Αίγιο: Μεταφέρουν σεισμόπληκτους…στο νεκροταφείο – Το υπουργείο δεν ξέρει τίποτα

Οι προσφεύγοντες νομικά κατά του Δήμου Αιγιάλειας που επιθυμεί να «καθαρίσει» και να αξιοποιήσει τον εκεί χώρο στο Αίγιο, φαίνεται να «σκαλίζουν» όλο και πιο πολύ το θέμα, βγάζοντας νέα στοιχεία που ανατρέπουν προϋπάρχοντα.

ΤΡΙΑΝΤΕΙΟ ΑΙΓΙΟ

Με τη δικαιοσύνη να μην έχει εκδώσει ακόμα απόφαση σχετικά με το εάν θα πρέπει ή όχι να απομακρυνθούν οι 17 «σεισμόπληκτες» οικογένειες που διαμένουν -από το 1995- σε κοντέινερ της Κουλούρας Αιγίου, οι προσφεύγοντες νομικά κατά του Δήμου Αιγιάλειας που επιθυμεί να «καθαρίσει» και να αξιοποιήσει τον εκεί χώρο, φαίνεται να «σκαλίζουν» όλο και πιο πολύ το θέμα, βγάζοντας νέα στοιχεία που ανατρέπουν προϋπάρχοντα.

Ενα πρώτο προέρχεται μάλιστα από την καθ’ ύλην αρμόδια Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του υπουργείου Υποδομών, η οποία σε νεώτερο έγγραφό της ξεκάθαρα «διαψεύδει» τον ισχυρισμό του δήμου για μεταφορά όλων των τσίγκινων σπιτιών, παρά μόνο των κενών, που ξεπερνούν τα 40.
Παράλληλα, οι θιγόμενοι κάτοικοι «αποκαλύπτουν» στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ότι ο δήμος -με μια και μόνο ανυλοποίητη απόφαση του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου- σχεδιάζει να τους απομονώσει πιο βόρεια, κοντά στο Δημοτικό Νεκροταφείο, υποστηρίζοντας πως δεν έχει ένα τέτοιο δικαίωμα και είναι και «απάνθρωπο».

εγγραφο

Οι καταυλισμός «Τριάντειο» στέκεται σε νέο έγγραφο της ΥΑΣ

Ομως, υπάρχει και μια πρώτη αντίδραση από το Κληροδότημα «Τριάντειο» της Πάτρας, στο οποίο ανήκει το οικόπεδο, το οποίο όταν έγινε ο καταστροφικός σεισμός δόθηκε για να τοποθετηθούν κοντέινερ. Σε επαφή που είχαν με εκπροσώπους του και τους μετέφεραν τα όσα λέει και κάνει η πλευρά του δήμου, περί «χρησικτησίας» και μετατροπής της έκτασης σε Πάρκο Αναψυχής, δήλωσαν παντελή άγνοια, διαφώνησαν και ήδη ετοιμάζουν έγγραφα προς τις συναρμόδιες υπηρεσίες Δήμου και Περιφέρειας.

Από πλευράς Νομικής Υπηρεσίας του δήμου, αλλά και πολιτικά από τον ίδιο τον δήμαρχο Δ. Καλογερόπουλο, αποφεύγονται δημόσιες αναφορές επί του θέματος. «Ο,τι πει η δικαιοσύνη πια. Εμείς δεν θελήσαμε να μείνουμε άπραγοι όπως άλλες δημοτικές αρχές. Θέλουμε να ξηλώσουμε ένα άντρο παραβατικότητας και εγκληματικότητας που, για χρόνια, έχει γίνει εκεί. Οι όποιες εναπομείνασες σεισμόπληκτες οικογένειες ή άπορες θα προσπαθήσουμε να βοηθηθούν στεγαστικά, όσο μπορούμε, γιατί δεν είναι μόνο αυτοί» μετέφερε στην «Π» δημοτικός παράγοντας που παρακολουθεί το θέμα να εξελίσσεται.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ