Αϊβαλής: Τα βήματα προς τις δημοτικές εκλογές –  Έρχεται διακήρυξη αρχών… χωρίς «πυροτεχνήματα»

Η φράση «δεν είμαστε πυροτέχνημα» του Βασίλη Αϊβαλή θα επιβεβαιωθεί με πράξεις που προσδίδουν σοβαρότητα και θα αναδεικνύουν το πλάνο και το όραμα της παράταξης.

ΠΑΤΡΑ Τα βλέμματα είναι στραμμένα στις επόμενες κινήσεις Αϊβαλή

Με βήμα σταθερό κινείται στο δρόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 ο Βασίλης Αϊβαλής και θέλει να επιβεβαιώσει με πράξεις μία συγκεκριμένη φράση που έχει χρησιμοποιήσει.

«Δεν είμαστε πυροτέχνημα» έχει τονίσει επανειλημμένως ο υποψήφιος δήμαρχος και φροντίζει με τις κινήσεις του να πείσει τους πάντες για τη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζει τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου της Πάτρας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το Δήμο με όραμα να κάνει την «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι». Εκτοτε, ακολούθησε μια σειρά συνεντεύξεων σε μέσα ενημέρωσης της πόλης, όπου εξήγησε τους λόγους που διεκδικεί τη δημαρχία. Και τώρα τι έχει η συνέχεια;

ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΑΦΩΝ

Η «Π» ρώτησε και έμαθε. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο Βασίλης Αϊβαλής και οι συνεργάτες του έχουν ξεκινήσει έναν κύκλο επαφών με φορείς της πόλης. Μέσα από την ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων για μικρά και μεγάλα ζητήματα της Πάτρας, ο υποψήφιος Δήμαρχος και η ομάδα του θέλουν να διαμορφώσουν την βέλτιστη εικόνα για της ανάγκες της πόλης. Από την ανταλλαγή απόψεων δημιουργούνται οι βάσεις της ιδρυτικής διακήρυξης της παράταξης, η οποία έχει ξεκινήσει να συγγράφεται.

Η διακήρυξη θα είναι ένα θεσμικό κείμενο με κεντρικούς άξονες πολιτικής. Στη συνέχεια αυτοί οι άξονες θα εξειδικευτούν και θα πάρουν μορφή προγράμματος, το οποίο θα είναι πρακτικό, κατανοητό και ελκυστικό.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

Επόμενο βήμα θα είναι η εκκίνηση συναντήσεων με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις της Πάτρας. Στόχος είναι να ανταλλαχθούν απόψεις με όλους γύρω από τα σοβαρά θέματα και πολιτικές για την πόλη. Οπως έγινε γνωστό στην «Π», ο Β. Αϊβαλής έχει στον νου του κυρίως τις παρατάξεις που ανήκουν στον προοδευτικό χώρο, αλλά θα συναντηθεί με όλους.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΕΠΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ

Ακόμα πάντως έχει κριθεί πως είναι αρκετά νωρίς για να γίνουν ανακοινώσεις ονομάτων και υποψηφίων. Προφανώς και υπάρχουν ήδη στελέχη που εργάζονται, αλλά ο επικεφαλής επιθυμεί να είναι δίκαιος με όλους και γι’ αυτό δεν προβάλλονται από την αρχή αυτά τα πρόσωπα, ώστε να μην αποκτήσουν «προβάδισμα» έναντι άλλων.

Επιπλέον, τα στελέχη που θα συστρατευθούν με τον Βασίλη Αϊβαλή στις επόμενες εκλογές θα πρέπει να έχουν συμφωνήσει με τις ιδέες της παράταξης. Στην πλευρά του ισχυρού πόλου διεκδίκησης της δημαρχίας κυριαρχεί η άποψη πως προέχει η διακήρυξη της παράταξης και με βάση αυτή, να γίνουν συζητήσεις για την ένταξη προσώπων στον συνδυασμό. Πάντως, όσοι επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να υπογράψουν το θεσμικό κείμενο που ετοιμάζεται αυτό το διάστημα.

Το είπαμε και στην αρχή. Βασικό μέλημα του Βασίλη Αϊβαλή είναι να καταστεί σαφές σε όλους ότι η προσπάθεια είναι σοβαρή, στέρεα, συμπαγής και ανοικτή σε συγκλίσεις. Ο συνδυασμός «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι» δεν είναι «πυροτέχνημα». Αυτό πρέπει να κρατάμε και οι διεργασίες που περιγράφηκαν πιο πάνω θα έχουν ολοκληρωθεί -πιθανότατα- εντός Ιανουαρίου.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments