Αίγιο – Παναγιώτης Μαρινόπουλος: «Δεν υπάρχουν κόμματα και σημαίες στην τοπική αυτοδιοίκηση…»

Αποκλειστική συνέντευξη στην «ΠτΔ» του Παναγιώτη Μαρινόπουλου, που ανατρέπει τις φήμες των ημερών! «Ο κύριος Καλογερόπουλος είναι ΣΥΡΙΖΑ στην Αιγιάλεια, ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα και ΝΔ στην Αθήνα. Πιστεύω ότι δεν έχει κανένα μέλλον στην τοπική αυτοδιοίκηση»!

Αίγιο

Παναγιώτης Μαρινόπουλος. Πρόσωπο των ημερών εδώ και κάμποσο καιρό στην Αιγιάλεια, όσον αφορά τις δημοτικές πολιτικές εξελίξεις. Από τους πλέον γνωστούς επιχειρηματίες, βέρος ΠΑΣΟΚ-τζής (και στέλεχος της Νομαρχιακής Αχαϊας), στέλεχος πρώτης γραμμής της παράταξης της Βασιλικής Ψυχράμη, φημολογείται ότι αντιδρά σφόδρα στον επικείμενο γάμο Ψυχράμη-Γούτου για κοινή κάθοδο και προσπαθούν να τον «ψήσουν».

Ευθύς, καυστικός, μιλάει συνήθως «χύμα και τσουβαλάτα».

Η «ΠτΔ» φιλοξενεί σήμερα αποκλειστική συνέντευξη του Παναγιώτη Μαρινόπουλου, εφ’ όλης της ύλης. Μια συνέντευξη που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις, γιατί ανατρέπει πολλά!

Μπαίνω κατευθείαν στο ψαχνό, κύριε Μαρινόπουλε. Θα είστε ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και αν ναι, με ποιο συνδυασμό;

Στις τελευταίες εκλογές η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας προς το πρόσωπό μου ανανεώθηκε, καθώς εννιακόσιοι είκοσι άνθρωποι με επέλεξαν με την ψήφο τους να τους εκπροσωπήσω στο δημοτικό συμβούλιο. Η στέρεη αυτή σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες με οδηγεί στο να είμαι ξανά υποψήφιος με την παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια».

Η κ. Ψυχράμη θα κατέβει αυτόνομη ή με… παρέα;

Η κυρία Ψυχράμη, όπως γνωρίζω, θα διεκδικήσει τον Δήμο Αιγιαλείας και για να γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί θα συμπορευτούμε όχι μόνο με τους συνεργάτες μας, αλλά και με όλους όσους πιστέψουν στη δική μας τρέλα, που είναι ο Δήμος Αιγιαλείας. Γι’ αυτή την τρέλα ζούμε, μ’ αυτήν πορευόμαστε τόσα χρόνια.

Φημολογείται έντονα ότι η πολιτική παρέα της κ. Ψυχράμη, ο κ. Γούτος, δεν σας βρίσκει καθόλου σύμφωνο; Ετσι είναι; Επειδή είναι ΝΔ;

Μπορούν να υπάρξουν γέφυρες συνεργασίας με όλους όσους έχουμε κοινά χαρακτηριστικά κι έχουν μάθει να δουλεύουν. Οπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχουν κόμματα και σημαίες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αρα, από την απάντησή σας συμπεραίνω ότι δεν ισχύει η φήμη που πλανάται εδώ και καιρό στο Αίγιο, ότι ο Μαρινόπουλος δεν δέχεται επ’ ουδενί αυτή τη συμμαχία και απειλεί με αποχώρηση αν γίνει. Σωστά;

Πολύ σωστά. Δεν απορρίπτω τίποτα εκ των προτέρων, αρκεί να γίνει όπως πρέπει.

Αν έκανε συμμαχία με πρόσωπο από τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχατε τις ίδιες αντιρρήσεις;

Σας είπα και πριν, ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν σημαίες και κόμματα. Είναι ανάγκη να υπάρξουν ευρύτερες συνεργασίες προκειμένου η Αιγιάλεια να πάψει να είναι ο φτωχός συγγενής.

Δηλαδή, είστε υπέρ της απλής αναλογικής που επιβάλλει συμμαχίες και συνεργασίες για το καλό των κοινωνιών;

Η απλή αναλογική αποδείχτηκε στην πράξη ότι είναι ασύμβατη με την ελληνική πολιτική κουλτούρα. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει να δημιουργηθεί πνεύμα συναίνεσης και να υπάρξουν συμμαχίες και συνεργασίες που θα έχουν ως μοναδικό στόχο το καλό των κοινωνιών.

Τι πιστεύετε ότι ήταν αυτό που έφερε πολύ κοντά, σε πολιτικό επίπεδο, Γούτο και Ψυχράμη;

Είναι γεγονός ότι στο δημοτικό συμβούλιο υπάρχει μία συνεργασία μεταξύ όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, η οποία είναι απόρροια του τρόπου διοίκησης από την παράταξη του δημάρχου.

Ο κύριος Καλογερόπουλος και η παράταξή του δεν έχουν καμιά διάθεση να αλλάξουν τις μεγάλες παθογένειες που ταλανίζουν την Αιγιάλεια.

Για τα μεγάλα θέματα αγνοεί την συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και αποφασίζει με τους πέντε δικούς του στην οικονομική επιτροπή. Τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες.

Κυκλοφορεί ευρέως, κύριε Μαρινόπουλε, και δεν διαψεύδεται, ότι Γούτος-Ψυχράμη έχουν δώσει ήδη τα χέρια για τον πολιτικό γάμο τους…

Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει καμιά συμφωνία και δεν έχουμε δώσει τα χέρια με κανέναν απ’ όσο γνωρίζω.

Η κυρία Ψυχράμη πραγματοποιεί καθημερινά συναντήσεις με ανθρώπους, με στόχο την στελέχωση και την διεύρυνση της παράταξης.

Μήπως προτάσσετε πάνω απ’ όλα την κομματική σας ταυτότητα, του ΠΑΣΟΚ, και αυτό δεν βοηθάει πάντα;

Σας είπα και πάλι, άλλο τα τοπικά, άλλο τα κεντρικά.

Οι δημοτικές εκλογές του 2023 είναι πάρα πολύ σημαντικές κατά τη γνώμη μου. Η Αιγιάλεια έχει οδηγηθεί σε απόλυτη υποβάθμιση. Αυτό πρέπει να αλλάξει και για να αλλάξει απαιτούνται ευρύτερες συνεργασίες.

ΠΑΣΟΚ είναι και ο κ. Καλογερόπουλος; Υπάρχει περίπτωση να πάρετε μεταγραφή;

Ο κύριος Καλογερόπουλος είναι ΣΥΡΙΖΑ στην Αιγιάλεια, ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα και ΝΔ στην Αθήνα. Πιστεύω ότι δεν έχει κανένα μέλλον στην τοπική αυτοδιοίκηση, οπότε μια μεταγραφή μου στην παράταξή του θα ήταν μεταγραφή απελπισίας. Και απελπισμένος δεν είμαι σε καμία περίπτωση.

ΠΑΣΟΚ είναι και ο κ. Σπηλιόπουλος; Εχετε δεχθεί κάποια κρούση από εκεί;

Και ο κύριος Σπηλιόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ, πήγε στη ΝΔ και τώρα επέστρεψε πάλι στο ΠΑΣΟΚ. Ομως όπως σας είπα και πριν, στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να υπάρχουν κόμματα και σημαίες.

Ο στόχος μας πρέπει να είναι να κάνουμε πάλι την Αιγιάλεια αρχόντισσα.

Ο κύριος Σπηλιόπουλος δεν μου έχει κάνει κάποια κρούση και αυτό τον τιμάει γιατί δείχνει να σέβεται το γεγονός ότι είμαι μέλος της παράταξης της κυρίας Ψυχράμη.

Ισχύει η φήμη ότι μπορεί να μετακομίσετε στο περιφερειακό εκλογικό στίβο; Το θέλετε ή βλέπετε δεν σας σηκώνει άλλο ο τόπος εκεί που είστε τώρα;

Σήμερα που μιλάμε είμαι μέλος της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια», με την οποία θα είμαι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αν αυτό αποφασιστεί από τα μέλη της παράταξης.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό. Αλλωστε οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν σε έναν χρόνο από τώρα.

Τι οσμίζεστε; Ποιος θα ‘ναι ο μεγάλος αντίπαλος του κ. Φαρμάκη στις Περιφερειακές εκλογές, από τη δική σας παράταξη;

Αυτή τη στιγμή παραμένει γρίφος ποιος θα είναι ο βασικός αντίπαλος του Φαρμάκη στην Περιφέρεια. Νομίζω ότι είναι νωρίς για να εμφανιστεί τώρα.

Τι βαθμό βάζετε ως τώρα στον κ. Καλογερόπουλο;

Πάρα πολύ χαμηλό βαθμό. Η Αιγιάλεια δεν αξίζει μία τέτοια εικόνα, δεν αξίζει μία τέτοια διοίκηση. Βέβαια το ζήτημα δεν είναι τι βαθμό βάζω εγώ στη διοίκηση Καλογερόπουλου, αλλά οι Αιγιαλείς. Και οι Αιγιαλείς είναι απογοητευμένοι από τα τρία χρόνια διοίκησης Καλογερόπουλου.

Οχι μόνο νιώθουν εξαπατημένοι αλλά νιώθουν απογοήτευση από έναν δήμαρχο που δεν διεκδικεί τίποτα για την Αιγιάλεια. Εναν δήμαρχο που έχει γίνει το δεκανίκι του Κατσανιώτη και του Φαρμάκη.
Δυστυχώς, και αυτό το λέω με μεγάλη θλίψη, η εικόνα της πόλης είναι χειρότερη από ποτέ, μια πόλη παρατημένη, εγκαταλελειμμένη, μία πόλη σε παρακμή.

Για τις εθνικές εκλογές, τι προβλέπετε; Πρώτο κόμμα;

Ο κόσμος έχει απογοητευθεί πλήρως από την κυβέρνηση της ΝΔ. Η κυβέρνηση δείχνει να καταρρέει. Η ακρίβεια και η αύξηση των τιμών κυριαρχούν στο μυαλό των πολιτών. Η ανεργία καλπάζει και φυσικά έχουμε και το τεράστιο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ολα αυτά λοιπόν, θα καθορίσουν το αποτέλεσμα στις κάλπες.

Πάμε για κυβερνήσεις συνεργασίας ολοταχώς;

Αν κάποιος πιστεύει στις προγραμματικές συνεργασίες, όπως πιστεύει η παράταξή μας, το ΠΑΣΟΚ, θα το αποδείξει από την πρώτη Κυριακή. Αν το αποδείξει από την πρώτη Κυριακή, τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά και για τη χώρα και για το πολιτικό σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, εμείς δεν θα γίνουμε σωσίβιο σε μία κυβέρνηση που παρακολουθούσε τον πρόεδρό μας, που βυθίζεται στα λάθη της, την αλαζονεία της και την \ έλλειψη στρατηγικού σχεδίου για την χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ πόσο εκτιμάτε ότι μπορεί να φτάσει;

Ο στόχος μας είναι να διπλασιάσουμε τα ποσοστά μας σε σχέση με τις εκλογές του 2019. Εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πέσει κάτω από το 15%.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ