Ανάπλαση Άνω Πόλης: Η Πάτρα αποκτά τη δική της Πλάκα – Αυτοψία της «Π» στα έργα ΦΩΤΟ

Η «Π» πραγματοποίησε αυτοψία στην Ανω Πόλη για να διαπιστώσει την εξέλιξη των εργασιών της μεγάλης ανάπλασης. Μέχρι στιγμής υπάρχει πρόοδος κάτω από τον Παντοκράτορα και φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν σύντομα τα έργα γύρω από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο.

Ανάπλαση Άνω Πόλης: Η Πάτρα αποκτά τη δική της Πλάκα – Αυτοψία της «Π» στα έργα ΦΩΤΟ

Με αρκετά γρήγορους ρυθμούς, τουλάχιστον σε σχέση με άλλα έργα που εκτελούνται στην πόλη, προχωρά η ανάπλαση στην Ανω Πόλη στην Πάτρα. Τις προηγούμενες ημέρες, η «Π» περπάτησε στην ιστορική γειτονιά για να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών και να παρουσιάσει στους αναγνώστες της τι έχει γίνει ως σήμερα, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
Η αρχή της αυτοψίας έγινε στην κάτω γειτονιά, στην πλατεία Παντοκράτορα, όπου ανεβαίνοντας την οδό Ηλείας διαπιστώσαμε ότι ήδη έχουν εκτελεστεί οι περισσότερες εργασίες και απομένουν οι εγκαταστάσεις των φωτιστικών. Το ίδιο σημειώσαμε και για την οδό Παντοκράτορος και στην πλατεία. Στη συνέχεια, είδαμε ότι η σημαντική πρόοδος σταματά στο ύψος του ναού του Παντοκράτορα, καθώς ανηφορίζοντας προς το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο και προς το Κάστρο μέχρι στιγμής δεν έχουν εκτελεστεί εργασίες.
Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έχουν τοποθετηθεί οι πρώτες ύλες, ώστε το επόμενο διάστημα να αρχίσουν τα έργα και στις οδού Κυρίλλου, Κορύλλων, Παναγούλη και Παπαδιαμαντοπούλου, δηλαδή γύρω από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο.
Μεταξύ άλλων, τα έργα που γίνονται στην περιοχή περιλαμβάνουν την ανακατασκευή οδών, πεζοδρομίων και πλατειών, την αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού, τη διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, τον εμπλουτισμό της φύτευσης με επιλογή κατάλληλων δέντρων και εργασίες άρδευσης και την τοποθέτηση νέου ενιαίου αστικού φωτισμού με λαμπτήρες LED.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΑΚΑ
Δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι η ανάπλαση της Ανω Πόλης δημιουργεί της προϋποθέσεις, ώστε η Πάτρα να αποκτήσει τη δική της Πλάκα, αφού με την ολοκλήρωση των λιθόστρωτων δρόμων σε συνδυασμό την νεοκλασική αρχιτεκτονική πολλών κτισμάτων της γειτονιάς, θα επιβεβαιώνονται τα κοινά χαρακτηριστικά με την ιστορική συνοικία της πρωτεύουσας που βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΑΓΑΖΙΑ
Ενας από τους βασικούς στόχους της ανάπλασης, πέρα από το φρεσκάρισμα της παραδοσιακής όμορφης γειτονιάς, είναι να τονωθεί και εμπορικά η περιοχή. Τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει αρκετά καταστήματα εστίασης κάτω από το Κάστρο της Πάτρας και γύρω από το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο και με βάση τις αλλαγές που γίνονται και σε άλλους δρόμους της περιοχής, φαντάζει εξαιρετικά πιθανό στο σύντομο μέλλον να δούμε νέες επιχειρηματικές προσπάθειες στην Ανω Πόλη.

ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ
Μέχρι στιγμής είναι αλήθεια πως δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στην ανάπλαση. Η πρόοδος είναι εμφανής και ήδη έχουν εκτελεστεί οι υπόγειες εργασίες που αφορούσαν κυρίως την αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης. Ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης που αναγράφεται στη σύμβαση με τον ανάδοχο, λέει πως εντός 24 μηνών από την υπογραφή των συμβολαίων πρέπει να παραδοθεί το έργο. Επομένως, αφού η σύμβαση υπεγράφη τον Ιούνιο του 2021, χωρίς καθυστερήσεις το επόμενο καλοκαίρι θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα, κάτι που ωστόσο στη σημερινή εποχή δεν μπορεί να το ελπίζει ούτε ο πλέον αισιόδοξος Πατρινός. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και θα κοστίσει περίπου 4 εκατ. ευρώ, αφού ο ανάδοχος έδωσε έκπτωση άνω του 50%.

Ανάπλαση Άνω Πόλης: Η Πάτρα αποκτά τη δική της Πλάκα – Αυτοψία της «Π» στα έργα ΦΩΤΟ Ανάπλαση Άνω Πόλης: Η Πάτρα αποκτά τη δική της Πλάκα – Αυτοψία της «Π» στα έργα ΦΩΤΟ Ανάπλαση Άνω Πόλης: Η Πάτρα αποκτά τη δική της Πλάκα – Αυτοψία της «Π» στα έργα ΦΩΤΟ Ανάπλαση Άνω Πόλης: Η Πάτρα αποκτά τη δική της Πλάκα – Αυτοψία της «Π» στα έργα ΦΩΤΟ Ανάπλαση Άνω Πόλης: Η Πάτρα αποκτά τη δική της Πλάκα – Αυτοψία της «Π» στα έργα ΦΩΤΟ Ανάπλαση Άνω Πόλης: Η Πάτρα αποκτά τη δική της Πλάκα – Αυτοψία της «Π» στα έργα ΦΩΤΟ Ανάπλαση Άνω Πόλης: Η Πάτρα αποκτά τη δική της Πλάκα – Αυτοψία της «Π» στα έργα ΦΩΤΟ Ανάπλαση Άνω Πόλης: Η Πάτρα αποκτά τη δική της Πλάκα – Αυτοψία της «Π» στα έργα ΦΩΤΟ Ανάπλαση Άνω Πόλης: Η Πάτρα αποκτά τη δική της Πλάκα – Αυτοψία της «Π» στα έργα ΦΩΤΟ Ανάπλαση Άνω Πόλης: Η Πάτρα αποκτά τη δική της Πλάκα – Αυτοψία της «Π» στα έργα ΦΩΤΟ Ανάπλαση Άνω Πόλης: Η Πάτρα αποκτά τη δική της Πλάκα – Αυτοψία της «Π» στα έργα ΦΩΤΟ Ανάπλαση Άνω Πόλης: Η Πάτρα αποκτά τη δική της Πλάκα – Αυτοψία της «Π» στα έργα ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tα σχολεία της Αχαΐας περνούν το test της πανδημίας
Αμαλιάδα: Υπεράνθρωπη προσπάθεια για να σωθεί βρέφος - Είχε σφηνώσει μπαλάκι στο λαιμό του
Αχαΐα: «Χρυσές» δουλειές για 25χρονο - Πωλούσε μέσω διαδικτύου «μαϊμού» επώνυμα ρούχα
Πάτρα - Φοιτητικές εστίες Κούκου: Κτίριο «υπό διάλυση» - Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΩΤΟ