Ανάπτυξη ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα -Από την Πάτρα η διαδρομή της Μεσογείου

Την πρόθεση να δημιουργηθεί στην Ελλάδα, για πρώτη φορά, Εθνικό Κέντρο Συντονισμού για το πρόγραμμα Eurovelo με στόχο την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού σε εθνικό επίπεδο, εξέφρασε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

podilatikos toyrismos

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει τη βούληση να συντονίσει τις προσπάθειες για την ενίσχυση του ποδηλατικού τουρισμού, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Εθνικού Κέντρου Συντονισμού του προγράμματος Eurovelo (National Eurovelo Coordinator Center), επεσήμανε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της διευθύνουσας συμβούλου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (European Cyclist Federation, ECF), Jill Warren, τον διευθυντή του προγράμματος Eurovelo Ed Lancaster και το μέλος της ECF από την Ελλάδα Σπύρο Παπαγεωργίου

Σκοπός του Κέντρου είναι να οργανώνει τις δράσεις, να σχεδιάζει τις υποδομές και να εκπονεί καμπάνιες ενημέρωσης για το Εurovelo, σε συνεργασία με, υπουργεία, οργανισμούς, ενώσεις και άλλους φορείς του τουρισμού.

Η τοποθέτηση της κατάλληλης σήμανσης για τους ποδηλάτες και η βελτίωση των υποδομών στις υπάρχουσες διαδρομές είναι σημαντικές προϋποθέσεις, ώστε αυτές να καταστούν ελκυστικοί προορισμοί για όσους επιλέγουν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης στις διακοπές τους.

Το Eurovelo είναι ένα ποδηλατικό δίκτυο διασύνδεσης ευρωπαϊκών χωρών και περιλαμβάνει 17 διαδρομές με μήκος που ξεπερνά σήμερα τα 51.000 χιλιόμετρα και διασχίζει 42 χώρες.

Τρεις από αυτές τις διαδρομές έχουν τμήματα στην Ελλάδα:
-8. (Διαδρομή της Μεσογείου) Ηγουμενίτσα – Πάτρα – Αθήνα 
-11. Εύζωνοι – Θεσσαλονίκη – Κεντρική Ελλάδα – Αθήνα
-13. Νευροκόπι: Πολιτιστική διαδρομή της Ευρώπης κατά μήκος των βόρειων συνόρων της Ελλάδας.

Επιλέγοντας το Eurovelo, ο επισκέπτης μπορεί να είναι βέβαιος για την ποιότητα και την ασφάλεια της διαδρομής που θα ακολουθήσει. Έχει, επίσης, την επιλογή να συνδυάσει το ταξίδι του και με άλλα μέσα μεταφοράς. Οι κλιματολογικές συνθήκες της χώρας είναι ιδανικές για την ανάπτυξη των ποδηλατικών διαδρομών, μέσω των οποίων μπορούν, επίσης, να αναδειχθούν μικρά χωριά και κωμοπόλεις που διασυνδέονται μέσω του επαρχιακού οδικού δικτύου. Με βάση τα στοιχεία της ΕΕ, που επικαλείται η ECF, περισσότερα από 2 εκατ. ταξίδια πραγματοποιήθηκαν στο δίκτυο Eurovelo το 2020, ενισχύοντας σημαντικά την ευρωπαϊκή οικονομία.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ