Πατρών ‘’Παναγία η Βοήθεια ‘’ και Γ.Ν Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» καθώς κρίνεται αναγκαία και η συνεργασία και η αλληλοϋποστήριξη όλων των υγειονομικών σχηματισμών, προκειμένου το σύστημα να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας.

Επιπρόσθετα, επί του θέματος σημειώνουμε σύμφωνα με το υπ’αριθμ. Γ.Ε.Κ.ΕΠ.Υ2834/26-11-2007 έγγραφο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, ότι η ορθή διαδικασία αιτήσεως- εγκρίσεως αναστολής λειτουργίας ή εφημέρευσης Τμημάτων- Κλινικών Γενικών Νοσοκομείων είναι η κάτωθι:

1. Αίτημα του Διευθυντή ή Διευθυντεύοντος του Τμήματος προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

2. Διαβιβαστικό της Διοίκησης του Νοσοκομείου με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου προς την αρμόδια Υ.ΠΕ.

3. Έγκριση ή απόρριψη του αιτήματος από την Υ.ΠΕ. και διαβίβαση της απόφασης προς το ΕΚΕΠΥ για την τελική κρίση.

4. Λήψη τελικής απόφασης από το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και αντίστροφη ενημέρωση,
η οποία στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει τηρηθεί».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ