Απάντηση Χατζηγιάννη για διορισμό συμβούλου: «Ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμβατική σχέση»

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου

Απάντηση Χατζηγιάννη για διορισμό συμβούλου: «Ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμβατική σχέση»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου σε σχέση με τον σάλο που προκλήθηκε μετά από δημοσίευμα που έκανε λόγο για διορισμό συμβούλου του Υφυπουργού, Μιχάλη Χατζηγιάννη, η οποία είχε καταδικαστεί για απάτη.

Η ανακοίνωση του υπυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε σύμβαση μερικής απασχόλησης με συγκεκριμένη Σύμβουλο διαχείρισης Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μεταξύ του Υφυπουργείου και της ιδίας, το Υφυπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμβατική σχέση, ούτε και διενεργήθηκε οποιαδήποτε πληρωμή προς το εν λόγω άτομο.

Το χρονικό

Στο επίκεντρο είχε βρεθεί ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα έχει διορίσει σε θέση συμβούλου πρόσωπο που βαρύνεται με ποινική καταδίκη για απάτη. Όπως γράφει το dialogos.com.cy, πρόκειται για μια 42χρονη γυναίκα η οποία καταδικάστηκε πρόσφατα σε φυλάκιση με αναστολή για υπόθεση κυκλοφορίας πλαστών εισιτηρίων εισόδου σε συναυλία. Η ίδια είναι σύμβουλος του υφυπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Χατζηγιάννη, για θέματα Τύπου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, φαίνεται πως η σύμβουλος πληροί το κριτήριο του λευκού ποινικού μητρώου, αφού το μητρώο της έχει αποκατασταθεί ένεκα παρέλευσης του χρόνου που προβλέπει ο Περί Αποκατάστασης Καταδικασθέντων Νόμος.

Σοβαρή απάτη

Το πρόσωπο αυτό καταδικάστηκε για απάτη που σχετίζεται με τον Πολιτισμό με το κυπριακό μέσο να κάνει λόγο για «προκλητικό διορισμό».

Η σύμβουλος, η οποία ήταν τηλεπαρουσιάστρια σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό στο παρελθόν, βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά από καταγγελία συνεταίρου της για κυκλοφορία πλαστών εισιτηρίων συναυλίας που ανέλαβαν να συνδιοργανώσουν το 2010 στη Λάρνακα.

Πλαστά εισιτήρια για συναυλίες του Σάκη Ρουβά

Η συνέταιρος είχε καταγγείλει ότι η 35χρονη τότε γυναίκα, με την οποία συνδιοργάνωσε συναυλία του Σάκη Ρουβά, κυκλοφόρησε πλαστά εισιτήρια βάζοντας στην τσέπη τις εισπράξεις.

Σύμφωνα με την καταγγελία της συνεταίρου, είχε συνάψει συμφωνία με την 35χρονη για συμπαραγωγή μεγάλης συναυλίας του τραγουδιστή στον ανοικτό χώρο πίσω από τα επαρχιακά γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων στη Λάρνακα. Η συμφωνία προέβλεπε καταβολή εξ ημισείας των 120 χιλιάδων ευρώ που ήταν η αμοιβή του τραγουδιστή, καθώς και όλα τα υπόλοιπα οργανωτικά έξοδα τα οποία υπολογίστηκαν σε 80 χιλιάδες ευρώ.

Συμφωνήθηκε επίσης προσωπική ανάληψη των εξόδων σε περίπτωση που η συναυλία καθίστατο ζημιογόνα από τις εισπράξεις. Όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, οι δύο γυναίκες, υπό τις ιδιότητές τους ως παραγωγοί, συμφώνησαν επίσης να ανοίξουν κοινό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου, ωστόσο αυτό κατέστη αδύνατο λόγω του ότι το όνομα της κατηγορουμένης ήταν τοποθετημένο στο Κεντρικό Αρχείο Πληροφοριών της Κεντρικής Τράπεζας για εκδότες ακάλυπτων επιταγών, γνωστό ως ΚΑΠ!

Σύμφωνα με τη συνέταιρο, ενώ η ίδια άρχισε να προετοιμάζει τη συναυλία πληρώνοντας έξοδα 50 χιλιάδων ευρώ, η κατηγορούμενη, αντί να αναλάβει το δικό της μερίδιο, κυκλοφόρησε δικά της εισιτήρια, τιμήματος 100 ευρώ το καθένα, τα οποία δεν σφραγίστηκαν από το Δήμο Λάρνακας όπως τα νομίμως εκδοθέντα.

Πώς έκανε την απάτη

Σύμφωνα με τη μαρτυρία στο δικαστήριο, με το πέρας της συναυλίας στις σακούλες με τα αποκόμματα των εισιτηρίων βρέθηκαν πολλά εισιτήρια τα οποία διέφεραν από τα πρωτότυπα. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι είχαν πωληθεί πλαστά εισιτήρια VIP.

Στις 16 Νοεμβρίου 2016 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας καταδίκασε την πρώην παρουσιάστρια και νυν σύμβουλο υφυπουργού σε φυλάκιση δέκα μηνών με τριετή αναστολή κρίνοντάς την με επιείκεια ένεκα του ότι ήταν μητέρα ανήλικων παιδιών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ