Αίγιο: Τριγμοί στη Δημοτική αρχή – Δύο στελέχη «φλερτάρουν» με έξοδο

Η αρχή του ξηλώματος του “πουλόβερ”, που για κάποιους είναι κάτι που τελικά δεν θα αποφύγει η μικρή (αριθμητικά) εναπομείνασα δημοτική αρχή, ξεκινά από τον τρόπο διαχείρισης θεμάτων που έκαναν πολιτικό “θόρυβο”.

collage 3 Μαρία Τσουκαλά - Δημήτρης Καλαμίδας

Εσωτερικοί τριγμοί στη δημοτική αρχή, που όμως κρατούνται όσο γίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, «ψιθυρίζονται» το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αυτοδιοικητικούς κύκλους, έχοντας στο επίκεντρο τις σχέσεις του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου με στελέχη του, που μάλιστα κατέχουν θέσεις ευθύνης, κατ’ επιλογήν του ως επικεφαλής.

Η αρχή του ξηλώματος του «πουλόβερ», που για κάποιους είναι κάτι που τελικά δεν θα αποφύγει η μικρή (αριθμητικά) εναπομείνασα δημοτική αρχή, ξεκινά από τον τρόπο διαχείρισης θεμάτων που έκαναν πολιτικό «θόρυβο» και ο εσφαλμένος τρόπος αποδίδεται σε προσωπικές επιλογές του δημάρχου, ενώ περίμεναν η αντιμετώπισή τους να΄ναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής διαδικασίας.

Δύο είναι τα πρόσωπα που εμφανίζονται, σε δημόσιες συζητήσεις τους, ως δυσαρεστημένα με τον αρχηγό τους. Και τα δύο στελέχη ωστόσο, μέχρι τώρα, ενώ μοιράζονται την πικρία τους με πολλούς, δεν έχουν αφήσει σε δημόσια «θέα» να φανεί κάτι τέτοιο, προφανώς για να μην επιβαρύνουν το κλίμα στην παράταξή τους, την ώρα που αυτή – έχοντας απολέσει τη «δεδηλωμένη» – παλεύει να τα καταφέρει σε κρίσιμα θέματα, όπως του δημοτικού προϋπολογισμού, των απορριμμάτων κ.ά.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας, είναι το πρώτο πρόσωπο, που στον περίγυρό του, δεν κρύβει την έντονη δυσαρέσκειά του για το επίπεδο συνεννόησης με τον δήμαρχο. Εν μέσω κρίσης με τον αψήφιστο προϋπολογισμό, πολύ εύκολα – επί δύο φορές μάλιστα – αναφέρθηκε σε πιθανή αποχώρηση από το πόστο που του εμπιστεύτηκε ο κ. Καλογερόπουλος το 2019. Λέγεται μάλιστα πως δεν λειτουργεί με τη φιλοσοφία του «καρεκλοκένταυρου», οπότε το να «τραβήξει το σχοινί» μέχρι αυτό να κοπεί και ο ίδιος αποκοπεί από τη δημοτική αρχή, δεν θα πρέπει να ξαφνιάσει κανένα, όταν κι εφόσον γίνει.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ Μαρία Τσουκαλά, είναι το δεύτερο πρόσωπο που δείχνει «χολωμένο» με επιλογές του δημάρχου, αλλά και με τακτικές ή συμπεριφορές συναδέλφων της. Συζητά τους προβληματισμούς της με ανθρώπους που εμπιστεύεται, βγάζει μια δόση απογοήτευσης, αλλά όχι αποφασιστικότητα – προς το παρόν – να φτάσει στ’ άκρα!

Σε αντίθεση με τον κ. Καλαμίδα, που «φλερτάρει» με έξοδο από το δημοτικό σχήμα, η κ. Τσουκαλά σαφώς δεν σκοπεύει να πράξει κάτι ανάλογο, όσο τουλάχιστον εξελίσσεται το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου.

Ο ανασχηματσμός του δημάρχου

Δεν αποκλείεται οι εξελίξεις στη δημοτική αρχή να εναποτεθούν στον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος τον Σεπτέμβριο -με τη συμπλήρωση 2 ετών θητείας- ίσως προχωρήσει σε μίνι ανασχηματισμό.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ