Αλεξοπούλου σε Πλεύρη: «Προγεννητικός Έλεγχος και Εξωσωματική Γονιμοποίηση»

Η Βουλευτής Χριστίνα Αλεξοπούλου ζήτησε από τον Υπουργό Θάνο Πλεύρη να αναλάβει πρωτοβουλίες, για την ένταξη της εξωσωματικής γονιμοποίησης ως παροχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τους ασφαλισμένους Έλληνες πολίτες.

Αλεξοπούλου σε Πλεύρη: «Προγεννητικός Έλεγχος και Εξωσωματική Γονιμοποίηση»

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κο. Θάνο Πλεύρη, πραγματοποίησε η Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, καταθέτοντάς του τις προτάσεις της για ένταξη του προγεννητικού ελέγχου και της εξωσωματικής γονιμοποίησης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ένα στα τέσσερα ζευγάρια παγκοσμίως εκτιμάται ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες όσον αφορά στη σύλληψη και στον τοκετό. Η υπογονιμότητα απασχολεί αυτή τη στιγμή περίπου 300.000 ζευγάρια στην Ελλάδα. Σε συνδυασμό με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και την οικονομική συγκυρία στην χώρα, έχουμε 220.000 λιγότερες γεννήσεις τα τελευταία δέκα χρόνια. Ένας ολόκληρος δήμος Πατρέων!

Ως εκ τούτου, είναι άμεση ανάγκη να αναζητηθούν λύσεις για τα υπογόνιμα ζευγάρια, μέσω της προηγμένης τεχνολογίας και σύγχρονων καινοτόμων πρακτικών που εφαρμόζονται ήδη, αλλά και με οικονομική στήριξη από την Πολιτεία.

Οι τεχνολογίες της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι πλέον δοκιμασμένες και αποτελεσματικές και πρέπει να ενταχθούν στην εθνική στρατηγική αντιμετώπισης του δημογραφικού. Δεδομένου του υψηλού κόστους τόσο του Προγεννητικού Ελέγχου όσο και των φαρμάκων και της διαδικασίας της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, πολλά νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Η Βουλευτής ζήτησε από τον κο. Υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες, για την ένταξη της εξωσωματικής γονιμοποίησης ως παροχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας για τους ασφαλισμένους Έλληνες πολίτες, με την κάλυψη των εξόδων του προγεννητικού ελέγχου και μέρους ή και του συνόλου της φαρμακευτικής αγωγής που απαιτείται.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεσολόγγι - πλημμύρες: Κάλεσα Δήμου για καταγραφή των ζημιών
Στο πλευρό των πληγέντων παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός - Οι αποζημιώσεις θα είναι άμεσες και δίκαιες
Δεκτό το αίτημα κήρυξης του δήμου Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Πάτρα: Τροχαίο στην Εθνική Οδό κοντά στο «Τόφαλος»