Ανάμεικτα συναισθήματα από τις Ευρωεκλογές: Στην «Π» τοπικά στελέχη για τα αποτελέσματα

Πώς σχολιάζουν τοπικά στελέχη τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Ευρωεκλογές

Κοντράστ συναισθημάτων χθες στα εκλογικά κέντρα της Πάτρας. Στη Νέα Δημοκρατία υποδέχθηκαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών με παγωμάρα και προβληματισμό, για να καταλήξουν όμως στη συνέχεια ότι με τις κατάλληλες διορθωτικές κινήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το κυβερνών κόμμα θα ανακτήσει τα υψηλά ποσοστά του. Στον ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν ότι θα μπορούσαν να πάνε αρκετά καλύτερα, όμως και πάλι δείχνουν ικανοποιημένοι από την εδραίωση του κόμματος στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά από μια περίοδο εσωστρέφειας. Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» μίλησε με τους εκπροσώπους όχι μόνο των δύο παραπάνω κομμάτων, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Νέας Αριστεράς και παρουσιάζει το πως υποδέχθηκαν και το πως αξιολογούν τα χθεσινά αποτελέσματα.

Ευρωεκλογές

«Πολιτικό μήνυμα η αποχή»

«Το πολιτικό μήνυμα από τις ευρωεκλογές δεν είναι άλλο από τη μεγάλη αποχή. Για μένα αυτό είναι το πιο σοβαρό από όλα και είναι κάτι το οποίο πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να εξετάσουν με προσοχή και να προβληματιστούν». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Κουνάβης και πρόσθεσε: «Η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτο κόμμα, με διπλάσια διαφορά μάλιστα από τον δεύτερο. Εμείς πρέπει να έχουμε ανοικτά τα τηλέφωνά μας και να είμαστε δίπλα στην κοινωνία, να ακούμε τους πολίτες και να μας νιώθουν κοντά τους. Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός ξέρει τι πρέπει να γίνει και αυτό θα γίνει».

 

«Ηγέτιδα δύναμη της Αριστεράς»Ευρωεκλογές

«Τα μηνύματα που λάβαμε από την κάλπη είναι θετικά για εμάς» δήλωσε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Κόντης. «Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, με μια διάσπαση και δεν είναι μόνον οι αποχωρήσεις, όσο το ότι μας δημιούργησαν μια συνεχή αμφισβήτηση. Παραμένουμε η ηγέτιδα δύναμη της Αριστεράς και αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Αντίθετα, βλέπουμε ότι η ΝΔ καταποντίζεται ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η πολιτική της. Οσο για τους φίλους μας στη Νέα Αριστερά, αποδείχθηκε ότι ο κόσμος που τους είχε ψηφίσει τους αποδοκίμασε κι αυτό που θα πρέπει να κάνουν είναι να επιστρέψουν τις έδρες τους».

Ευρωεκλογές

«Κοιτάμε την επόμενη ημέρα»

«Αυτή η πτώση των 14 μονάδων αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τις πολιτικές που εφαρμόζει» σχολίασε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα Νίκος Μοίραλης, ο οποίος δήλωσε αφενός προβληματισμένος για τη μεγάλη αποχή κι αφετέρου ικανοποιημένος για την επίδοση που κατέγραψε το κόμμα του: «Το ΠΑΣΟΚ είναι το μοναδικό κόμμα με αύξηση των ποσοστών του, όχι την επιθυμητή μεν, αλλά αύξηση δε. Αύξηση σε σχέση και με τις προηγούμενες ευρωεκλογές, αλλά και με τις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Πλέον, κοιτάμε την επόμενη μέρα με στόχο τη σύμπλευση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή».

 

«Άνοδος στα αστικά κέντρα»Ευρωεκλογές

«Σημειώθηκε μια μεγάλη αποδοκιμασία της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το ΚΚΕ εμφανίζει μια συνεχόμενη άνοδο που επιβεβαιώνει ότι η άνοδος του κόμματός μας στις πρόσφατες εθνικές εκλογές δεν είχε συγκυριακό χαρακτήρα». Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και πρόσθεσε: «Το ρεύμα αμφισβήτησης των πολιτικών των κυβερνώντων ενισχύεται συνεχώς. Η μεγαλύτερη άνοδος, μάλιστα, σημειώθηκε στα αστικά κέντρα, στην Αθήνα, στην Πάτρα και αλλού. Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα, η όποια άνοδος του ΚΚΕ θα συνεχίσει να αποκαλύπτει την αντιλαϊκή πολιτική και θα αντιπαλεύουμε στους δρόμους για τα δίκαια εργαζομένων και λαού».

Ευρωεκλογές«Απενομιμοποιημένη κυβέρνηση»

«Βγήκα αληθινός σε όλα όσα έλεγα εδώ και καιρό. Η Ελληνική Λύση χαίρει της εμπιστοσύνης ολοένα και περισσότερων Ελλήνων πολιτών, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση καταποντίζεται. Θεωρώ ότι με αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις». Αυτό δήλωσε ο πρώην βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Γιάννης Λαϊνιώτης και πρόσθεσε: «Προσωπικά με εξέπληξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε χαμηλά. Πίστευα ότι θα ανέβαινε. Αν το άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ήταν πάνω από της ΝΔ θα είχαμε ανατροπές. Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών. Η ΝΔ είναι μια απενομιμοποιημένη κυβέρνηση».

 

«Δεχθήκαμε φίμωση και λάσπη»Ευρωεκλογές

«Καταφέραμε κι αναβάσαμε τα ποσοστά μας. Εδραιωνόμαστε ξεκάθαρα στο πολιτικό γίγνεσθαι, πλέον εκλέγουμε και ευρωβουλευτή κι όλα αυτά παρότι δεχθήκαμε φίμωση και λάσπη, ενώ είχαμε και πενιχρά μέσα στη διάθεσή μας». Αυτό δήλωσε ο συντονιστής του Διαρκούς Βουλευτηρίου της Νίκης Παναγιώτης Κωστόπουλος και πρόσθεσε: «Η μεγάλη αποχή πρέπει να μας προβληματίσει. Παράλληλα, αποδοκιμάστηκαν οι πολιτικές της κυβέρνησης. Η Νίκη συνεχίζει την πορεία της, κερδίζοντας όλο και περισσότερους νέους φίλους. Είμαστε πραγματικά κάτι διαφορετικό».

 

Ευρωεκλογές«Είμαστε στον σωστό δρόμο»

«Καταρχάς, οφείλουμε να σταθούμε στο υψηλό αποτέλεσμα της αποχής. Πραγματικά είναι λυπηρό και οφείλουμε όλοι να προβληματιστούμε» σχολίασε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας Ανδρέας Ρέγκλης. «Σε ό,τι αφορά το κόμμα μας, η Πλεύση Ελευθερίας έχει δυναμώσει τις θέσεις της και εξασφαλίζει, πλέον, και μια θέση στην Ευρωβουλή. Αυτό δείχνει ότι κινούμαστε στον σωστό δρόμο, έχοντας ποσοστό ανεβασμένο και σε επίπεδο Αχαΐας. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών συνολικά είναι ένα μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης, καθώς θυμίζω ότι είμαστε κοντά στις πρόσφατες εθνικές εκλογές».

 

«Οχι αυτό που θέλαμε»Ευρωεκλογές

«Δυστυχώς, το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε», δήλωσε ο πρώην βουλευτής και μέλος της ΚΕ της Νέας Αριστεράς, Ανδρέας Ριζούλης. «Δεν έρχεται η έδρα που είχαμε βάλει ως στόχο. Θα θέλαμε το ποσοστό μας να είναι στο 3%, που δίνει ένα περιθώριο συνέχισης της προσπάθειας και μια προοπτική για τις ερχόμενες εθνικές εκλογές. Από τον Φεβρουάριο μέχρι τώρα είχαμε λίγο διάστημα για να επικοινωνήσουμε με τον κόσμο ότι εμείς είμαστε η πραγματική δύναμη της Αριστεράς στη χώρα μας. Τελικά φαίνεται πως αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Θέλει συμμαχίες και συνεχή επαφή με τις κοινωνικές δυνάμεις».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop