Αμοργός: Βίντεο ντοκουμέντο με τον Αμερικανό που αγνοείται πριν ξεκινήσει την πεζοπορία

Βίντεο ντοκουμέντο με τον Αμερικανό τουρίστα που αγνοείται στην Αμοργό να βγαίνει από το δωμάτιό του για να ξεκινήσει την πεζοπορία του

Αμοργό

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία για τον Αμερικανό τουρίστα που εξαφανίστηκε στην Αμοργό ενώ έκανε πεζοπορία.

Σε βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε το Live News το απόγευμα της Πέμπτης (13.6.24) καταγράφεται η στιγμή που ο 59χρονος Αμερικανός πρώην αστυνομικός, Έρικ Κάλμπετ, βγαίνει από το δωμάτιο του ξενοδοχείου για να ξεκινήσει την πεζοπορία του.

Οι Αρχές στην Αμοργό δίνουν μάχη με τον χρόνο και ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή που εντοπίστηκε το τελευταίο στίγμα των κινητών του Αμερικανού τουρίστα.

Τα ίχνη του Έρικ Κάλιμπετ χάθηκαν όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι, διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

«Προσπαθώ να βρεθώ στο νησί»

«Αυτό που ξέρουμε τώρα είναι ότι ξεκίνησε την πεζοπορία του στις 7 το πρωί εκεί και ήταν 9 το βράδυ στο Λος Άντζελες και θα συναντούσε τον φίλο του στην άλλη άκρη του νησιού στο Κατάκολο και δεν ξέρουμε τι συνέβη», είπε στο Live News η σύντροφος του 59χρονου Αμερικανού.

«Ήρθαν από άλλα νησιά και τον αναζητούν αλλά τώρα είναι σκοτάδι και το ακυρώνουν επειδή πέρασε η ώρα. Ήρθα μόλις στο σπίτι, στο Λος Άντζελες και προσπαθώ να βρεθώ στο νησί. Έκλεισα πτήση για την Σαντορίνη αλλά οι φίλοι μου είπαν ότι δεν υπάρχει πλοίο για την Αμοργό μέχρι τις 15 του μήνα. Ερχόταν συχνά στο νησί αλλά συγγνώμη είναι πολύ ταραγμένη, ανησυχώ», δήλωσε.

 Τα μηνύματα

Στις 07:07 ώρα Ελλάδας ο 59χρονος έκανε βιντεοκλήση στη σύντροφό του στο Λος Άντζελες, ενώ στις 07:20 της έστειλε φωτοφραφία με την πινακίδα του μονοπατιού που είχε επιλέξει να διανύσει. «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη! Ανυπομονώ να έρθω εκεί και να κάνουμε μαζί πεζοπορία», του απάντησε η σύντροφός του.

«Τον καλούσα και δεν απαντούσε»

«Να χάθηκε είναι λίγο δύσκολο, έρχεται 10 χρόνια, έχει περπατήσει όλη την Αμοργό. Ή κάπου του ήρθε να πάει να βγάλει μια φωτογραφία, να είπε “να ένα βραχάκι ωραίο, να ανέβω να βγάλω μια φωτογραφία” και γλίστρησε και έπεσε και είναι λίγο μακριά από το μονοπάτι αλλά που να τον βρεις. Ή έπαθε μια ηλίαση που λέμε, τα έχασε και άρχισε να περιφέρεται», δήλωσε στο Live News φίλος του59χρονου Αμερικανού τουρίστα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε ένα από τα κινητά που είχε μαζί του. Τρεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, δίνουν το στίγμα σε μια αχανή έκταση μπροστά και πίσω από το βουνό στο οποίο φαίνεται να χάθηκε.

«Η μεγάλη μου ελπίδα είναι να τον βρούνε και να γυρίσει σπίτι. Δεν ξέρω, τα χέρια μου είναι δεμένα. Βγήκαν έξω για να τον ψάξουν και μετά σκοτείνιασε. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι στο προορισμό του το απόγευμα και δεν ήταν. Ξέρω ότι από τις 7.38 μέχρι το απόγευμα ήταν περίπου 8 ώρες που είχε φως, ήταν μέρα. Έχουν περάσει σχεδόν 3 μέρες και είναι χωρίς νερό. Απλά έχω τρελαθεί», δήλωσε ο αδελφός του 59χρονου στο Fox News.