Aίγιο: «Ραφές» στα νέα Τέλη με πιθανό «όπισθεν ολοταχώς» από νέες αυξήσεις

image 614890
Σήμερα, στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (1.30μ.μ.) και μετέπειτα σ’ αυτήν του δημοτικού συμβουλίου (8μ.μ) θα κριθεί το ύψος των Δημοτικών Τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού για το 2021, μετά την ακύρωση της απόφασης της πλειοψηφούσας αντιπολίτευσης από την «Αποκεντρωμένη», κατόπιν προσφυγής του δημάρχου, για μείωση κατά 10%.
Τις τελευταίες ημέρες, έχει παιχθεί ένα «θρίλερ» για το τελικό ύψος των νέων Τελών, με τα οποία θα συνταχθεί άλλωστε και ο δημοτικός προϋπολογισμός της νέας χρόνιας, που εκκρεμεί επικίνδυνα για τον Δήμο και τώρα εκτιμάται πως θα ενεργοποιηθεί προς εφαρμογή τον Απρίλιο.
Αν και η δημοτική αρχή έδειξε αποφασισμένη να αυξήσει τα Τέλη, βάσει υπηρεσιακής εισήγησης που πήρε προ ημερών και εμφανίζει τα έξοδα περισσότερα κατά 580.000 ευρώ για παρελθόντα έτη στη μεταφορά των σκουπιδιών, τελικά δεν αποκλείεται αυτή να επιστρέψει στην πρόταση του 2020, δηλαδή σε μηδενική αύξηση για το 2021, τουτέστιν παραμονή στα επίπεδα που η ίδια πήγε τα Τέλη, 20% πάνω από το 2019.
> Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, λέει πως «κάποιοι πάνε με την υπόθεση της αισιοδοξίας και της προοπτικής, αλλά ο ίδιος δεν θέλει να είναι ασφαλώς αισιόδοξος.«Δεν μπορώ να στρουθοκαμηλίζω, αλλά είμαι υποχρεωμένος για την αξιοπρέπεια και αξιοπιστία του Δήμου, να είμαι αληθινός και όχι φιλολαϊκός» υποστηρίζει. «Αλλοι δήμοι που κάνουν μειώσεις έχουν άλλα δεδομένα. Είμαι στη δυσάρεστη θέση να λέω την αλήθεια. Μερικοί είναι υπερπατριώτες και δεν βλέπουν την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος. Θα επιμείνω στο να είναι χρήσιμος κι όχι αρεστός» καταλήγει.
> Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας, θα υποστηρίξει και πάλι ότι «το οικονομικό πρόβλημα μεγιστοποιείται από το υγειονομικό», επιμένοντας να κοιτά μακροπρόθεσμα, με απαιτητέα τη σωστή πρόβλεψη. «Η αλήθεια λέει αύξηση των δημοτικών τελών» σημειώνει, ωστόσο προϊδεάζει για «ραφές». «Πάνω απ’ όλα σκεφτόμαστε τον πολίτη, αλλά δεν θα κλείσουμε το Δημαρχείο. Θέλουμε να κάνουμε τον πολίτη να κινείται μαζί μας. Σε ό,τι αφορά στην εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας, δεν διοικούμε υπηκόους. Ακούμε τους υπαλλήλους και την πραγματικότητα, θέλοντας ισοσκελισμό εσόδων – εξόδων και ορθή απεικόνιση των αληθών δεδομένων» προσθέτει.
> Η αντιπολίτευση του Χρήστου Γούτου – πιθανά με την στήριξη και των κ.κ. Ψυχράμη και Παπακωσταντινόπουλου, έχοντας μελετήσει τα νέα οικονομικά δεδομένα επιθυμεί να κινηθεί από 0% μέχρι 3% μείωση, χωρίς να αποκλείεται να προκαλέσει και νέα αναβολή της απόφασης, μη πηγαίνοντας στο ΔΣ, κάτι που θα κριθεί από την στάση της δημοτικής αρχής στην ΟΕ.
> Το ΚΚΕ Αιγίου επιτίθεται στη δημοτική αρχή για τις απανωτές αυξήσεις στα Τέλη, βρίσκει «απαράδεκτο» το επιχείρημα ότι πρέπει να πληρωθούν οι εργολάβοι μεταφοράς απορριμμάτων και κατακρίνει τον δήμαρχο που προτιμά να είναι αξιοπρεπής ο Δήμος, παρά φιλολαϊκός. «Τον λαό τον βλέπει μόνο σαν εκλογική πελατεία. Νοιάζεται περισσότερο για τα συμφέροντα των εργολάβων και λιγότερο για τις λαϊκές ανάγκες» τονίζει και καλεί τον κ. Καλογερόπουλο να διεκδικήσει κρατική χρηματοδότηση για την έκτακτη ανάγκη με τα σκουπίδια.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

FB IMG 1627501920648
fotia elekistra8
DSC 4137 1
ΣΥΓΚΑΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ 3 2