Αίγιο: Μαθητές με 3D σχεδίαση – εκτύπωση και αρχιτεκτονική

Οι μαθητές του 1ο ΓΕΛ Αιγίου στην Πορτογαλία στο πλαίσιο του ευρωπαικού προγράμματος Erasmus, το οποίο έχει σχέση με την αξιοποίηση των μαθηματικών στην αρχιτεκτονική σχεδίαση, καθώς και την χρήση της 3D σχεδίασης και εκτύπωσης

Αίγιο Τρισδιάστατη γοτθική καμάρα σε χαρτί

Το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus, το οποίο έχει σχέση με την αξιοποίηση των μαθηματικών στην αρχιτεκτονική σχεδίαση, καθώς και την χρήση της 3D σχεδίασης και 3D εκτύπωσης, μαζί με σχολεία της Γαλλίας και της Πορτογαλίας.

Σκοπός είναι να δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές και καθηγητές να προσεγγίσουν τη Γεωμετρία, να έρθουν σε επαφή με νέες τεχνολογίες, και να αναπτύξουν δεξιότητες στην αγγλική γλώσσα και τη δημιουργικότητα, αφού κάνουν μια οπτική ανάλυση στοιχείων (καμάρες, τρούλους, σήραγγες), στη συνέχεια σχεδιάζουν τις δομές με χάρακα και διαβήτη στο χαρτί (δισδιάστατα) και πραγματοποιούν 3D μοντελοποίηση και τ3D εκτύπωσή τους.

Στο Vila Verde της Πορτογαλίας το 1ο ΓΕΛ Αιγίου πήρε μέρος στη συνάντηση, όπου οι μαθητές γνώρισαν τη Γοτθική Αρχιτεκτονική στα μεσαιωνικά κτίρια της Πορτογαλίας, για να κατασκευάσουν, ακολούθως, το μοντέλο μιας τρισδιάστατης Γοτθικής Καμάρας σε χαρτί και κατόπιν σε 3D σχεδίασή της.

Αίγιο

Από το σχολείο συμμετείχαν οι καθηγητές Πληροφορικής Διαμαντόπουλος Νίκος και Ηλίας Σπανός και τα παιδιά: Παναγοπούλου Λυδία, Σπανός Πολύδωρος, Καραθανάση Ανδρομάχη, Σαμίκος Αθανάσιος-Ανδρέας, Χριστοδούλου Κωνσταντίνος, Τέρπου Ιωάννα-Ραφαέλα, Αλεξόπουλος Σταύρος, Σκαπετοράχη Ασημίνα και Ρόζης Ιωάννης.

Την 1η ημέρα πραγματοποιήθηκε μάθημα καλλιτεχνικής δημιουργίας Azulejos όπου κάθε μαθητής και καθηγητής είχε την ευκαιρία να σχεδιάσει πάνω σε ένα λευκό πλακάκι την δική του οπτική με χρώματα, σχέδια και γεωμετρικά σχήματα.

Τη 2η ημέρα ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Μπράγκα, από τις αρχαιότερες πόλεις.

Την 3η ημέρα επίσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης, όπου η δήμαρχος παρουσίασε το πολιτιστικό, τουριστικό και οικονομικό δυναμικό του δήμου.

Την 4η ημέρα η αντιπροσωπεία περιηγήθηκαν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, το Πόρτο, κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ντούρο.

Την 5η ημέρα έγινε μια γαστρονομική έκπληξη από τους Πορτογάλους μαθητές, οι οποίοι με την βοήθεια των γονιών τους ετοίμασαν μια πανδαισία από παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments