Ανθρωποκυνηγητό στις ΗΠΑ για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ: Βίντεο δείχνει ύποπτο σε ταράτσα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές στη Γιούτα μετά τη δολοφονία του 31χρονου ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ, με νέο βίντεο να δείχνει έναν άνδρα να τρέχει σε ταράτσα λίγα δευτερόλεπτα μετά τον πυροβολισμό.

Ανθρωποκυνηγητό στις ΗΠΑ για τον δολοφόνο του Τσάρλι Κερκ: Βίντεο δείχνει ύποπτο σε ταράτσα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δολοφόνου του Τσάρλι Κερκ, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυροβολισμό το βράδυ της Τετάρτης (10/9) στη Γιούτα, την ώρα που μιλούσε μπροστά σε περίπου 3.000 άτομα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο δράστης πυροβόλησε από κοντινή ταράτσα σε μια «στοχευμένη επίθεση», σκορπίζοντας τον πανικό στο ακροατήριο. Νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας καταγράφει μια φιγούρα να τρέχει σε ταράτσα απέναντι από το σημείο της ομιλίας, εικόνα που φέρεται να αποτελεί το μοναδικό ισχυρό στοιχείο της έρευνας.

Δύο ύποπτοι που είχαν συλληφθεί αφέθηκαν ελεύθεροι, με τον κυβερνήτη της Γιούτα, Σπένσερ Κοξ, να υπογραμμίζει ότι όλα δείχνουν πως «μόνο ένα άτομο εμπλέκεται στη δολοφονία». Ο ίδιος χαρακτήρισε τη δολοφονία «πολιτική επίθεση».

Συγκλονιστικά βίντεο από την πανεπιστημιούπολη δείχνουν τον 31χρονο και πατέρα δύο παιδιών να συνομιλεί με το κοινό για τα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών στις ΗΠΑ, λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν δεχθεί τη σφαίρα στον λαιμό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε λόγο για «μια σκοτεινή μέρα για την Αμερική» και κατηγόρησε τη ρητορική της «ριζοσπαστικής αριστεράς» ότι τροφοδοτεί την πολιτική βία. Παράλληλα, ασκείται έντονη κριτική για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στην εκδήλωση.

Οι έρευνες συνεχίζονται με επίκεντρο το υλικό από κάμερες ασφαλείας και τα νέα στοιχεία που συγκεντρώνονται, καθώς οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για μια άρτια σχεδιασμένη επίθεση με πολιτικά κίνητρα.