Ακρίβεια: Αίτημα Φάμελλου για άμεση συζήτηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή – Τι ζητά το ΚΚΕ

Δριμεία κριτική και απο το ΚΚΕ, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την φορολόγηση των υπερκερδών στα διυλιστήρια.

Ακρίβεια

Σκληρή κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση ως την «χειρότερη μεταπολιτευτικά για τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους.

Δριμεία κριτική και απο το ΚΚΕ, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται η αντιπαράθεση για την φορολόγηση των υπερκερδών στα διυλιστήρια, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για υιοθέτηση της πρότασής του και τον Παύλο Μαρινάκη να σημειώνει πως η διαφορά είναι ότι η φορολόγηση της κυβέρνησης είναι πραγματική ενώ της αντιπολίτευσης επικοινωνιακή.

Δριμύτατη κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Δεν τρέφαμε αυταπάτες, γνωρίζουμε 5 χρόνια τον τρόπο που πολιτεύεται ο κ. Μητσοτάκης ωστόσο ευελπιστούσαμε ότι η κατακρήμνιση από το 41% στο 28%, θα έκανε τους κυβερνώντες να αντιληφθούν τι συμβαίνει στην ελληνική περιφέρεια», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να ενημερωθεί από τον νέο (πέμπτο κατά σειρά) Υπουργό του για τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα και να θέσει (για πολλοστή φορά) τις προτεραιότητες του κυβερνητικού του έργου στον συγκεκριμένο τομέα, αποδεικνύει, για ακόμα μια φορά, την άγνοια, την ανεπάρκεια, την αλαζονεία και την αναλγησία της συγκεκριμένης Κυβέρνησης», σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΚΕ: Εδώ και τώρα πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα και στο αφορολόγητο πετρέλαιο

Ο «πρωθυπουργός υποκρίθηκε ότι τώρα ανακάλυψε πως στην παραγωγή τροφίμων και αγροεφοδίων τις τιμές εκτινάσσουν μια χούφτα μονοπώλια. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, να εξοφληθούν επιτέλους οι επιδοτήσεις χωρίς τις περικοπές της νέας ΚΑΠ», ανακοίνωσε το ΚΚΕ.

΅Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης – αξωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή τα ζητήματα της ακρίβειας και της φορολογίας. ‘Αμεσο προγραμματισμό της συζήτησης των σχετικών προτάσεων νόμων του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί ο Σωκράτης Φάμελλος από τον πρόεδρο της Βουλής, αφήνοντας αιχμές: «Η ακραία ακρίβεια και το φορολογικό σύστημα, επηρεάζουν το εισόδημα και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών καθώς και την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά συνέπεια η Ελληνική Βουλή οφείλει να ενσκήψει στο αίτημα μας για να συζητηθούν οι προτάσεις μας για τα ζητήματα αυτά και όχι να επιβραδύνει και να αναβάλει τις οφειλόμενες διαδικασίες».

Την ίδια ώρα συντηρείται η κόντρα για τη φορολόγηση στα υπερκέρδη διυλιστηρίων.

Ο Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε ότι «η διαφορά της δικής μας υπερφορολόγησης των υπερεσόδων των διυλιστηρίων είναι ότι είναι πραγματική ενώ της αντιπολίτευσης επικοινωνιακή. Το να πηγαίνουμε και να λέμε στο πόδι στο γόνατο ότι θα φορολογήσω τις μεγάλες επιχειρήσεις τα διυλιστήρια θα κοροϊδεύαμε τον κόσμο», ενώ το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να παρακολουθεί κανείς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιχειρεί να εμφανίσει την υιοθέτηση της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, μετά από δύο χρόνια, ως δήθεν υπεύθυνη, κοστολογημένη και άσχετη από το εκλογικό αποτέλεσμα».

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

Μεγάλη φωτιά στην Τριταία Ερυμάνθου – Μπαρής: «Κάηκαν σπίτια και στάβλοι» – 15χλμ το μέτωπο ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά στην Ηλεία: Ένας νεκρός στη φωτιά της Μυρτιάς

Που επιλέγουν να πάνε διακοπές και γιατί οι Πατρινοί, υπεύθυνοι ταξιδιωτικών πρακτορείων στην «Π»

Πρώτα ακόνισε το μαχαίρι και μετά το κάρφωσε στη σύζυγό του 12 φορές ο 81χρονος στην Αλεξανδρούπολη

Φωτιές σε Μεγαλόπολη, Αργολίδα και Κεφαλονιά – 45 μέτωπα σε όλη τη χώρα