Ανήλικος κατήγγειλε την κακοποίηση της μητέρας του από τον πατέρα του -Συνελήφθη ένας 50χρονος
Το τηλεφώνημα ενός 15χρονου στην ΕΛ.ΑΣ., όπου κατήγγειλε την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα του προς τη μητέρα του, αλλά και προς τον ίδιο, οδήγησε στη σύλληψη ενός 50χρονου, στη Θεσσαλονίκη.
Το τηλεφώνημα ενός 15χρονου στην ΕΛ.ΑΣ., όπου κατήγγειλε την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα του προς τη μητέρα του, αλλά και προς τον ίδιο, οδήγησε στη σύλληψη ενός 50χρονου, στη Θεσσαλονίκη.
Είχε προηγηθεί τα προηγούμενα 24ωρα ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της 44χρονης μητέρας του με δράστη τον 50χρονο. Με νωπές τις μνήμες από προηγούμενα ανάλογα επεισόδια, ο 15χρονος, μαθητής του γυμνασίου, δέχθηκε χθες ένα τηλεφώνημα από οικογενειακή φίλη στην οποία είχε απευθυνθεί νωρίτερα η μητέρα του, με την τελευταία να παραπονιέται ότι δεν αισθάνεται καλά.
Σεσημασμένος ο 50χρονος συλληφθέντας στη Θεσσαλονίκη
«Σκέφτηκα ότι ο μπαμπάς πάλι χτύπησε τη μαμά και αμέσως κάλεσα το 100. Ήμουν μακριά και σκέφτηκα ότι δεν θα φτάσω εγκαίρως. Νιώθω ότι πρέπει να προστατέψω τη μαμά μου. Όταν λείπω από το σπίτι το μυαλό μου είναι συνεχώς εκεί», κατέθεσε ο ανήλικος στους αστυνομικούς, εκφράζοντας την επιθυμία του να φύγει ο πατέρας του από το σπίτι «για να ηρεμήσουμε».
Ο 50χρονος υπήκοος Αλβανίας, σεσημασμένος μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και με παρελθόν εγκλεισμού στις φυλακές, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και εις βάρος του απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, απλή και επικίνδυνη. Κατά πληροφορίες, ο ίδιος έχει απελαθεί παλιότερα από τη χώρα και επέστρεψε παράνομα. Στην 44χρονη σύντροφό του, η Αστυνομία δρομολόγησε τις διαδικασίες για την χορήγηση panic button. Εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς, η ίδια πάντως δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη.
«Κάθε μια ώρα και μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία»
Υπενθυμίζεται ότι, αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «κάθε μια ώρα έχουμε και μια καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία». Με αυτό τον τρόπο θέλησαν να δείξουν την άσχημη κατάσταση που επικρατεί σχετικά με αυτό το φαινόμενο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Τουρισμός για Όλους: Πότε η κλήρωση για τα voucher
Γιατί το HP OmniBook 3 ίσως είναι καλύτερη αγορά από το MacBook Neo
AISFF5 | «Φωτίζοντας τον διάλογο» στο Αίγιο
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν 150 ευρώ στο τέλος του μήνα
Διέρρευσε το νέο Sony Xperia και σαν να μην άλλαξε τίποτα
Η Χορωδία «Φίλοι της Βυζαντινής μουσικής – Φίλιππος Οικονόμου» στην Κέρτεζη ΦΩΤΟ
Εγκεφαλικό: Η τροφή που μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο
Η LG λύνει το πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις OLED τηλεοράσεις εδώ και χρόνια
