Αλεξόπουλος: Μακέτες με ορίζοντα 15ετίας για το παραθαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας

Στη δήλωσή του ο κ. Αλεξόπουλος τονίζει πως για να γίνουν πραγματικότητα οι μακέτες θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον 15 χρόνιας από σήμερα.

Αλεξόπουλος: Μακέτες με ορίζοντα 15ετίας για το παραθαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας

Ανακοίνωση για την έκθεση των μελετών του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στα Παλαιά Σφαγεία εξέδωσε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά».

Στη δήλωσή του ο κ. Αλεξόπουλος τονίζει πως για να γίνουν πραγματικότητα οι μακέτες θα χρειαστεί να περάσουν τουλάχιστον 15 χρόνιας από σήμερα.

Αναλυτικά αναφέρει η δήλωση:

Οι Πατρινοί είδαν συγκεκριμένα τα αποτελέσματα ενός Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού από τον οποίο δεν προέκυψε πρώτο βραβείο, αλλά μόνο δεύτερα βραβεία καθώς κρίθηκε ότι η κάθε μια μελέτη από μόνη της δεν δίνει ολοκληρωμένη απάντηση σε όλα τα ζητήματα που έθεσε ο διαγωνισμός και θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και συγκερασμός των τριών μελετών για τη δημιουργία νέας μελέτης.

Με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, τέθηκαν εκτός του αντικειμένου και των προβλέψεων των μελετών, η έλευση του τρένου, το θέμα των κτιρίων -με κυρίαρχο αυτό του παλαιού κτιρίου των Υπηρεσιών Λιμένα-, η Μαρίνα της Πάτρας και άλλα κυρίαρχα ζητήματα, μιας και δεν ζητήθηκε από τις ομάδες που έλαβαν μέρος στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό να αποφανθούν επ΄αυτών.

Αντί δηλαδή η Δημοτική Αρχή της Πάτρας να αφήσει ελεύθερους τους μελετητές να σχεδιάσουν με βάση τις γνώσεις τους,  την ιδιαίτερη φυσιογνωμία, την ιστορία, τη θέση και τις ανάγκες της πόλης, τη σχέση  του παραλιακού μετώπου με τη γειτονική ζώνη της Ακτής Δυμαίων και  τα παλιά εργοστάσια που πρέπει επίσης να αξιοποιηθούν ώστε να υπάρχει ένα ενιαίο  αφήγημα για την Πάτρα του μέλλοντος,  τους υποχρέωσε να κινηθούν σε ένα καθορισμένο από αυτήν, ελλιπές πλάνο, το οποίο βασίζεται στη λογική των ατελείωτων πάρκων που είναι μεν αναγκαία και σε όλους μας αρέσουν, αλλά  δεν είναι μόνο αυτά που έχει ανάγκη η πόλη.

Οι Πατρινοί εν ολίγοις είδαν μακέτες που θα ενοποιηθούν κάποια στιγμή σε μια άλλη μακέτα,  ενώ τους καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι αυτές οι μακέτες θα αποτελέσουν μέρος του άμεσου παραθαλάσσιου μέλλοντος της πόλης.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις για το πόσο θα διαρκέσει η εκπόνηση της μελέτης για το έργο, πόσο θα διαρκέσει η αναζήτηση της χρηματοδότησης, πότε και πώς θα γίνουν οι μελέτες για τα κτίρια και για τη Μαρίνα που έχουν εξαιρεθεί του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού,  ποιες θα είναι οι οριζόμενες χρήσεις, ποιο  το αναπτυξιακό όραμα και αν υπάρχει κάποια πρόταση ή κάποια σκέψη πέραν των πάρκων που θα μπορέσει να καταστήσει το παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης σημείο πανελληνίου-τουλάχιστον- ενδιαφέροντος και αναπτυξιακό μοχλό για την Πάτρα.

Δεδομένων τούτων καλό θα ήταν να ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή από κάτι που μπορεί να γίνει εντός της θητείας της και επιβάλλεται να γίνει. Ο λόγος για τον καθαρισμό της θάλασσας  με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού και την επέκταση- εκσυγχρονισμό του Βιολογικού καθαρισμού, έτσι  ώστε να μην βλέπουμε τους κολυμβητές μόνο στις μακέτες του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ Πάτρα: Πτώσεις δένδρων και προβλήματα εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης
νερό
Δυτική Ελλάδα: Δράσεις ενημέρωσης για την προστασία από το AIDS
Αυγερινοπούλου: Άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από τη θεομηνία