Ανδρέας Λοβέρδος: Σενάρια για είσοδο στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Το σενάριο να είναι υποψήφιος της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές φαίνεται ότι απομακρύνεται καθώς υπάρχει πίεση χρόνου.

Ανδρέας Λοβέρδος

Κινητικότητα προς τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως θα κάνει ο Ανδρέας Λοβέρδος, σύμφωνα με υποθετικά σενάρια που υπάρχουν στον αέρα, ύστερα από την παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ αποτελεί από την Τετάρτη ο Ανδρέας Λοβέρδος και τα σενάρια για το επόμενο πολιτικό του βήμα έχουν «φουντώσει». Η αιφνιδιαστική παραίτησή του από όλα τα κομματικά όργανα πυροδότησε φήμες για την ένταξη του στην ΝΔ, που από το περιβάλλον του πρώην υπουργού δεν επιβεβαιώνονται.

Όσοι στοιχηματίζουν για το μέλλον του Ανδρέα Λοβέρδου εξετάζουν δύο σενάρια, το ένα που μιλάει για συμπόρευση με τη ΝΔ και το άλλο για δημιουργία νέου φορέα με στόχο να εκπροσωπήσει τον μεσαίο χώρο. Πιθανολογείται ότι ο πρώην υπουργός δεν σκέφτεται να ιδρύσει ξανά ένα δικό του κόμμα. (σ.σ. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν είχε ιδρύσει τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, όταν είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ). Θεωρείται όμως και εξαιρετικά δύσκολο να ενταχθεί στην ΝΔ, τουλάχιστον σε αυτή την φάση.

Το σενάριο να είναι υποψήφιος της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές φαίνεται ότι απομακρύνεται καθώς υπάρχει πίεση χρόνου. Οι υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα ανακοινωθούν στις 31 Αυγούστου και εκτιμάται ότι είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα για να συμπεριληφθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος στην μάχη των εκλογών.

Σύμφωνα όμως με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Εστία”, το 2024 θα ανακοινωθεί η προσχώρησή του στην κεντροδεξιά παράταξη. Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός δεν πρόκειται να πει αντίο στην πολιτική, καθώς η Νέα Δημοκρατία σκέφτεται να τον αξιοποιήσει στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, που θα γίνουν τον επόμενο χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σύμφωνα με το enikos.gr, ο Λοβέρδος δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι μέλλει γενέσθαι με τον ίδιο.