Ανδρέας Συνοδινός: Το τελευταίο «αντίο» – Ασυμβίβαστος και σταθερός στις αρχές του

Ο σεμνός επιχειρηματίας στον τομέα των ζωοτροφών και στέλεχος της ΝΔ από τα μαθητικά του ακόμα χρόνια, Ανδρέας Συνοδινός άφησε την τελευταία του πνοή την Δευτέρα τις πρώτες πρωινές ώρες στον «Αγιο Ανδρέα».

Ανδρέας Συνοδινός: Το τελευταίο «αντίο» - Ασυμβίβαστος και σταθερός στις αρχές του Εργάστηκε σκληρά και χτύπησε συμφέροντα όταν του ανατέθηκε η διοίκηση της Λαχαναγοράς. Εδώ ξεναγεί τον τότε περιφερειάρχη, Παναγιώτη Καββαδά, στους ανακαινισμένους χώρους της

«Χάσαμε τον Ανδρέα»… Η είδηση της απώλειας του Ανδρέα Συνοδινού απλώθηκε σε όλη την πόλη ταχύτατα σκορπίζοντας θλίψη καθώς ήταν ένα πρόσωπο γνωστό και αγαπητό σε όλο τον νομό.

Ανδρέας Συνοδινός: Το τελευταίο «αντίο» - Ασυμβίβαστος και σταθερός στις αρχές του

Ο Ανδρέας Συνοδινός δεν αξίωσε ποτέ ανταπόδοση για όσα πρόσφερε στη ΝΔ

Ο σεμνός επιχειρηματίας στον τομέα των ζωοτροφών, και στέλεχος της ΝΔ από τα μαθητικά του ακόμα χρόνια, Ανδρέας Συνοδινός, άφησε την τελευταία του πνοή τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στον «Αγιο Ανδρέα». Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνταν με σοβαρά προβλήματα υγείας τα οποία όμως αντιμετώπιζε και τίποτε δεν προμήνυε το γρήγορο τέλος του. Το απόγευμα της Κυριακής όμως η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία μεταφέρθηκε στον «Αγιο Ανδρέα» όπου λίγες ώρες μετά κατέληξε.

Δίπλα του, σε όλη την περιπέτεια της υγείας του, έστεκε βράχος η αγαπημένη του σύζυγος Εντζη Σταματάκη. Η γνωστή δικηγόρος, κομματικό στέλεχος, η οποία έχει υπηρετήσει την Αχαΐα μέσα από διάφορες θέσεις ως αιρετή αλλά και διοικητικό στέλεχος σε δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας. Στο πλευρό του και οι δύο γιοι τους, ο Νίκος ιδιωτικός υπάλληλος και ο Ηρακλής δικηγόρος. Οσοι γνώριζαν την περιπέτεια της υγείας του θαύμαζαν τον αγώνα που έδινε σύσσωμη η οικογένειά του.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Ο Ανδρέας Συνοδινός αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Πατρών. Είχε αποφοιτήσει από τη Βιομηχανική και Στατιστική του Πανεπιστημίου Πειραιά και μαζί με τον αδελφό του Στέλιο, συνέχισαν την οικογενειακή επιχείρηση που παρέλαβαν από τον πατέρα τους.

Το 2006 είχε διατελέσει πρόεδρος της Λαχανογοράς και έμεινε στην ιστορία της. Κι αυτό διότι επί θητείας του έγινε εξυγίανση του χώρου αυτού από κάθε άποψη. Δεν δίστασε να έρθει σε αντίθεση με πολλούς και να χτυπήσει συμφέροντα που κρατούσαν τον χώρο σε τριτοκοσμικές συνθήκες. Το 2005 ήταν μέλος του ΔΣ του ΠΕΑΚ.

Ανδρέας Συνοδινός: Το τελευταίο «αντίο» - Ασυμβίβαστος και σταθερός στις αρχές του

Τρίτος από δεξιά στην τελευταία συνάντηση των πρώτων στελεχών της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας

Ο Ανδρέας Συνοδινός ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Διακρινόταν για τη σεμνότητα του χαρακτήρα του, την ευθύτητά του, την ειλικρίνειά του, το ήθος του, την ανθρωπιά του, την εντιμότητά του. Τον ενδιέφερε η πρόοδος του τόπου και της κοινωνίας. Αλλωστε γι’ αυτό όπως συνήθιζε να λέει, είχε στρατευτεί στη ΝΔ την οποία υπηρέτησε ως απλός στρατιώτης. Ποτέ δεν αξίωσε ανταπόδοση. Αυτό του το πλεονέκτημα του έδινε τη δυνατότητα να ασκεί και σκληρή αλλά, δίκαιη κριτική. Οχι μόνο δεν έκρυβε τα λόγια του όταν έβλεπε ότι η παράταξή του δεν έπραττε το δέον, αλλά το αναδείκνυε. Δεν ήταν άνθρωπος του παρασκηνίου γι’ αυτό και όσοι τον γνώριζαν τον εκτιμούσαν για την ευθύτητά του.

Ακόμα και τις ημέρες που μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία για τη θεραπεία του, φωτογράφιζε και μας έστελνε ό,τι άσχημο έβλεπε με την επισήμανση ότι το κράτος έχει χρέος να φροντίσει για την αξιοπρεπή νοσηλεία των πολιτών χτυπώντας παράλληλα την πόρτα των διοικητών και των πολιτικών φορέων της περιοχής.

Ηταν πιστός φίλος σε όσους δεν πρόδιδαν τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορευόταν στη ζωή του. Μία από τις σταθερές φιλίες του που μετρούσε χρόνια, ήταν αυτή με τον πρώην υπουργό Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο. Ηταν άνθρωπος της οικογένειας και με την αγαπημένη του Εντζη που θαύμαζε και στήριζε, δημιούργησαν μία πολύ δεμένη οικογένεια.

Ανδρέας Συνοδινός: Το τελευταίο «αντίο» - Ασυμβίβαστος και σταθερός στις αρχές του

Με την αγαπημένη του Εντζη και τον πιστό του φίλο Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο

Η ΚΗΔΕΙΑ  

Η εξόδιος ακολουθία του τελέστηκε σήμερα το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου και η ταφή του έγινε στο Κοιμητήριο Παναγίας Αλεξιωτίσσης.

Η οικογένειά του παρακαλεί αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα» και στο ίδρυμα «Κιβωτός της Αγάπης».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ  

Σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Χριστίνα Αλεξοπούλου αναφέρει: «Η είδηση του θανάτου του Ανδρέα Συνοδινού γέμισε την κοινωνία της Πάτρας με πόνο και θλίψη. Συνεπής αγωνιστής της ζωής μέχρι τέλους και της παράταξής μας, με θάρρος και παρρησία. Αφήνει μεγάλο κενό παντού και πρώτα από όλα στην οικογένειά του. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Εντζη, στους γιους του και σε όλους τους οικείους του».

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΡΗΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ

Με την αναγγελία του πρόωρου χαμού του Ανδρέα Συνοδινού από την ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας με αισθήματα θλίψης πληροφορήθηκε τον πρόωρο χαμό του συναγωνιστή Ανδρέα Συνοδινού. Η διαδρομή του ήταν πάντα κρυστάλλινη και αταλάντευτη. Συνιδρυτής της Δημοκρατικής Κίνησης Μαθητών, Γραμματέας της ΜΑΚΙ, μέλος του γραφείου πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ηγετικό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματός μας. Σε όποιο μετερίζι κι αν βρέθηκε υπηρέτησε τη νεολαία και την Παράταξη από την πρώτη γραμμή του αγώνα.

Μαχητικός, ασυμβίβαστος , ανιδιοτελής υπερασπιζόταν τα ιδανικά και τις αξίες μας και η έγνοια του ήταν πάντα ο συνάνθρωπος, η Παράταξη και ο τόπος μας. Πετυχημένος επιχειρηματίας δημιούργησε μια λαμπρή οικογένεια και με τη σύζυγό του Εντζη Σταματάκη – Συνοδινού, προβεβλημένο στέλεχος της Παράταξης και αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας απέκτησαν δυο παιδιά τα οποία πέραν των άλλων πρέπει να είναι περήφανα για την παρακαταθήκη που τους αφήνει.

Κρατάμε στη μνήμη μας το ήθος, τη σεμνότητα, τη μαχητικότητα, την ανιδιοτέλεια, τον καθαρό λόγο και τη σταθερότητα του συναγωνιστή Ανδρέα Συνοδινού.

Ο πρόεδρος Αντώνης Κουνάβης και τα μέλη της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας απευθύνουν στη σύζυγό του, τα παιδιά του και τον αδελφό του τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ