Αχαΐα: Μετωπική σύγκρουση για το λιμανάκι στο Κρυονέρι Ακράτας

Μήλον της έρηδος έχει γίνει το λιμανάκι – καταφύγιο του Κρυονερίου στην Ακράτα

Αχαΐα: Μετωπική σύγκρουση για το λιμανάκι στο Κρυονέρι Ακράτας

Ευθεία κόντρα μεταξύ δήμου Αιγιαλείας και Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, απ’ τη μια, και της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «η Αλκυών», απ’ την άλλη. Μήλον της έριδος το λιμανάκι-καταφύγιο του Κρυονερίου στην Ακράτα!

Οι μεν προχωρούν τις διαδικασίες για τη νομιμοποίησή του, μετά το 5μηνο «πάγωμα» στην εκτέλεση κατεδάφισής του, η δε Οικολογική Οργάνωση οργανώνει την αντεπίθεσή της εμμένοντας στην αναγκαιότητα της κατεδάφισής του.

Μιλούν στην «Π» ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ερευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαϊμης, που έχει πάρει «προσωπικά» την υπόθεση, και ο Δήμος Αγγελόπουλος εκ μέρους της «Αλκυών».
Ο κ. Ζαϊμης: «Το λιμανάκι πρέπει να παραμείνει. Αυτή είναι η άποψη και του δήμου και της Περιφέρειας. Είναι απαραίτητο 100% στην περιοχή, γιατί θα βοηθήσει στην ανάπτυξή της.Έπρεπε ήδη να έχει νομιμοποιηθεί. Αλλά θεωρώ πως θα γίνει τώρα. Έχει κατατεθεί ήδη φάκελος στο Υπουργείο και εκκρεμεί μία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε να υπάρξει πλήρης νομιμότητα. Βεβαίως και σεβόμαστε τη δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί, αλλά δεν ταυτιζόμαστε. Αλλωστε, γι’ αυτό έστειλα μία καθόλα σύννομη επιστολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το ερώτημα, αν γινόταν η κατεδάφιση, πού θα πήγαιναν τα μπάζα; Αυτό δεν συνιστά οικολογική καταστροφή; Δεν λέω στην επιστολή «μην το γκρεμίζετε». Απλώς θέτω ερωτήματα και εκφράζω πολιτική άποψη».

Και η άποψη του κ. Αγγελόπουλου: «Καταλαβαίνουμε ότι ενοχλούμε. Προφανώς μπαίνουμε εμπόδιο στα σχέδια ορισμένων. Ο κ. Ζαϊμης, όμως, ως θεσμικός παράγοντας, τι υπερασπίζεται; Τη νομιμότητα ή την παρανομία; Του έχουμε στείλει επιστολή με όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν πως το έργο είναι απολύτως παράνομο και έχει κριθεί τελεσίδικα κατεδαφιστέο. Περιμένουμε την απάντησή του…Όπως, βεβαίως, περιμένουμε να δούμε πώς θα αντιδράσουν όλοι οι θεσμικοί φορείς.

Ο κ. Χατζηδάκης είχε στείλει, ως Υπουργός, δύο επιστολές και καλούσε τις Αποκεντρωμένες να προχωρήσουν στην τελική διαδικασία για κατεδάφιση. Και μόλις άλλαξε ο υπουργός, έχουν δοθεί από την Κυβέρνηση δύο απανωτές παρατάσεις για την κατεδάφιση παράνομων κτισμάτων. Τι κρύβεται, άραγε, πίσω; Η Πολιτεία έχει κρίνει τελεσίδικα για το συγκεκριμένο έργο ότι είναι παράνομο και μάλιστα έχει βγει και η χρηματοδότηση και ο ανάδοχος του έργου της κατεδάφισης. Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η μεγάλη διάβρωση των ακτών που έχει προκαλέσει το παράνομο καταφύγιο. Αυτά αποδεικνύονται από μελέτες…».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρίνιο: Σήμερα απολογείται ο μητροκτόνος - «Μαλώσαμε και την έδειρα...»
Πάτρα - Κακοκαιρία: Που θα απευθύνονται οι πληγέντες επιχειρηματίες για την καταγραφή των ζημιών
Αχαΐα: Που θα γίνουν σήμερα δωρεάν rapid test
Παλαιό Αρσάκειο: Στην τελική ευθεία η παράδοση του νέου Δημαρχείου - ΦΩΤΟ