Αίγιο: Στο «νήμα» 2,4 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση του κέντρου

Τα σχέδια της ανάπλασης του κέντρου του Αιγίου προδιαθέτουν για ένα σύγχρονο πολεοδομικό κέντρο που υπηρετεί την ποιότητα ζωής.

ανάπλαση

Από τη μία η έλλειψη δημοτικού προϋπολογισμού για το 2021 κι από την άλλη μια πληροφορία που ήθελε έργα εγκεκριμένα αλλά χωρίς όρους δημοπράτησης έως 30 Ιουνίου να «χάνονται», έβαλαν «φτερά» στους αρμόδιους του Δήμου Αιγιάλειας, που έτρεξαν χθες να τους περάσουν στην Οικονομική Επιτροπή.

Η εσπευσμένη απόφαση αφορούσε στο έργο ανάπλασης της υπόλοιπης κεντρικής οδού Μητροπόλεως του Αιγίου, με 2,4 εκατ. ευρώ από πρόγραμμα της Περιφέρειας, που θα ολοκληρώσει την αισθητική παρέμβαση αλλά και τις υποδομές του κέντρου της πόλης, η οποία ξεκίνησε παλιότερα με το τμήμα Κλ. Οικονόμου – Παναγιωτοπουλέικο και συνεχίζεται αυτή την περίοδο με την νέα πλατεία Αγίας Λαύρας και τους πέριξ δρόμους.

Ειδικότερα, θα αναπλαστεί η οδός Μητροπόλεως από το Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου μέχρι την οδό Σολωμού (φανάρια), συνολικού μήκους μισού περίπου χιλιομέτρου και 6.500 τ.μ., με εργασίες διαμόρφωσης και επίστρωσης πεζοδρομίων και οδοστρώματος, φύτευση δένδρων, επέκταση δικτύου, μετακίνηση ή ανακατασκευή φρεατίων, αποχέτευσης και δικτύου ύδρευσης, καθώς και νέο φωτισμό.

Στην πορεία της οδού εφάπτονται ο χώρος του ναού της Φανερωµένης και η πλατεία Υψηλών Αλωνίων, ως καθοριστικά στοιχεία της φυσιογνωµίας και της ζωής της πόλης, ενώ κατά µήκος αναπτύσσονται εµπορικές χρήσεις και εγκαταστάσεις αναψυχής, µε επεκτάσεις σε εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους.

Τα πεζοδρόµια θα έχουν δενδροστοιχία, ενώ τάξη θα μπει στις κινήσεις, την άτακτη στάση – στάθµευση αυτοκινήτων, για καλύτερες υπηρεσίες προς τους µόνιµους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Μελλοντικά, η μελέτη προβλέπει πάντως η οδός Μητροπόλεως να διαµορφωθεί ως πεζόδροµος με εκατέρωθεν δενδροστοιχίες και τµηµατική διαφοροποίηση επίστρωσης και υπαίθρια επέκταση καταστηµάτων εστίασης.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αιγιάλειας Βασίλης Χριστόπουλος, δήλωσε στην «Π» ότι η καθυστέρηση ψήφισης του προϋπολογισμού, υπ’ ευθύνη της αντιπολίτευσης, λίγο έλειψε να τινάξει το έργο στον αέρα. «Είμαστε εδώ για να κάνουμε έργο και το αποδεικνύουμε στην πράξη. Η πόλη αλλάζει… και αλλάζει απο εμάς. Καμία ευκαιρία χρηματοδότησης χαμένη. Όλα τ’ άλλα είναι για να λέμε κάτι και να κυλά ανούσια ο πολύτιμος δημοτικός χρόνος» σημείωσε.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop