Αίγιο-Τμήμα Φυσικοθεραπείας: Κρίσιμο ραντεβού με τον Α. Συρίγο, και με λίγες ελπίδες

image 620048

Ενα πρώτο χειροπιαστό αποτέλεσμα είχε η παρέμβαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που συνέστησε ο Δήμος Αιγιάλειας, με τη συνδρομή Περιφέρειας και βουλευτών της Αχαΐας, για να ενημερωθεί καταρχήν η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και κυρίως ν΄ανοίξει μαζί τους διάλογο επί του ομόθυμου αιτήματος για αποτροπή της μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου στην Πανεπιστημιούπολη της Πάτρας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η ζητούμενη συνάντηση με τον υφυπουργό – αρμόδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Αγγελο Συρίγο, προφανώς για λόγους απαγορευτικής μετακίνησης στην Αθήνα και άλλων περιοριστικών μέτρων για διά ζώσης επαφές, έγινε δεκτή αλλά τελικά αντικαταστάθηκε από τηλεδιάσκεψη μαζί του, η οποία «κλείδωσε» για το απόγευμα (5.15 μ.μ.) της προσεχούς  Τρίτης.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ολοι πιστεύουν πως η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πάτρας για κατάργηση της εναπομείνασας σχολής στην Αιγιάλεια θα πρέπει να μην επηρεάσει το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκέλος του θέματος και γι΄αυτό στην διαδικτυακή συζήτηση θα επιδιώξουν να σταματήσουν την όποια ακαδημαϊκή εξέλιξη μέσω μιας κυβερνητικής απόφασης, που θα κοιτάξουν να αποσπάσουν από τον αρμόδιο υφυπουργό.

«ΑΓΚΑΘΙ»

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα η «Π», τα μηνύματα δεν δείχνουν να επιβεβαιώνουν τέτοιες θετικές εκτιμήσεις, όπως και δημόσιες τοποθετήσεις βουλευτών της συμπολίτευσης, ότι «δεν υπάρχει καν σαν σκέψη το λουκέτο του ΑΕΙ Αιγίου στο υπουργείο».  

Αυτό που προκύπτει από τις επικοινωνίες που είχαν κυβερνητικοί κοινοβουλευτικοί της Αχαΐας με τον κ Συρίγο, τις τελευταίες ημέρες, είναι πως τους είπε: «Θα το κλείσω το Τμήμα. Θα κάνω ό,τι μας προτείνει η Σύγκλητος και δεν θα κάτσω να ψάξω για κάθε ένα, πώς και γιατί, τόσο στο Αίγιο όσο και αλλού».

ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ

Αν επιμείνει στη θέση του αυτή ο κ. Συρίγος, τούτο σημαίνει ότι η μόνη ελπίδα για το Αίγιο είναι να μην περάσει από τη συνεδρίαση της Συγκλήτου η εισήγηση της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου, αν και στο ακαδημαϊκό περιβάλλον θεωρείται δεδομένη η υιοθέτηση της πρότασης, ως έχει, με τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα να επαναλαμβάνει ωστόσο πως «το Πανεπιστήμιο δεν κλείνει ούτε ανοίγει Τμήματα, παρά μονάχα το υπουργείο Παιδείας».               

 

Ο «μαγικός» αστερίσκος της συνάντησης
Σημείο-κλειδί –όπως έχει αποκαλύψει η «Π»- είναι η τελευταία φράση της εισηγητικής πρότασης της Επιτροπής του Πανεπιστημίου, περί των εγκαταστάσεων, αφού αυτές που διαθέτει το Αίγιο (πρώην Χαρτοποιία) είναι πολύ καλές και αντίστοιχες ιδανικές δεν διαθέτει ούτε το Κουκούλι (πρώην ΤΕΙ) ούτε η έδρα του Ρίου. Αυτό μπορεί να αναστείλει για κάποιο χρονικό διάστημα την μεταφορά από το Αίγιο στην Πάτρα και θα είναι κάτι που οι συνομιλητές του υφυπουργού Παιδείας Αγ. Συρίγου θα του θίξουν εμφαντικά. Δεν αποκλείεται προς αυτή την κατεύθυνση να βοηθήσει και η Σύγκλητος, αν πράγματι βάλει «αστερίσκο» στο θέμα των εγκαταστάσεων, ώστε το υπουργείο να μπορέσει να ικανοποιήσει το αίτημα Δήμου, Περιφέρειας, βουλευτών, φορέων και επαγγελματιών του Αιγίου.

 

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
triadafilop@pelop.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ