Αίγιο: Με νέους όρους το έργο στη λιμνοθάλασσα Αλυκής – Ποιες προμήθειες απομένουν

Θα τρέξει ξανά η διαγωνιστική διαδικασία για εξοπλισμούς αξίας άνω των 100.000 ευρώ, καθώς στον αρχικό διαγωνισμό δεν διαφάνηκε ενδιαφέρον από προμηθευτές.

ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Με μερική επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τις ήπιες παρεμβάσεις τουριστικής αναβάθμισης, παρακολούθησης και ανάδειξης της βιοποικιλότητας της λιμνοθάλασσας Αλυκής Αιγίου που θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Αιγιάλειας με προϋπολογισμό 152.201,20€ και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «LEADER ΑΛΙΕΙΑ & ΘΑΛΑΣΣΑ 2014-2020».

Η «μερική επιτυχία» αναφέρεται επειδή ορισμένες υποομάδες του έργου δεν κέρδισαν το ενδιαφέρον εταιρειών. Πρόκειται για τα τμήματα του έργου που έχουν να κάνουν με τη σήμανση της περιοχής, τον αστικό εξοπλισμό, τα συστήματα οπτικής παρατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και τις εκδόσεις έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Το μοναδικό τμήματα του διαγωνισμού που ικανοποιήθηκε, έχει να κάνει με το σύστημα αυτόματης παρακολούθησης φυσικοχημικών παραμέτρων, με την προσφορά που έγινε να φτάνει τα 45.942 ευρώ με ΦΠΑ.

Από κει και πέρα, για τα υπολειπόμενα τμήματα του διαγωνισμού, θα προκηρυχθεί νέα διαδικασία 106.197,20 ευρώ με νέους όρους, καθώς ο ορίζοντας υλοποίησης θα μειωθεί από 9 σε 6 μήνες.

Μεταξύ άλλων, θα αναζητηθεί ενδιαφέρον για πινακίδες ενημέρωσης, κατεύθυνσης και ερμηνείας, αστικός εξοπλισμός όπως ξύλινα παρατηρητήρια ορνιθοπανίδας, παρατηρητήρια θέασης, παγκάκια, κάδοι, περιφράξεις και διάδρομοι.

Επιπλέον, αναμένεται η προμήθεια τηλεσκοπίων, κιαλιών και ασύρματων καμερών. Τέλος, ο διαγωνισμός θα ζητά τη δημιουργία βιβλίου-οδηγού πεδίου αλλά τρίπτυχων φυλλαδίων. στην ήπια τουριστική ανάπτυξη

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments