Αμφιλοχία: Κόπηκε το αυτί 9χρονης σε Παιδική Χαρά – Τι συνέβη; ΦΩΤΟ

Η ανάγκη για άμεση ανακαίνιση και ανάληψη ευθύνης.

Αμφιλοχία

Σοβαρός τραυματισμός σημειώθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου το απόγευμα σε κλειστή παιδική χαρά στην Αμφιλοχία, όταν ένα 9χρονο κορίτσι μπήκε στον χώρο που έπαιζαν κι άλλα παιδιά παρά το γεγονός ότι ήταν κλειδωμένος από τον Δήμο Αμφιλοχίας λόγω ακαταλληλότητας.

Το παιδί τραυματίστηκε από ελαττωματικό μηχάνημα, κόβοντας το δεξί του αυτί, και άμεσα διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αμφιλοχίας. Λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού, οι γιατροί αποφάσισαν τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Χατζηκώστα των Ιωαννίνων, όπου εφημέρευε και χρειάστηκαν 20 ράμματα για την επανασύνδεση του αυτιού του κοριτσιού.

Ο τραυματισμός αυτός έχει προκαλέσει ανησυχία και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Αμφιλοχία
Η ανάγκη για άμεση ανακαίνιση και ανάληψη ευθύνης

Οι παιδικές χαρές στον Δήμο Αμφιλοχίας, παρά τη μεγάλη πόθηση των παιδιών και των οικογενειών της περιοχής, βρίσκονται σε κατάσταση ανησυχητική. Η κακή ποιότητα κατασκευής από τον ανάδοχο έχει αφήσει τις παιδικές χαρές σε απαράδεκτη κατάσταση ακαταλληλότητας, η οποία προξενεί σοβαρή ανησυχία στους κατοίκους.

Η εικόνα των παιδικών χαρών απέχει πολύ από αυτό που ονομάζεται πραγματική παιδική χαρά, όπως έδειξε και η πρόσφατη αντίδραση των κατοίκων στην πλατεία του Λουτρού, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους, η εμφάνιση υποτυπώδους παιδικής χαράς δεν μόνο υπονομεύει τις προσδοκίες των κατοίκων, αλλά αποτελεί και απειλή για την ασφάλεια των παιδιών.

Τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή Δημοτική Αρχή καλώς δεν ανέλαβαν την ευθύνη για τη λειτουργία των χώρων ψυχαγωγίας των παιδιών, εφόσον δεν γίνει η αποκατάσταση που απαιτείται για την εξασφάλιση των κατάλληλων προϋποθέσεων ψυχαγωγίας και ασφάλειας των παιδιών.

Η ανάγκη για άμεση δράση είναι πρωταρχική. Οι παιδικές χαρές πρέπει να υποστούν ανακαίνιση και αναβάθμιση ώστε να πληρούν τα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας που απαιτούνται για την ασφαλή και ευχάριστη διασκέδαση των παιδιών. Οι παιδικές χαρές είναι ουσιαστικής σημασίας για την ψυχαγωγία και την κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Οι χώροι θα πρέπει να είναι ασφαλείς, ποιοτικοί και προσβάσιμοι για όλους τους νέους πολίτες μας.

Αμφιλοχία

 

Πηγή: e-maistros.gr

 

Διαβάστε επίσης:

 

Στην Πάτρα για το Καραμανδάνειο την Τετάρτη ο Α. Γεωργιάδης – Πότε θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία στο Νοσοκομείο του Ρίου

Πατρινό Καρναβάλι: Ηρθαν επισκέπτες, η εστίαση δεν δούλεψε

Κολωνός: Ξεσπά η αδερφή της 12χρονης για την πρόταση της εισαγγελέως για το Μίχο – «Έχω μέσα μου οργή και θυμό.. το τέρας υποστηρίζει πως ήταν ερωτευμένος»

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε γυρνάμε τους δείκτες του ρολογιού μας μπροστά