Αίγιο: Νέες κινητοποιήσεις για το ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας – Εν αναμονή της εκδίκασης της ένστασης για την «Αγ. Λαύρας»

Νέες κινητοποιήσεις στα σκαριά για το ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας,εν αναμονή της εκδίκασης της ένστασης για την πλατεία Αγ. Λαύρας. Τι λένε στην «Π» ο Δήμαρχος και οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων Αιγιάλειας.

Αίγιο: Νέες κινητοποιήσεις για το ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας - Εν αναμονή της εκδίκασης της ένστασης για την «Αγ. Λαύρας»

Δεν φαίνεται να συναντιούνται ο δήμαρχος και οι αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων της Αιγιάλειας. Ενας στην ανατολή, άλλος στη δύση…

Μία μέρα μετά τη δημοτική συνάντηση κορυφής στο Αίγιο, και το συμπέρασμα που βγαίνει από τις χθεσινές τοποθετήσεις στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» του δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων, είναι πως ο δρόμος της συναίνεσης, έστω και για τα βασικά θέματα, είναι σκεπασμένος με ομίχλη!

Στο ερώτημα της «Π»…«Τι απαντάτε στους επικεφαλής που λένε πως η συνάντηση ήταν καθαρά επικοινωνιακή», ο Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε: «Οπως και οι ίδιοι δήλωσαν, την ευθύνη της διοίκησης την απέδωσαν στον δήμαρχο και μαζί τα όποια αποτελέσματα της διοίκησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επομένως, σαφώς και θα έπρεπε να υπάρχει συνεργασία, όμως αυτός που έχει την ευθύνη πρέπει να έχει και τον όποιο, εντός αρμοδιοτήτων του, αποφασιστικό ρόλο. Καλό θα ήταν να υπάρχουν σκέψεις και προτάσεις των δημοτικών αρχηγών και επί αυτών να υπάρχει απόφαση στο πλαίσιο της συνεργασίας, εφόσον είναι εφικτό. Διαφορετικά, θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα της πράξης εκείνος που απολογείται. Οι όποιες διαφορές και διαφωνίες μας μπορούν -με καλή προαίρεση για συνεργασία- να γίνουν παραγωγικές».

Ο Χρήστος Γούτος, επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο», δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος: «Είχα και έχω όλη την καλή διάθεση για συνεννόηση με τον δήμαρχο, αλλά αυτός δεν έχει διάθεση. Εχει τη νοοτροπία ν’ αποφασίζει για όλα μόνος του. Για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού, για παράδειγμα, ένα πολύ σοβαρό θέμα που θα δεσμεύσει τον Δήμο για τα επόμενα χρόνια, γιατί δεν μας ρωτάει; Στα μικρο-έργα του Δήμου, γιατί συνεχώς πάει σε αναθέσεις; Πώς να βρούμε κοινή γραμμή για το θέμα της πλατείας όταν ακόμα δεν έχει αντιληφθεί ότι με την προσφυγή μας γλυτώσαμε τον Δήμο από σοβαρές περιπέτειες; Για το ΑΕΙ της Φυσικοθεραπείας τα έχει με τους βουλευτές Αχαΐας, τους κυβερνητικούς κυρίως. Αλλά για τη δική του ευθύνη, κουβέντα. Επρεπε αυτό το θέμα να ήταν σχεδόν καθημερινά στο προσκήνιο σε πολιτικό επίπεδο».

Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αιγιαλείας», Αγγελική Κουρή θεωρεί πως δεν έχει ουσία αυτό που έγινε προχθές και εξηγεί στην «Π» το γιατί: «Επικοινωνιακό ήταν… Στο θέμα της πλατείας, πώς μπορούμε να συζητάμε για λύση όταν ο δήμαρχος ρίχνει ευθύνη στον κ. Γούτο, ο κ. Γούτος στον δήμαρχο, ο ένας λέει πως θα εμμείνει στην ένσταση και ο άλλος στην προσφυγή; Πού υπάρχει συναίνεση; Για το ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας η απόφαση είναι ειλημμένη και είναι καθαρά πολιτική. Αυτά που λέει τώρα ο δήμαρχος, μου φαίνονται νομικίστικα».

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΜΠΡΟΣΤΑ», Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, εστίασε στη νοοτροπία του δημάρχου: «Ολοι θέλουμε συνεννόηση, κανείς δεν θέλει να βλάψει ούτε τον δήμαρχο, ούτε την Αιγιάλεια. Οταν, όμως, ο δήμαρχος σε φέρνει με τις επιλογές του προ τετελεσμένων, δεν σου αφήνει επιλογές. Το θέμα της πλατείας φοβάμαι ότι θα τραβήξει πολύ χρονικά. Επρεπε να τα ‘χε σκεφτεί αυτά ο δήμαρχος όταν έκανε τις επιλογές που έκανε. Για το θέμα του ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας, η πρόταση που έκανα χθες (προχθές) ήταν να εκμεταλλευθούμε την προεκλογική περίοδο. Να ξεσηκωθεί η πόλη και επειδή έρχονται αργά ή γρήγορα εκλογές, κανείς δεν θα θέλει να έχει απέναντί του μια ολόκληρη πόλη. Οσο για τα έργα, αναπλάσεις, δίκτυα αποχέτευσης, κ.λπ., ανησυχώ πολύ γιατί οι εργολάβοι λένε πως τα νούμερα δεν τους βγαίνουν με τίποτα, λόγω των μεγάλων αυξήσεων σε υλικά. Φοβάμαι πως ο δήμαρχος το ‘χει καταλάβει και ψάχνει συμμέτοχους στην αποτυχία του».

Η Βασιλική Ψυχράμη, όπως αποκάλυψε την Τρίτη η «Π», δεν πήγε καν στη συνάντηση (προτίμησε την ίδια ώρα να εκκλησιαστεί στον εορτάζοντα ΙΝ Αγίου Νικολάου στο Σαλμενίκο), θεωρώντας πως ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα του δημάρχου, με μηδενική ποσότητα ουσίας!

«ΜΗΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ»

Mε βάση επίσημη ενημέρωση από τη δημοτική αρχή, «για το ΑΕΙ Φυσικοθεραπείας η απόφαση που ελήφθη μετά τη συνάντηση είναι να οργανωθεί νέος κύκλος κινητοποιήσεων και απαίτηση από τους αχαιούς κυβερνητικούς βουλευτές να αναλάβουν τις μεγάλες ευθύνες τους και να πράξουν τα απαιτούμενα με ουσία και αποτέλεσμα. Επιπλέον επιβεβαιώθηκε η επιδίωξη για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων του δήμου με κάθε νομικό πρόσφορο μέσο (αγωγή, κ.λπ.)».

Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στο μεγάλο πρόβλημα που αφορά στην αύξηση της τιμής των υλικών, που έχει ως αποτέλεσμα να μπαίνουν «στον πάγο» πολλά έργα και στην Αιγιάλεια και σε όλη τη χώρα, μιας και οι εργολάβοι διστάζουν να προχωρήσουν. Η αύξηση της τιμής του ρεύματος και η πολύ μικρή είσπραξη τελών εκ μέρους του Δήμου από τους παρόχους ενέργειας είναι ένα ακόμη θέμα που έθεσε ως προβληματισμό ο κ. Καλογερόπουλος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα: Ξεκινούν τα καλοκαιρινά μαθήματα ενίσχυσης του Λαϊκού Φροντιστηρίου
Συνάντηση Σακελλαρόπουλου με σπουδαστές «Αμπελουργίας και Οινολογίας» του Δ.ΙΕΚ Δυτικής Αχαΐας
Δυτική Ελλάδα: Ξαφνική αλλαγή του καιρού με τοπικά μπουρίνια – Πτώση της θερμοκρασίας
Ξεκινά η λειτουργία Post Covid Ιατρείου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων