Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κατώτατος μισθός 800 ευρώ, 35ωρο, κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη

Τι ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Την Κυριακή παραχωρεί συνέντευξη τύπου.

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κατώτατος μισθός 800 ευρώ, 35ωρο, κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη

Τη δέσμευσή του ότι “η προοδευτική” κυβέρνηση που θα προκύψει δεν θα είναι κυβέρνηση ενός κόμματος”, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “χρειάζεται ένα νέο κράτος που δεν θα χειραγωγείται από τις ελίτ, θα είναι δίκαιο στον πυρήνα του και θα είναι μακριά από την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και την διαφθορά”.

Οι δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

-Δεσμεύομαι ότι θα κόψουμε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στο κόμμα και στο κράτος.

-Καταργούμε τις υπέρογκες και σκανδαλώδεις αμοιβές των golden boys.

-Δημιουργούμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

-Ενισχύουμε το ΑΣΕΠ, όλες οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ.

-Η διοίκηση της ΕΡΤ και του ΑΠΕ θα διορίζονται από την διάσκεψη των προέδρων της Βουλής και η αρμοδιότητα θα επιστρέψει στα υπουργεία.

Παρουσιάζοντας το νέο ΕΣΥ, που “θα σέβεται τον κάθε πολίτη και θα τον αντιμετωπίζει με βάση τις ανάγκες του και όχι με βάση το πορτοφόλι”, ανέφερε:

-Αυξάνουμε την χρηματοδότηση κατά 2 δισ. από τον κρατικό προυπολογισμό και 1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο το 7% του ΑΕΠ για την υγεία.

-Καθιερώνουμε 2.000 ευρώ μισθό για τον νεοεισερχόμενο γιατρό

-Προχωρούμε σε 5.500 προσλήψεις υγειονομικών σε αντικατάσταση όσων αποχώρησαν. Προσλήψεις 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.

Αναφερόμενος στα θέματα εργασίας ο Αλ.Τσίπρας εξέφρασε “οργή και αποτροπιασμό για την εταιρεία που εκμεταλλεύτηκε τον άθλιο νόμο για τα εργασιακά και να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε καθεστώς δουλείας”.

Ανακοίνωσε πως στο πρόγραμμα τυ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προβλέπεται αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και τόνισε:

“Θα καταργήσουμε τον νόμο Χατζηδάκη και θα δημιουργήσουμε ισχυρό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων. Θα αποκαταστήσουμε το ιερό δικαίωμα στην απεργία και θα εφαρμόσουμε πιλοτικά το 35ωρο”.

Αλέξης Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τη μεσαία τάξη
Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τη μεσαία τάξη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και εξήγησε: «Η μεσαία τάξη δεν είναι οι συνδαιτυμόνες του κ. Μητσοτάκη. Οι λιγότεροι φόροι έγιναν λιγότερα χρήματα. Οι καλύτερες δουλειές έγιναν κακοπληρωμένες δουλειές, η ασφάλεια έγινε γενικευμένη ανασφάλεια».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά για τον κομματικό του στρατό… Το επιτελικό κράτος διπλασίασε τους μετακλητούς υπαλλήλους. Ο κ. Μητσοτάκης κυβερνά μόνος σαν άλλος καίσαρας και επιστρατεύοντας τον αυταρχισμό και το δόγμα του νόμου και της τάξης. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά για την πλειοψηφία των Ελλήνων, ούτε για εκείνους που τον εξέλεξαν αλλά για μία ελίτ λίγων και ισχυρών που τρέφεται από το δημόσιο χρήμα που επιβάλλει ρύθμιση για τα ιδιοτελή της συμφέροντα. Κάθε μέρα που περνά ο κ. Μητσοτάκης κάνει δυσκολότερη τη ζωή των Ελλήνων» ανέφερε και τόνισε: «Ο μόνος άνεμος που θα φυσά όλο και πιο δυνατά είναι της κοινωνικής οργής και της αποδοκιμασίας.».

«Το κυρίαρχο συναίσθημα των πολιτών είναι η ανασφάλεια. Την κοινωνική ανασφάλεια την αυξάνει η πολιτική της κυβέρνησης που διευρύνει ραγδαία τις κοινωνικές ανισότητες. Χρειάζεται επιστροφή της πολιτικής και τολμηρές αποφάσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το βήμα της ΔΕΘ.

«Η πατρίδα έχει ανάγκη από μία νέα αρχή με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή, μία νέα αρχή για το κράτος και την διακυβέρνηση και για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο», συμπλήρωσε και επισήμανε πως «απαιτείται μία ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Κάποιοι γεννήθηκαν πορφυρογέννητοι και δεν προσπάθησαν ποτέ. Η Ελλάδα δεν χτίστηκε από αυτούς που ακόμη και τώρα βγάζουν τα λεφτά τους σε offshore για να μην φορολογούνται. Η Ελλάδα φτιάχτηκε από τους ανθρώπους του μόχθου και της παραγωγής», ανέφερε ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ανάγκη για μια Νέα Αρχή με τη κοινωνία που θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα και τους πολίτες από την ανασφάλεια ανέδειξε ως κεντρικό στόχο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, την ώρα που – όπως τόνισε- η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκεται σε ένα καθοδικό σπιράλ φθοράς και ανικανότητας. Περιγράφοντας το σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για ανασφάλεια που διέπει όλους τους κόλπους της κοινωνίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εδώ και ενάμισι χρόνο η ζωή μας άλλαξε δραματικά. Άλλαξε η καθημερινότητα, τα συναισθήματα αλλά και η ιεράρχηση των αναγκών και των αξιών μας. Και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι το βασικό συναίσθημα που σήμερα νιώθει η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας είναι η ανασφάλεια.

Ανασφάλεια για την υγεία και τη ζωή, αλλά και για την αξιοπρεπή διαβίωση.

Το σήμερα και το αύριο, το δικό μας και κυρίως των παιδιών μας.

Της νέας γενιάς που, σε αντίθεση με τις δικές μας γενιές, αντικρύζει ένα μέλλον δυσοίωνο.

Ανασφάλεια για τις σπουδές.

Ανασφάλεια για την εργασία και το μισθό.

Ανασφάλεια για τη σύνταξη και τη υγειονομική περίθαλψη».

Αυτό είναι το κυρίαρχο συναίσθημα επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας που έφερε η νέα εποχή των πολλαπλών κρίσεων, της πανδημικής, της κλιματικής και της οικονομικής κρίσης. Όπως τόνισε: Σήμερα γίνεται πια φανερό ότι στη πατρίδα μας αυτή την ανασφάλεια την πολλαπλασιάζει, τη μεγεθύνει, τη μετατρέπει σε φόβο, μια κυβέρνηση που εφαρμόζει μια πολιτική ακραία μεροληπτική για τα συμφέροντα των ισχυρών. Μια πολιτική που καταστρέφει ανθρώπους και παραγωγικές δυνάμεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «χρειάζεται επειγόντως επιστροφή της πολιτικής έναντι της επικοινωνίας. Και χρειάζεται τόλμη για μεγάλες τομές και υπερβάσεις». Όπως είπε: «Κανένα τέχνασμα επικοινωνίας δε μπορεί σήμερα να καλύψει το κενό ανάμεσα στη πολιτική και τη κοινωνία. Και να εκτονώσει τη κοινωνική δυσαρέσκεια που γεννούν πολιτικές με πρόσημο βαθιά ταξικό και αντιλαϊκό. Χρειάζεται λοιπόν τόλμη, αλλά και αρετή, για να μη φοβηθούμε να αντικρύσουμε το πρόβλημα με ματιά κριτική αλλά και αυτοκριτική. Στη νέα εποχή των πολλαπλών κρίσεων, δε μπορούμε να προχωρήσουμε όπως πριν. Ήρθε η ώρα, να τραβήξουμε μια γραμμή και να αλλάξουμε».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ. Με την κοινωνία στη πρώτη γραμμή. Μια νέα αρχή για το πολιτικό σύστημα.

Μια νέα αρχή για Κράτος και το μοντέλο διακυβέρνησης.

Μια νέα αρχή για την οικονομία και το παραγωγικό μοντέλο.

Μια Νέα Αρχή με την κοινωνία.

Με τη δύναμη της αλληλεγγύης που κράτησε όρθιούς τους ανθρώπους όταν ο ιός απειλούσε τη ζωή τους, ή οι φωτιές απειλούσαν τον τόπο τους.

Με τη δύναμη της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας που έδειξαν και δείχνουν αυτοί και αυτές που δίνουν τις μάχες στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Με τη δύναμη της εντιμότητας και της σκληρής δουλειάς που εκφράζει έναν ολόκληρο λαό που έχει μάθει στα δύσκολα». Και πρόσθεσε:

Με τη δύναμη του μέλλοντος, των παιδιών του 21ου αιώνα που τα όνειρα τους για να ανθίσουν δεν χρειάζονται Megabytes και χαρτζιλίκια, αλλά μια χώρα που τους νοιάζεται, τους στηρίζει, τους δίνει προοπτική και φιλοδοξία να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Μια Νέα Αρχή, με οδηγό την κοινωνία και εγγυητή μια ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση.

Που θα κλείσει τις πληγές που άνοιξε η περίοδος Μητσοτάκη αλλά το κυριότερο, θα επιτρέψει στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να οργανώσουν με ασφάλεια και ηρεμία το μέλλον τους».

 

Εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Τώρα, δρομολογούμε την επόμενη φάση της ανάκαμψης, με δημιουργία πολλών και καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας
Ενημέρωσε ο Γ. Παπανδρέου την Φ. Γεννηματά για την υποψηφιότητά του - Ποια ήταν η απάντησή της
Νίκος Δένδιας: Ηχηρή απάντηση στην Τουρκία για ανατολική Μεσόγειο και έκθεση Κομισιόν
Σταϊκούρας: Ευθύνη Πολιτείας και τραπεζών να αυξηθεί η περίμετρος των δυνητικών δανειοληπτών