Αίγιο – Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Επίθεση επ’ αόριστον η νέα απόφαση της πόλης – ΦΩΤΟ

Αιχμές κατά όσων πολιτικών δεν παρέστησαν την Παρασκευή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, την κρίσιμη ώρα!

Αίγιο - Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Επίθεση επ' αόριστον η νέα απόφαση της πόλης - ΦΩΤΟ

Στάση αναμονής θα τηρήσει, τις τρεις επόμενες μέρες η Συντονιστική Φορέων –  Δήμου Αιγιαλείας, για το μείζον θέμα του Παναπιστημιακού Τμήματος Φυσικοθεραπείας  Αιγίου, ελπίζοντας πως δεν θα χρειαστεί γενίκευση της αντεπίθεσης, ώστε να μην μεταφερθεί στην Πάτρα.

Αν τα πράγματα μένουν ως έχουν, μέχρι τέλη της εβδομάδας, που ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ, τότε το συλλαλητήριο της Παρασκευής ήταν η τελευταία πράξη. Αν, όμως, υπάρξει  δυσάρεστη έκπληξη και υπογραφεί στο παρά ένα το Προεδρικό Διάταγμα, τότε οι κινητοποιήσεις θα πάρουν πολύ επιθετική μορφή!

Την Τετάρτη το βράδυ έχουν «ραντεβού» τα μέλη της ΣΕ για να επανεκτιμήσουν την κατάσταση – κι όπως λένε στην «ΠτΔ» -…«θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μάχη κερδήθηκε. Το ΠΔ παραμένει στην «κατάψυξη» Αν όμως μας κάνουν κανά «μαγικό» την τελευταία στιγμή, είναι ήδη ειλημμένη η επόμενη κίνησή μας να κατέβει στο Σύνταγμα (στην Αθήνα) μια ολόκληρη πόλη και να κάνει κατάληψη μπροστά από τη Βουλή, για όσες μέρες χρειαστούν, είτε στο Υπουργείο Παιδείας. Και φυσικά θα κλείσουμε την Εθνική Οδό, αλλά επ’ αόριστον. Δεν θα κάνουμε πίσω. Είναι απόφαση της πόλης».

Μάλιστα, ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, άφησε αιχμές κατά όσων πολιτικών δεν παρέστησαν την Παρασκευή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, αλλά με άκρως «φωτογραφικό» τρόπο: «Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν πειστεί πως κερδίζουμε τον πόλεμο και έκριναν ότι δεν τους χρειαζόμαστε την κρίσιμη ώρα»!

Αίγιο - Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Επίθεση επ' αόριστον η νέα απόφαση της πόλης - ΦΩΤΟ

Παπαδόπουλος, Καλογερλόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Γεωργόπουλος

Αφήνοντας στην άκρη πολιτικές σκοπιμότητες, παρατάξεις και φορείς

H πόλη έστειλε το μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Φυσικοθεραπεία είναι Τμήμα του Αιγίου και πως η Αιγιάλεια, ενωμένη, έχει κηρύξει ανένδοτο αγώνα που θα συνεχιστεί μέχρι τελικής δικαίωσης. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι ίδιοι οι φοιτητές, που επέλεξαν να σπουδάσουν και να ζήσουν στο Αίγιο, αφήνοντας στην άκρη πολιτικές σκοπιμότητες, σύσσωμες οι δημοτικές παρατάξεις και όλοι οι τοπικοί φορείς (ΙΑΤΡΙΚΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ, ΕΛΜΕ Β’, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ, ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ, ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ, ΕΣΤΙΑΣΗΣ, ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ, ΤΑΞΙ, ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ, ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ, ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ, ΨΥΚΤΙΚΩΝ. ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ, ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ, ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ).

«Το κράτος, πριν 20 χρόνια, έκανε συμφωνία με το Δήμο. Δεν την τίμησε , παρά μόνο στο 50%. Εφυγε το Τμήμα Οπτικής και σήμερα από τα συμφωνηθέντα ισχύει μόνο το 25%. Η Αιγιάλεια δικαιούται αυτά που έχει δεσμευθεί η Πολιτεία« ήταν η κατηγορηματική δήλωση του δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Αίγιο - Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Επίθεση επ' αόριστον η νέα απόφαση της πόλης - ΦΩΤΟ

H ΝΕ ΠΑΣΟΚ με την Σταυρούλα Νικολάου και μέλη της ΝΕ

Ανάμεσα στις παρουσίες που ξεχώρισαν: ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη π. Ιωακείμ Βενιανάκης συνοδεία ιερέων, η πρ.  αν. υπ. Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, από Περιφέρεια Απ.Κατσιφάρας. Κ. Σπηλιόπουλος και Δ. Κατσικόπουλος, εκπρόσωποι των Τοπικών ΝΔ  – ΣΥΡΙΖΑ  και ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Αιγιάλειας, η εκπρόσωπος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Αχαϊας Σταυρούλα Νικολάου και μέλη της ΝΕ, όπως και οι πολιτευτές του Κατερίνα Σολωμού και Μαρίνος Σκανδάμης. «Οι μεταρρυθμίσεις της Παιδείας πρωτίστως οφείλουν να γίνονται με ακαδημαϊκά κριτήρια και όχι να διευθετούνται μόνο χωροταξικά.

 

Το Τμήμα Φυσικοθεραπεία Αιγίου διαθέτει σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών και διασφαλίζει υψηλή απορροφητικότητα απόφοιτών του στην αγορά εργασίας. H Κυβέρνηση ΝΔ θα έπρεπε να μεριμνήσει για ουσιαστική αναβάθμιση» ανέφεραν.

Βράβευση φοιτητών – Το Άίγιο τραγούδησε

Φοιτητές του ΑΕΙ Αιγίου, της Ομάδας Μπάσκετ, βραβεύτηκαν για την κατάκτηση του Διατμηματικού πρωταθλήματος του Πανεπιστημίου Πάτρας και καταχειροκροτήθηκαν. Ανάμεσα σε 12 Ομάδες προκρίθηκε στον τελικό με της Ιατρικής (με παίκτες των πρωταθλημάτων Β’ και Γ’ εθνικής) και κέρδισε 73-63. Η ομάδας έγινε με πρωτοβουλία του Χρυσόστομου Πουλημένου και έλαβαν μέρος: Λεωνίδας Γιαννούτσος, Δημήτρης Τζερμπατζίδη, Διονύσης Πολυδωροπουλος, Νικόλας Αντζουλάτος, Σάββας Τσακμακίδης, Δημήτρης Τηλιακός, Χ. Πουλημένος, Νίκος Γρυλάκης, Παναγιώτης Φραγκούλης, Στέφανος Παππάς, Ζαφείρης Τσούρας, Κωνσταντίνος Αλέξανδρος, Βασίλης Καρφίτσας, Βασίλης Δημούσης και Αντρέας Μπαλατής.

Τα μετάλλια απονεμήθηκαν, συμβολικά, από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και πολιτικά πρόσωπα που συντάχθηκαν στον αγώνα της πόλης.

Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκή βραδιά και στην πρόσκληση του δήμου ανταποκρίθηκε η αιγιώτισσα λαϊκή ερμηνεύτρια Μαίρη Μαράντη, που με τον Γιώργο Αιγιώτη και τη Μαρία Θεοδώρου… τα «είπαν όλα»!

 

Αίγιο - Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Επίθεση επ' αόριστον η νέα απόφαση της πόλης - ΦΩΤΟ

Ο αρχηγός της αντιπολίιτευσης Χρ.Γούτος σε συμβολική απονομή

 

Αίγιο - Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Επίθεση επ' αόριστον η νέα απόφαση της πόλης - ΦΩΤΟ

Μαίρη Μαράντη και Γιώργος Αιγιώτης παρόντες

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέφτουν υπογραφές για το Χιονοδρομικό Καλαβρύτων - Τι νέο θα προταθεί
Πάτρα: Από φθινόπωρο υπόγειοι κάδοι στο Open Mall - Που βρίσκονται τα συστήματα του 2009
Εμπορικός Σύλλογος Αιγιάλειας: Αλλαγές προσώπων στη διοίκηση ή πρόωρες εκλογές; - Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση
Παππάς για Πάτρα: Χάσαμε το τρένο, κυριολεκτικά