Ανδρουλάκης: Άδικο να πληρώνουν μόνο οι πολίτες το κόστος της ενεργειακής κρίσης
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ οι συντηρητικές ιδεοληψίες της κυβέρνησης οδηγούν σε νέες ανισότητες και έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
«Το κόστος της κρίσης είναι άδικο να το πληρώνουν μόνο οι πολίτες, την ώρα που οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής ενέργειας εμφανίζουν υπερκέρδη», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τη σύνοδο των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών του Νότου.
Ο κ. Ανδρουλάκης προσέθεσε ότι η ανάγκη για κοινά ευρωπαϊκά εργαλεία αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης είναι μεν σημαντική, αλλά «δεν περιορίζει όμως τις ευθύνες του πρωθυπουργού, ο οποίος με τις επιλογές του για την ενεργειακή στρατηγική της χώρας κατάφερε εν μέσω κρίσης να αυξηθεί η εξάρτησή μας από το φυσικό αέριο κατά 25% στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ οι συντηρητικές ιδεοληψίες της κυβέρνησης οδηγούν σε νέες ανισότητες και έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.
«Η απάντησή μας είναι η επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής στη λιανική τιμή ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες πόσο θα πληρώνουν στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, καθώς και η επιβολή έκτακτης φορολογίας στα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών, όπως πρότεινε την προηγούμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το έχουν ήδη εφαρμόσει οι ηγέτες της Ισπανίας και της Ιταλίας με τους οποίους συνομίλησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης», υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ιαπωνία: Συνελήφθη 36χρονος για μαζικές θανατώσεις χάμστερ
Κλάδεμα και λίπανση το φθινόπωρο: Τι απαγορεύεται να ρίξεις στα φυτά
Ξεχνάτε πού είναι τα πράγματα σας η δεν διαβάζετε μικρά γράμματα; Η Google βρήκε τη λύση
Νυχτερινοί καύσωνες: Ο αόρατος κίνδυνος όταν η θερμοκρασία δεν πέφτει μετά τη δύση του ηλίου
Γιατί δεν πρέπει να αποθηκεύετε τα μπαχαρικά πάνω από την κουζίνα ή στο ψυγείο
